1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса(ов)

Русия постепенно се възстановява своята голяма статуса на захранването. И най-доброто доказателство за този факт е, че американската пропаганда Русия все повече се работи срещу Русия. Америка харесва хрисим и слаба Русия на деветдесетте години и укрепването на Русия не обичам Америка.

В края на 80-те години в света на сериозен конфликт произлиза властта. В света вече не могат да съществуват успоредно две суперсили. Или трябваше да се унищожи Съветския съюз или Съединените щати ще бъдат унищожени. И Америка е използвал всички нечестни начини, че това е в СССР се разпадна. В Съветския съюз проведе референдум за съдбата на Съветския съюз. Повечето хора в Съветския съюз искаха Съветския съюз остана там. Дори и сега, много хора са тъжни за СССР. Съветските хора са твърде наивни и доверчиви, те вярвали, че Съединените щати - нашият приятел. И Америка те излъгани. За щастие, хората на съвременна Русия вече знаят, че Америка не може да се вярва.

Сега американската пропаганда започва да използва същите техники, че тя е използвала срещу Съветския съюз. Използвани неверни и недоказани твърдения. Американците вероятно напълно загубени въображение. В Украйна, той е използвал същия провокацията, като във Вилнюс през 1991. Sniper убил няколко души, а след това обвини правителството в убийство, като по този начин създаване на стадиона срещу правителството.

Например, американски и европейски политици често повтарят, че в Украйна има руски войски. Въпреки това, не веднъж, нито САЩ, нито Европа се е опитал да го докаже.

Но един от най-големите лъжи се разпространява от американските и европейските медиите, че започва Втората световна война за СССР и Германия подписване на документ, наречен "Молотов-Рибентроп". Той дори не се споменава истинското име на документа: ". Договорът на ненападение между Германия и Съветския съюз".

Въпреки това, самата пакт е от особен интерес за американските пропагандатори. Това е трудно да се намери виновен с мирното споразумение, особено когато смятате, че един и същ договор с Германия имаше, например, Великобритания. Поради това, те обикновено се говори за някои "тайни" доклади по договора. Привидно, тези протоколи Германия и Съветския съюз, разделени на територията на Полша между тях. Въпреки това, нито една от които разделянето на Полша в този документ, не казва. Протокол определено демаркационна линия между двете страни. Какво означава това? Това означава, че определено границата, отвъд която дадена страна има право да отида, ако изведнъж, тя се бореше с някаква трета страна (не забравяйте войната между Германия и Съветския съюз не означава, защото беше мирния договор). Между другото, "тайната" на заявлението - също е пропаганден измислици. Всички тези линии на разграничение са публикувани в един месец, 29-ти септември 1939 г. Във вестник "Правда".

Заглавие на вестник Правда 29 септември, 1939

Забележка във вестник Правда за подписване на мирен договор с Германия

Описание на границите на зоната на интересите на СССР и Германия

Снимка от подписването на мирния договор

Карта на зоните на интерес на СССР и Германия

Виждал съм фалшиви "Протоколи", които периодично се появяват в интернет. Тази книга е озаглавена "Тайните Допълнителен протокол". Всеки, който е запознат с стандартната документи в СССР просто започва смее, когато го видя. Със същия успех можем да кажем, че нещо е много важен документ, и да покажем няколко документа с позиция "много важен документ." Всичко това е много напомня на невярна и документи от филми, направени в Холивуд.

И между другото, този протокол не е осъждано на някоя от страните.

Въпреки това, сегашната политика на Америка и Европа са достойни ученици на Гьобелс и Хитлер. В част 1, глава 10 от книгата му "Моята борба", Хитлер пише: "Тези господа изхождаха от правилното изчисляване, че чудовищната измама, колкото по-скоро го вярвам Обикновените хора биха предпочели да вярват, една голяма лъжа, отколкото малка Това съответства на тяхната примитивна душа... Те знаят, че те са малки и са в състояние да излъжеш себе си, добре, толкова много лъжат, може би срамежлив. Голямата лъжа, дори и просто не дойде на ума си. Ето защо на масата, не мога да си представя, че другите са били в състояние да се твърде чудовищна лъжа твърде безсрамна изопачаване на фактите. И дори когато те обясняват, че това е въпрос на една чудовищна лъжа, те все още продължават да се съмняват и са склонни да се предположи, че вероятно все още тук е истината Ето защо Виртуозите, и лъжата. .. цялата партия, изградена изключително на лъжи, тя винаги е прибягнал до този метод Liars са добре запознати с теглото на този имот мами-силно - нищо от лъжите ти ще остане така ".

Все пак, обратно към Договора от ненападение между Германия и Съветския съюз. Страни по споразумението, са длъжни да се въздържат от атакува помежду си и да останат неутрални в случай, че един от тях се превръща в обект на военни операции на трети лица. Участниците в споразумението и са отказали да участват в обединението на правомощия ", пряко или косвено, насочена към другата страна." Той предвижда за взаимен обмен на информация по въпроси, засягащи интересите на страните. Документът бе подписан на 23 август, 1939. Моля, не забравяйте тази дата. Сега, не забравяйте по-ранни събития.

 1. 30 сеп 1938 (т.е. една година, преди да обсъждаме документ), Обединеното кралство, Франция, Германия и Италия подписаха споразумение за Мюнхен. Споразумението, свързано с прехвърлянето на Судетите на Чехословакия от Германия. Документът бе подписан от Чембърлейн, Даладие, Мусолини и Хитлер.
 2. Също така, 30 Сеп 1938 между Великобритания и Германия подписаха декларация за взаимно ненападение. Подобен документ между Франция и Германия бе подписан по-късно (6 Дек 1938).
 3. 4 октомври 1938 г., Френския посланик в Москва Робърт Coulondre отбележи, че споразумението Мюнхен "особено силна заплаха за Съветския съюз. След неутрализация на Чехословакия Германия откри пътя на югоизток." Това също е посочена в дипломатически документи на САЩ, Франция, Германия, Италия, Полша и други страни.
 4. Въпреки това, при Чехословакия не е само Германия. Полша взе участие в разделянето на Чехословакия: 21 Сеп, 1938 г., В разгара на кризата Судетската и полските лидери представени ултиматум на чехите за "връщането" им регион Cieszyn, където 80 хиляди поляци и чехи 120000.
 5. 27 септември е обявен за повторно повикване. Има истерия срещу Чехословакия. От името на така наречената "Съюз на Силезия бунтовници" във Варшава, бе открито набиране в Těšín доброволчески корпус. Отряди на "доброволци", след това се изпращат на чехословашката граница, където организира въоръжени провокации и саботажи, атаки срещу оръжейни. Полския вестник самолетът е нарушил границата на Чехословакия. Полските дипломати в Лондон и Париж се борили за равен подход за решаване на проблема с Судетите и Чешин, и полските и германската армия, междувременно, се е съгласил на войските на демаркационната линия в случай на инвазията в Чехословакия.
 6. В деня на сключването на споразумението в Мюнхен от 30 септември, Полша изпрати ултиматум до Прага, след като и в същото време германските войски армията си в район Cieszyn, обект на териториални спорове между нея и Чехословакия в 1918-1920. Левицата в международна изолация, Чехословашката правителство бе принудено да приеме ултиматума.
 7. В Чехословакия е падежът много сериозен конфликт между словашките националисти и правителството в Прага. Този конфликт е бил използван от Хитлер като претекст за анексирането на "остатъците от Чешката република" (тя. Rest-Tschechei).
 8. 07 октомври съгласно германското натиск правителството Чехословашката взема решение за предоставяне на автономия на Словакия и 08 Октомври - Sub-Карпатска Rus.
 9. 21 октомври, 1938 г., Хитлер публикува секретни инструкции, която информира за възможността в близко бъдеще да се реши проблема с "остатъците от Чешката република."
 10. 02 Ноември 1938 Унгария за справяне с First Vienna награда е получил South (плосък) Области на Словакия и Sub-Карпатска Rus (дн. Transcarpathian Украйна) за градовете на Ужгород, Мукачево и Beregovo.
 11. 15 мар 1939, Германия окупира Чехия, и в края на март - Мемел територия. 21 Мар 1939, Рибентроп поиска ултиматум от полския си колега Beck отговарят на всички изисквания на Германия, а след това "извършва съвместно антисъветска политика с Германия."
 12. В отговор на окупацията на Чехия и включването му в Германия, съветското правителство в своята нота от 18-ти март 1939 заявява: "... В отсъствието на каквато и израз на волята на чешкия народ е професията на Чешката република от германските войски и последвалите действия на германското правителство не може да бъде призната като произволно, насилие, агресивно. 
 13. 18 Март 1939, във връзка с новините на германския ултиматум на Румъния, СССР народна комисар на външните работи Литвинов чрез британския посланик в Москва предлага да се свика конференция на шест страни: СССР, Великобритания, Франция, Румъния, Полша и Турция, за да се предотврати бъдещото германско агресия. Въпреки това, британската страна е обсъдил предложението "преждевременно" и предложи да се ограничи съвместната декларация на Англия, Франция, СССР и Полша, в интерес на тези страни за запазване на независимостта и целостта на държавите от Източна и Югоизточна Европа.
 14. 23 Март 1939 на мълчаливото съгласие на правителството на Литва, градът и околностите на града Мемел (Клайпеда), който е дом на голям брой етнически германци са били прехвърлени в Германия, която веднага започна войските си тук.
 15. 16 април 1939 Литвинов, в отговор на British предложение за гарантиране на добре едностранно Полша и от Съветския съюз, предложи проект за тристранно споразумение, предвиждащо "направи всичко, включително военни, помощ на Европейския държавите от Източна, разположени между Балтийско и Черно море и граничеща на Съветския съюз в случай на агресия срещу тези държави. " Предложение за тристранно алианс се възприема на Запад като твърде радикално.
 16. В отговор, Франция 25-29 април препоръчва вместо да се ограничи кратка декларация за намерения: да предостави военна помощ на един друг и съвместно подпомагане на страните от Централна и Източна Европа в случай на германската агресия срещу всеки от ответниците. В СССР, предложението не беше намерен подкрепа.
 17. Британското правителство е предложило на СССР на 8 май по-малко обвързваща декларация, в която Съветският съюз изрази намерението си да помогне на Англия и Франция, ако те са във война с Германия, изпълнявайки гаранция до страните от Източна Европа. Това предложение беше отхвърлено от Съветския съюз, защото той не отговаря на принципа на реципрочност.
 18. По това време, перспективата за участие във войната с Германия не отговарят на Сталин като Съветския съюз не е технически готова за война. Затова бе решено да се отложи началото на войната възможно най-дълго. В резултат на това Литвинов Сталин освобождава и назначава на негово място Молотов. Тази промяна се възприема от Германия като добър знак.
 19. 11-ти Август 1939, по предложение на Съветския съюз започна преговори между СССР, Великобритания и Франция. Предложението за започване на преговори е изпратено на 23 юли, обаче, Чембърлейн умишлено удължава началото на преговорите. Преговорите бяха базирани на англо-френски проект на 27 май, със съветския изменен на 02 юни. Покани за Съюза е в сила в случай на нападение на една от европейските сили (т.е. Германия) на договарящата страна, в случай на германската агресия срещу Белгия, Гърция, Турция, Румъния, Полша, Латвия, Естония и Финландия (всички от тях договарящите страни бяха дадени гаранции за защита) ,
  Една от темите на разговорите беше въпросът на Червената армия преминават през територията на Полша, на Вилнюс и галисийски коридорите - без които, според съветска страна, не могат да бъдат отразени в бъдеща германската агресия. Поляците отказаха да премине на Червената армия през нейната територия, въпреки натиска от Франция.
 20. Паралелно с тези преговори Обединеното кралство започва тайни преговори с Германия. Британските предложенията, включени разделението на сфери на влияние на Германия с признаването на германските интереси в Източна и Югоизточна Европа, както и на правата на своите колонии във Великобритания (СССР и Китай, са били част от обхвата на съвместната англо-германската "сътрудничеството"). Те обсъдиха преразглеждането на Версайския мирен договор през 1919 г. с планове за участие на Германия в експлоатацията на "колониална Африка."
  На британската страна също внесе предложения за договор за ненападение с отмяната на издадените преди това гаранции Великобритания, включително Полша. От гледна точка на съветската дипломация на разговорите в Лондон са били насочени за пренасочване на германската агресия срещу СССР и Източна Европа. Преговорите бяха неуспешни поради дълбочината на противоречията между Германия и Великобритания. Когато детайлите на преговорите стигнаха до пресата, Чембърлейн обсъдиха преговорите Уилсън уклончиво и каза, че Хъдсън се действа по своя инициатива.
  Предвоенна политика на Полша на американския историк Уилям Ширър описва като "самоубийство". Шиърър заяви, че Полша от 1934 Германия е постоянно поддържа за сметка на Версайската система. В същото време между Полша и Германия, имаше рязък териториален спор над коридора Данциг, която разделяше германската територия на две части. Отношенията между Полша и Съветския съюз бяха студени, тъй полско-съветската война, по време на което Полша е преместило границата си на изток от Кързън линия (като резултат от близо 6 милиона етнически беларуси и украинци са били в Полша). След смъртта на политиката Пилсудски в Полша беше определена ветерани от съветско-полската война, като Beck и Rydz-Rydz конфигурирани на конфронтация със Съветския съюз. Така, според Шиърър, Полша имаше граници, "неприемлива" за нито Германия или Съветския съюз, докато не са достатъчно силни, за да бъде в състояние да се бори с двете съседки в същото време.

Както можем да видим, от началото на 1938 г. в Европа е била активна промяна на границите. И имайте предвид, че Съветският съюз не е участвал в преразпределението! В същото време, Великобритания направи всичко, за да подтикне Германия в Съветския съюз. Мисля, че Великобритания ще отговарят на всеки изход на войната. Един противник ще бъде победен, а другата опонента би била сериозно отслабена. Както казах, по това време на Съветския съюз не е готов да започне война с Германия. Поради това, съветското правителство настоява за подписване на Договора от ненападение между Германия и Съветския съюз.

Съдържанието на споразумението:

Договорът се състои от седем кратки статии.

 • Член I задължава страните да се въздържат от агресия срещу друга;
 • Член II задължава страните да не подкрепя трети страни на агресия срещу другата страна;
 • Член IV задължава страните да не влизат в военни съюзи, насочени срещу друга;
 • Член V от предложения начин за мирно уреждане на конфликти;
 • Член VI описано срока на договора (десет години с автоматично подновяване всеки път за срок от пет години);
 • Член III и VII са чисто технически.

Подписването на Договора за СССР беше завръщането на Съветския съюз преди това загубиха територии, дърпане на война с Германия в продължение на две години и да се предотврати създаването на анти-руски съюз между Германия, Великобритания и Франция.

Но има две точки:

 1. Съгласно условията на пакта Молотов-Рибентроп, Германия е бил длъжен за своя сметка да се развиват и оборудване на СССР. Да, така е! Ако до няколко минути преди началото на войната в съветско-германската граница на германците бяха влакове с хляб, овча кожа, коноп, други суровини - че валцувани към композиции с машини, оръжия, сложни фабрика оборудване. Германските зенитни оръдия, защитаващи Moscow от небето и нокаутира германски бомбардировача атакуват германските танкове, че е немски пистолет е основата за развитието на съветските 45-мм оръдия, противотанкови, той записва на въздухоплавателното средство и на германците, продавани коли помогнали за развитието отличен "Як"; Германските проекти подводници се превърнаха в една подводница клас "U" и германската "U-88" гмуркането се трансформира в "пионки". Това са първите примери, които идват на ум. Като цяло, военно оборудване, създадена от германския модел, Червената армия беше доста. Но това не е всичко - самите руски дизайнери до началото на войната са се научили да се развива страхотно оръжие. По-важно е, че Германия е помогнала за създаването на производствена база, която е готова да го произвежда в достатъчни количества. На германските черупките машина правя срещу германския броня, немските машини полиран колянови валове за съветските танкове и кули изрязани презрамки, немската преса подпечатан капака за съветски машини. И всеки малките неща добавят до бъдеща победа.
  И смешното е - всички тези оръжия и машини са пристигнали в СССР в кредитната оценка на 300 милиона райхсмарки, че Сталин даде на Хитлер. Познайте какво е съдбата на кредита след войната?
 2. Разбира се, войната с Германия е бил неизбежен, а Сталин го знаеше. Но в Европа, СССР беше друг враг. Този враг е Полша!
  25-ти Април 1920 - Полша, без обявяване на война, нападнал Русия, кървене в гражданската война, а поръчката е възложена на Рига Украйна и Беларус земи.
  През октомври 1920 г. полските войски иззети Вилна и региона Вилна Литва, Сувалки безцеремонно нарушаване на договора.
  03 май 1921 Полша военно завладяване началото на Горна Силезия. Съюзниците предупредиха Берлинската Райхсвера, че интервенцията ще означава война. В резултат на това, през октомври 1921 г. до Полша премества една значителна част от Горна Силезия с 80% от цялата индустрия, и по-голямата част от запасите от въглища.
  През цялото 20-30s Полша не остави намерения към приложение Литва. Особено вдъхновен от Варшава хищнически действия на Хитлер в Австрия Март 1938. Между другото, с фашисткия режим на Хитлер полското правителство отдавна е в много топло връзка с подписването на пакт за ненападение през 1934. Когато Хитлер на 11-12 март 1938, извършена аншлуса на Австрия, Warsaw се опитах да направя същото и с Литва (който е посочен само като "полската Австрия"). 15 Март 1938 във Варшава и Вилнюс се проведоха анти-литовските демонстрации под надслов "Forward до Каунас" (Каунас - тогава столицата на Литва). Литва получи ултиматум, и се концентрира върху литовската граница повече от 100 хиляди души. Полските войски. Само позицията на Съветския съюз, а Франция е запазил Полша от военна инвазия.
  28 декември, 1938 новоназначения пратеник на Полша в Иран J. Karsh-Sedlevsky каза в интервю за съветник на посолството на Германия в Полша R. Shelia:
  "Политическата перспективите за Източна Европа е ясно. След няколко години, Германия ще се бори със Съветския съюз ... е по-добре за Полша до конфликт със сигурност стои на страната на Германия, като териториалните интереси на Полша на запад и на политическите цели на Полша на изток, особено в Украйна, могат да бъдат предоставени само от предварително постигнато полско-германската споразумение. Той Karshi-Sedlevsky, подчинените му дейност като полския пратеник на Техеран да тази голяма източна концепция, тъй като е необходимо в края, за да убеди и да насърчи също персите и афганистанците да играят активна роля в бъдещата война срещу Съветския съюз "(" Годината на кризата, 1938- 1939:. Документи и материали ", v.1, Москва, 1990, стр 162).
  Признаване Рибентроп след среща с полския външен министър Beck 26 яну, 1939: "Г-н Бек не крие, че Полша твърди, че съветската Украйна и да се върнете към Черно море."
  Или от заместник-министъра на външните работи на Полша граф Shembek 10 дек 1938 се дават указания на полския посланик в Москва, Grzybowski:
  "Ние сме изключително трудно да се поддържа баланс между Русия и Германия. Нашата връзка с последното се основава изцяло на концепцията за най-отговорните лица на Третия райх, които твърдят, че в бъдеще на конфликта между Германия и Русия, Полша ще бъде естествен съюзник на Германия. "
  През декември 1938 г., доклада на втори (разузнаването) отдел на главния щаб на полската армия в прав текст заяви:
  "Разчленяването на Русия е в основата на полската политика на Изток ... Следователно, възможно нашата позиция ще бъде намалено на следната формула: кой ще участва в секцията. Полша не трябва да остане пасивна в този велик исторически момент. Целта е да се подготви добре предварително физически и духовно ... Основната цел - отслабването и поражението на Русия »(«Z dziejow stosunkow polsko-radzieckich. Studia i materialy», T.III. Warszawa, 1968, S. 262, 287).
  25 септември, 1938 в разговор с американския си колега, полският посланик в Париж, Lukasiewicz каза:
  "Тя започва с една религиозна война между фашизма и болшевизма, и в случай на предоставяне на помощ на Съветския съюз Чехословакия Полша е готова за война със Съветския съюз, рамо до рамо с Германия. Полското правителство е уверен, че до три месеца руските войски ще бъдат напълно унищожени, и Русия вече няма да бъде дори подобие на държавата. "
  Полша постоянно на висок глас заяви, че унищожаването на болшевизма по никакъв начин - основната му цел. Полша е създадена, въоръжен, покрито на своята територия големи банди, които редовно са атакувани съветска територия, ограбвани, изнасилвани, убити цивилни и след това щастливо се върна в Полша, и то остана в безопасността от преследване на дяловете на НКВД и граничари.
  Полша има три пъти по-голям и много по-добре оборудвана армия от Германия опитен Вермахта, че се води в цяла Европа и са получили пълни тежки оръжия не са съществували.
  30 Сеп 1938 Warsaw изпрати официално искане до Берлин: дали тя може да разчита на доброжелателен позицията на Германия, ако резултатът от предстоящото нашествие на полските войски в Чехословакия има въоръжен конфликт между Полша и Съветския съюз?
  Това означава, че Полша е готова да започне война със Съветския съюз по всяко време!

Немски споразумение ще позволи да се избегне война на два фронта (с Франция от една страна и СССР, от друга) в нападение срещу Полша през септември 1939.

Някои историци смятат, че това споразумение е причинил щети на международния престиж на Съветския съюз и доведе до съкращаване на антифашистката пропаганда на страната, която отслабва антифашистката единния фронт. Историкът Kumanev вярва на пакта в Съветския съюз, представляван не повече от временна постижение нестабилна неутралност, и Сталин е наясно: в навечерието на подписването на договора, той призна, че дори и трудно, все още не е лесен избор, и "плюсове" за Съветския съюз все повече. Пактът даде на Съветския съюз, за ​​да спечели време, докато Хитлер предприе мащабна военна операция срещу редица държави. Дори Хитлер не се прикрие фактът, че това споразумение е временно. В продължение на 12 дни преди подписване на Хитлер каза: "Всичко, което правя е насочена срещу Русия; ако Западът е твърде глупаво и сляпо да се разбере това, аз ще бъда принуден да преговаря с руската, победи на Запад и след това, след поражението си, концентрирани сили обжалване срещу Съветския съюз. Имам нужда от Украйна, че ние не сме умрели от глад, тъй като в последната война. "

Уинстън Чърчил казва за това споразумение:

"Невъзможно е да се каже кой е той вдъхнови повече погнуса -. Хитлер или Сталин И двамата бяха наясно, че това може да бъде само временна мярка, продиктувано от обстоятелствата Антагонизмът между двете империи и системи е фатално Сталин, без съмнение, си помисли, че Хитлер ще бъде по-малко опасен враг.. в Русия след години на война срещу западните сили. Хитлер последван неговия метод на "сам." Фактът, че такова споразумение е било възможно, марка пълната дълбочина на провала на британските и френските политика и дипломация в продължение на няколко години.

В полза на руснаците трябва да се каже, че Съветският съюз е от жизненоважно значение да настоява, доколкото е възможно, на запад изходни позиции на германските войски, така че руската имам време и са били в състояние да събере сили от всички части на огромната си империя. В съзнанието на руския гореща ютия обгорена случайно, че претърпели своята армия през 1914 г., когато те се хвърлиха в атака на германците, все още не е завършен мобилизация. И сега техните граници са много по-далеч на изток, отколкото по време на първата война. Те трябваше да принуди или измама да окупира балтийските държави и най-много на Полша преди те да атакуват. Ако тяхната политика беше студено предпазливост, той също беше по това време силно реалистична. "

Уилям Ширър, американски историк, през 1939 г., кореспондент в Германия:

"Франция, заедно с Германия и Англия единодушно постанови, Русия измежду участниците в срещата в Мюнхен. Няколко месеца по-късно западните демокрации е трябвало да плати за него. 3 октомври четири дни след заседанието на Мюнхен, Вернер фон Tippelskirch, съветник на германското посолство в Москва, съобщи в Берлин относно последиците от Мюнхен за политиката на Съветския съюз. <...>

В Лондон и Париж, горчиво се оплаква двойната игра на Сталин. В продължение на много години, Съветския тиранина извика за "фашистка звяра", призовавайки всички миролюбиви народи да се обединят, за да спре нацистката агресия. Сега той се превръща си съучастник. Кремъл ще твърдят, че в действителност, направено на Съветския съюз е направил това, което направи преди година Великобритания и Франция в Мюнхен - за сметка на малка държава купил спокойна почивка необходимо отново да се изправи срещу Германия. Ако Чембърлейн действал честно и почтено, въдвори мир Хитлер и му даде Чехословакия през 1938 г., защо Сталин държал непочтено и позорен мир чрез година Хитлер Полша, която все още отказва помощта на Съветския съюз? "

И аз искам да напомня, че нито Великобритания, нито Съединените щати осъдиха мирния договор между Германия и Съветския съюз, въпреки че се опита да предотврати неговия подпис.


За да бъда честен, много от това, което се е случило в света след края на войната, изглежда странно. Изглежда странно, че много нацистките престъпници след това са живели в свобода в Съединените щати и Канада. Изглежда странно, че Великобритания се подготвя план за война със Съветския съюз по времето, когато Съветският съюз все още във война с Германия (през пролетта на 1945 г. план "Totality"). Изглежда странно, когато казват, че "студената война" започва на Съветския съюз. "Студената война" започва 05 март 1946 г., Когато Чърчил казва: "реч Fulton." Но дори и в тази реч на Чърчил изрази уважението си към Сталин. Изглежда странно, че те казват за съветската окупация на Източна Европа. Защо тогава не говорим за американската окупация? Защо да не говорим за британската окупация? В крайна сметка, Европа беше разделена между двете страни. Защо сега не говоря за окупацията на страната, в които има военни бази на НАТО? Как германските военни бази, разположени в Съединените щати?

Защо американските политици и историци са толкова любители на похвали, че те помогнаха на СССР "land-lease"? И защо не се казва, че стоките, за Съветския съюз САЩ доставят парите? Вие сте благодарни на продавача, защото той продава хляб за вас в магазина?

Защо американските политици цинично отричат ​​ролята на комунисти във Великата отечествена война и Втората световна война? До началото на войната на Комунистическата партия се състоеше от около 3800000 членове и заместник-членове на партията. 60% от тях влезе във война срещу Германия. По време на войната, партията пое 5300000 души. По време на войната е убил над три милиона комунисти.

Защо никой не си спомня смелостта на Съветския войник? По време на битката при Сталинград войниците от Съветската армия (31 души) се защитават от четириетажна къща (по-късно наречен "Къща на Павлов") в рамките на 58 дни! По време на защитата на съветските войници разрушена къщата повече германски войници от германската армия губи в превземането на Париж. Позволете ми да ви напомня, че френската армия е повече от два милиона души и армията след 46 дни от войната, се предаде на Германия.

Къща на Павлов

Защо никой не си спомня военноморска съгласие на Великобритания и Германия през 1935 г., годината, когато Великобритания позволи на Германия да имат силата на морето в размер на 35% от мощността на Великобритания, както и в парка на подводница - мощност, равна на самата Великобритания? В действителност, германците са направили възможно да се изгради 5 линейни кораба, два самолетоносачи, двадесет и един крайцер и 64 разрушители. В официални коментари на британското правителство подчерта, че изпълнението на договора ще позволи на Германия да се определят граници на морския надмощие в Балтийско море, който е загатнато антисъветска договор. За щастие, Германия не разполага с време, за да се възползват пълноценно от това споразумение.

Защо е всичко това никой не си спомня, но веднага започва истерията около Сталин, СССР и пакта Молотов-Рибентроп?

Оставьте свой комментарий

Оставить комментарий как гость

0
 • Комментариев нет
Dx WW