1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса(ов)
Η Ρωσία είναι η σταδιακή αποκατάσταση του καθεστώτος της, την εξουσία της. Και η καλύτερη απόδειξη αυτού του γεγονότος είναι ότι η αμερικανική προπαγάνδα Ρωσία όλο και περισσότερο εργάζονται εναντίον της Ρωσίας. Αμερική άρεσε υπάκουο και αδύναμη Ρωσία της δεκαετίας του ενενήντα, και την αύξηση της ρωσικής Αμερική ειλικρινά ενοχλητικό ...
Στο τέλος της δεκαετίας του '80 στον κόσμο προήλθε μια σοβαρή κρίση δύναμη. Στον κόσμο δεν θα μπορούσε πλέον να συνυπάρχουν δύο υπερδυνάμεις. Ή έπρεπε να καταστρέψει τη Σοβιετική Ένωση ή οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να καταστραφούν. Και η Αμερική θα χρησιμοποιήσει όλα τα έντιμης και ανέντιμης τρόπους για να καταστρέψει τη Σοβιετική Ένωση ήταν. Στη Σοβιετική Ένωση διεξήγαγε δημοψήφισμα σχετικά με την τύχη της Σοβιετικής Ένωσης. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους ήταν υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης ήταν η Σοβιετική Ένωση. Ακόμα και τώρα, πολλοί άνθρωποι χάνουν τη Σοβιετική Ένωση. Οι σοβιετικοί άνθρωποι ήταν πολύ αφελείς και εμπιστοσύνη, πίστευαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες - ο φίλος μας. Και η Αμερική θα εξαπατηθεί. Ευτυχώς, οι άνθρωποι της σύγχρονης Ρωσίας γνωρίζουν ήδη ότι η Αμερική δεν μπορεί να εμπιστευθεί.
Τώρα, η αμερικανική προπαγάνδα αρχίζει να χρησιμοποιεί τις ίδιες τεχνικές που έχει χρησιμοποιήσει εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Μεταχειρισμένα ψευδείς και αναπόδεικτες δηλώσεις. Οι Αμερικανοί μάλλον δεν θα παραμείνει μια φαντασίωση. Στην Ουκρανία, έχει χρησιμοποιήσει την ίδια πρόκληση, όπως στο Βίλνιους το 1991. Σκοπευτής σκότωσε μερικούς ανθρώπους, και στη συνέχεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη δολοφονία, το βίδωμα έτσι το πλήθος.
Για παράδειγμα, αμερικανών και ευρωπαίων πολιτικών συχνά επαναλαμβάνω ότι στην Ουκρανία υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα. Ωστόσο, όχι μόνο μια φορά, ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ευρώπη ούτε καν να προσπαθήσει να το αποδείξει.
Αλλά ένα από τα μεγαλύτερα ψεύδη διανέμεται από τις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές αναφορές των μέσων ενημέρωσης που τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε η ΕΣΣΔ και η Γερμανία υπογράφουν ένα έγγραφο που ονομάζεται "Μολότοφ-Ρίμπεντροπ". Δεν αναφέρει καν το πραγματικό όνομα του εγγράφου: ". Η συνθήκη μη επίθεσης μεταξύ της Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης"
Ωστόσο, το ίδιο το Σύμφωνο είναι μικρού ενδιαφέροντος για την αμερικανική προπαγανδιστές. Είναι δύσκολο να βρείτε σφάλμα με την ειρηνευτική συμφωνία, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η ίδια συνθήκη με τη Γερμανία είχε, για παράδειγμα, το Ηνωμένο Βασίλειο. Ως εκ τούτου, είναι συνήθως μιλάμε για κάποιο "μυστικό" αναφορές στη Συνθήκη. Φαινομενικά, τα πρωτόκολλα αυτά η Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση χωρίζει το έδαφος της Πολωνίας μεταξύ τους. Ωστόσο, κανένα από τα οποία το χώρισμα της Πολωνίας σε αυτό το έγγραφο δεν λέει. Το πρωτόκολλο που ορίζεται διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο χωρών. Τί σημαίνει αυτό? Αυτό σημαίνει ότι ορίζεται το όριο πέρα ​​από το οποίο μια συγκεκριμένη χώρα έχει το δικαίωμα να πάει και αν, ξαφνικά, που πολεμούσε με κάποια τρίτη χώρα (θυμηθείτε τον πόλεμο μεταξύ της Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης δεν συνεπάγεται, γι 'αυτό ήταν η συνθήκη ειρήνης). Παρεμπιπτόντως, το "απόρρητο" της εφαρμογής - είναι επίσης μια προπαγάνδα κατασκευές. Όλες αυτές οι διαχωριστικές γραμμές έχουν δημοσιευθεί σε ένα μήνα, 29 του Σεπτέμβρη 1939 στην εφημερίδα «Πράβντα».
Τίτλος της εφημερίδας "Πράβντα" 29 Σεπ 1939
 
 
 
 
 
Έχω δει πλαστά «Πρωτόκολλα», οι οποίες εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Διαδίκτυο. Αυτό το έγγραφο έχει τίτλο "Secret Πρόσθετο Πρωτόκολλο». Όποιος είναι εξοικειωμένος με το πρότυπο γραφειοκρατία στην ΕΣΣΔ αρχίζει ακριβώς γέλιο όταν το είδε. Με την ίδια επιτυχία, μπορούμε να πούμε ότι κάτι είναι ένα πολύ σημαντικό έγγραφο, και να δείξει διάφορα έγγραφα με τον τίτλο «πολύ σημαντικό έγγραφο." Όλα αυτά είναι πολύ θυμίζει πλαστών εγγράφων και ταινίες του Χόλιγουντ.
Και από τον τρόπο, το πρωτόκολλο αυτό δεν έχει καταδικαστεί για καμία από τις χώρες.
Ωστόσο, οι υποστηρικτές των σημερινών αμερικανικών και ευρωπαϊκών φοιτητές είναι αντάξια του Γκέμπελς και ο Χίτλερ. Στο Μέρος 1, Κεφάλαιο 10 του βιβλίου του «Mein Kampf» («Ο Αγών μου»), ο Χίτλερ έγραφε: «Αυτοί οι κύριοι προχώρησε από το σωστό υπολογισμό ότι η τερατώδης solzhёsh, όσο πιο γρήγορα μπορείτε να το πιστέψω απλοί άνθρωποι θα πίστευαν μάλλον ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό.. Αυτό αντιστοιχεί σε πρωτόγονη ψυχή τους. Ξέρουν ότι είναι μικρό και είναι σε θέση να πει ψέματα στον εαυτό σας, καλά, τόσο πολύ που βρίσκονται, ίσως ντροπαλός. Το μεγάλο ψέμα, ακόμη και απλά δεν έρχονται στο μυαλό τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μάζα δεν μπορεί να φανταστεί ότι και άλλοι ήταν σε θέση να πολύ τερατώδες ψέμα για πολύ ξεδιάντροπη αλλοίωση των πραγματικών περιστατικών. Και ακόμα και όταν εξηγούν ότι πρόκειται για ένα ζήτημα για ένα τερατώδες ψέμα, που συνεχίζουν να αμφιβάλλουν και τείνουν να θεωρηθεί ότι πιθανώς όλοι το ίδιο, υπάρχει ένας κόκκος αλήθειας . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεξιοτέχνες ψέματα και όλη τη παρέα, χτισμένο εξ ολοκλήρου σε ψέματα, είναι πάντα καταφύγει σε αυτή τη μέθοδο ψεύτες γνωρίζουν πολύ καλά το βάρος αυτού του ξενοδοχείου βρίσκεται μόνο εφικτό -.. τίποτα από τα ψέματά σας θα παραμείνει έτσι ".
Ωστόσο, από τη συνθήκη μη επίθεσης μεταξύ της Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης. Συμβαλλόμενα μέρη της συμφωνίας όφειλαν να απέχουν από το να επιτεθεί ο ένας τον άλλον και να παραμείνει ουδέτερη σε περίπτωση που ένας από αυτούς γίνεται το αντικείμενο των στρατιωτικών επιχειρήσεων των τρίτων μερών. Οι συμμετέχοντες στη συμφωνία και αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια ομαδοποίηση των εξουσιών », άμεσα ή έμμεσα, με στόχο στο άλλο μέρος." Προβλέπει την αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με θέματα που επηρεάζουν τα συμφέροντα των μερών. Το έγγραφο υπεγράφη στις 23 Αύγ. 1939. Παρακαλώ θυμηθείτε την ημερομηνία αυτή. Τώρα, θυμηθείτε το προηγούμενο γεγονότα.
 1. 30η του Σεπτεμβρίου 1938 (δηλαδή πριν από ένα χρόνο συζητούμε ένα έγγραφο), το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία υπέγραψαν τη Συμφωνία του Μονάχου. Η συμφωνία για τη μεταβίβαση της Σουδητία της Τσεχοσλοβακίας από τη Γερμανία. Το έγγραφο υπεγράφη από τον Τσάμπερλεν, Νταλαντιέ, ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ.
 2. Επίσης, 30, Σεπτεμβρίου, 1938 μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας υπέγραψαν μια δήλωση σχετικά με την αμοιβαία μη-επίθεσης. Ένα παρόμοιο έγγραφο μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας υπέγραψαν αργότερα (6η Δεκεμβρίου 1938).
 3. 4 Οκτώβρη, 1938, ο πρέσβης της Γαλλίας στη Μόσχα Ρόμπερτ Coulondre σημειωθεί ότι η συμφωνία του Μονάχου "ιδιαίτερα ισχυρή απειλή για τη Σοβιετική Ένωση. Μετά την εξουδετέρωση της Τσεχοσλοβακίας Γερμανία άνοιξε το δρόμο προς τα νοτιοανατολικά." Αυτό αναφέρεται επίσης σε διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία και άλλες χώρες. Ωστόσο, σύμφωνα με την Τσεχοσλοβακία δεν ήταν μόνο η Γερμανία.
 4. Η Πολωνία έλαβε μέρος στη διαίρεση της Τσεχοσλοβακίας: 21 Σεπ του 1938, εν μέσω της κρίσης Σουδητών και Πολωνών παρουσίασε ένα τελεσίγραφο προς τους Τσέχους στην «επιστροφή» τους περιοχή Cieszyn, όπου 80 χιλιάδες Πολωνοί και οι Τσέχοι 120.000.
 5. 27η Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η εκ νέου κλήση. Υστερία υπάρχουν κατά των Τσέχων. Εκ μέρους της λεγόμενης «Ένωση της Σιλεσίας αντάρτες» στη Βαρσοβία, ήταν ανοιχτά πρόσληψη σε Těšín σώματα εθελοντών. Αποσπάσεις των "εθελοντών" αποστέλλεται στη συνέχεια της Τσεχοσλοβακίας σύνορα, όπου οργανώνονται οι ένοπλες προκλήσεις και δολιοφθορές, επιθέσεις σε οπλοστάσια. Η πολωνική εφημερίδα αεροσκάφος παραβίασε τα σύνορα της Τσεχοσλοβακίας. Πολωνικά διπλωμάτες στο Λονδίνο και το Παρίσι πολέμησαν για την ίση προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος της Σουδητία και Cieszyn, και η πολωνική και τη γερμανική στρατιωτική, εν τω μεταξύ, έχει συμφωνήσει για τα στρατεύματα διαχωριστική γραμμή στην περίπτωση της εισβολής στην Τσεχοσλοβακία.
 6. Την ημέρα της σύναψης της συμφωνίας του Μονάχου στις 30 Σεπτεμβρίου, η Πολωνία έστειλε τελεσίγραφο στην Πράγα μια φορά και ταυτόχρονα γερμανικά στρατεύματα το στρατό του στην περιοχή Cieszyn, το θέμα των εδαφικών διαφορών ανάμεσα σε εκείνη και στην Τσεχοσλοβακία το 1918 - 1920. Αριστερά στη διεθνή απομόνωση, η Τσεχοσλοβακίας κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχθεί το τελεσίγραφο.
 7. Στην Τσεχοσλοβακία έχει ωριμάσει πολύ σοβαρή σύγκρουση μεταξύ της Σλοβακίας εθνικιστές και την κυβέρνηση της Πράγας. Αυτή η διαμάχη χρησιμοποιήθηκε από τον Χίτλερ ως πρόσχημα για την προσάρτηση των «απομεινάρια της Τσεχικής Δημοκρατίας» (αυτό. Υπόλοιπο-Tschechei).
 8. 7ης Οκτωβρίου υπό γερμανικές πιέσεις, η κυβέρνηση της Τσεχοσλοβακίας κάνει μια απόφαση για τη χορήγηση αυτονομίας στη Σλοβακία και 8 Οκτωβρίου - Υπο-Καρπάθια Rus.
 9. 21η Οκτωβρίου 1938, ο Χίτλερ εκδίδει μυστικές οδηγίες, που πληροφορεί σχετικά με τη δυνατότητα στο άμεσο μέλλον να λύσει το πρόβλημα με τα «απομεινάρια της Τσεχικής Δημοκρατίας."
 10. 2 Νοέμβρη 1938 η Ουγγαρία για να αντιμετωπίσει το πρώτο βραβείο της Βιέννης έχει λάβει το νότο (επίπεδες) περιοχές της Σλοβακίας και της Υπο-Καρπάθια Ρως (προς το παρόν. Διακαρπαθιακή Ουκρανία) στις πόλεις της Uzhgorod, Mukachevo και Beregovo.
 11. 15 του Μάρτη του 1939, η Γερμανία κατέλαβε την Τσεχική Δημοκρατία, και στο τέλος του Μαρτίου - Memel Επικράτεια. 21 Μάρ 1939, Ρίμπεντροπ απαίτησε ένα τελεσίγραφο από τον Πολωνό ομόλογό του Beck ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις της Γερμανίας, στη συνέχεια, «την πραγματοποίηση κοινών αντι-σοβιετικής πολιτικής με τη Γερμανία."
 12. Σε απάντηση της κατοχής της Τσεχικής Δημοκρατίας και την ενσωμάτωσή του στη Γερμανία, η σοβιετική κυβέρνηση στο σημείωμά της με ημερομηνία 18, Μαρ του 1939 δήλωσε: "... Σε περίπτωση απουσίας κάθε έκφραση της βούλησης του τσεχικού λαού ήταν η κατάληψη της Τσεχικής Δημοκρατίας από τα γερμανικά στρατεύματα και τις επακόλουθες ενέργειες της γερμανικής κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι αναγνωρίζονται ως αυθαίρετη, βίαιη, επιθετική ».
 13. 18, Μάρ, 1939, σε σχέση με την είδηση ​​της γερμανικής τελεσίγραφο προς τη Ρουμανία, την ΕΣΣΔ Λαϊκός Επίτροπος Εξωτερικών Litvinov μέσω του Βρετανού πρέσβη στη Μόσχα πρότεινε να συγκαλέσει διάσκεψη των έξι χώρες: η ΕΣΣΔ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τουρκία, προκειμένου να αποφευχθεί μελλοντική γερμανική επιθετικότητα. Ωστόσο, η βρετανική πλευρά έχει εξέτασε την πρόταση της «πρόωρης» και πρότεινε να περιοριστεί η κοινή δήλωση της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Σοβιετικής Ένωσης και της Πολωνίας, προς το συμφέρον των χωρών αυτών στη διατήρηση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας των κρατών της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
 14. 23 Μαρτίου 1939 σχετικά με τη συναίνεση της λιθουανικής κυβέρνησης, την πόλη και τη γύρω περιοχή της πόλης Memel (Κλαϊπέντα), η οποία είναι κατ 'οίκον σε έναν σημαντικό αριθμό εθνοτικών Γερμανοί μεταφέρθηκαν στη Γερμανία, η οποία ξεκίνησε αμέσως τα στρατεύματά του εδώ.
 15. 16η Απριλίου 1939 Litvinov, απαντώντας σε βρετανική πρόταση να εγγυηθεί καλά όψης της Πολωνίας και της Σοβιετικής Ένωσης, πρότεινε ένα σχέδιο τριμερούς συμφωνίας που προβλέπει την «καθιστούν όλους, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, η βοήθεια προς κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, που βρίσκεται ανάμεσα στη Βαλτική και τη Μαύρη θάλασσα και συνορεύει με τη Σοβιετική Ένωση στην περίπτωση της επίθεσης εναντίον αυτών των κρατών. " Πρόταση για μια τριμερή συμμαχία έγινε αντιληπτή στη Δύση ως υπερβολικά ριζοσπαστική.
 16. Σε απάντηση, η Γαλλία 25 - 29 Απρ πρότεινε αντ 'αυτού τον περιορισμό των ανοικτών δήλωση προθέσεων: να παρέχει στρατιωτική υποστήριξη ο ένας στον άλλο και από κοινού να στηρίξει τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, σε περίπτωση γερμανικής επίθεσης εναντίον οποιουδήποτε από τους κατηγορούμενους. Στην ΕΣΣΔ, η πρόταση δεν βρήκε υποστήριξη.
 17. Η βρετανική κυβέρνηση έχει προσφέρει στην ΕΣΣΔ στις 8 Μαΐου λιγότερο δήλωση με την οποία η Σοβιετική Ένωση εξέφρασε την πρόθεσή της να βοηθήσει την Αγγλία και τη Γαλλία, αν εμπλακεί σε έναν πόλεμο με τη Γερμανία, εκπληρώνοντας την εγγύηση της προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δεσμευτικές. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την Σοβιετική Ένωση, επειδή δεν πληρούσε την αρχή της αμοιβαιότητας.
 18. Εκείνη την εποχή, η προοπτική της συμμετοχής στον πόλεμο με τη Γερμανία δεν ταιριάζει Στάλιν, όπως η Σοβιετική Ένωση δεν ήταν τεχνικά έτοιμοι για πόλεμο. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να καθυστερήσει την έναρξη του πολέμου, όσο το δυνατόν περισσότερο. Ως αποτέλεσμα, Litvinov Στάλιν απολύει και διορίζει τη θέση του Μολότοφ. Η αλλαγή αυτή γίνεται αντιληπτή από τη Γερμανία ως ένα καλό σημάδι.
 19. 11 Αυγούστου του 1939 με πρόταση της Σοβιετικής Ένωσης άρχισαν διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΣΣΔ, η Βρετανία και η Γαλλία. Η πρόταση για την έναρξη διαπραγματεύσεων απεστάλη στις 23 Ιουλίου, ωστόσο, Chamberlain παρατεταμένη σκόπιμα την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Οι διαπραγματεύσεις βασίστηκαν στην αγγλο-γαλλικό σχέδιο, στις 27 Μαΐου, με την Σοβιετική τροποποιήθηκε στις 2 Ιουνίου. Προσκλήσεις για την Ένωση που ισχύουν σε περίπτωση επίθεσης από μία από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις (Γερμανία) προς το συμβαλλόμενο μέρος και στην περίπτωση της γερμανικής επίθεσης κατά του Βελγίου, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Λετονία, την Εσθονία και τη Φινλανδία (όλα αυτά τα συμβαλλόμενα μέρη είχαν εγγυήσεις προστασίας) .
  Ένα από τα θέματα των συνομιλιών ήταν η ερώτηση του Κόκκινου Στρατού διασχίζουν το έδαφος της Πολωνίας, στο Βίλνιους και της Γαλικίας διαδρόμους - χωρίς την οποία, σύμφωνα με τη σοβιετική πλευρά, δεν θα μπορούσε να αντικατοπτρίζεται στην πιθανή γερμανική επίθεση. Πολωνοί αρνήθηκε να περάσει τον Κόκκινο Στρατό μέσω του εδάφους της, παρά την πίεση από τη Γαλλία.
 20. Παράλληλα με αυτές τις διαπραγματεύσεις, το Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει μυστικές διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία. Οι βρετανικές προτάσεις περιλαμβάνεται η κατανομή των σφαιρών επιρροής της Γερμανίας με την αναγνώριση των γερμανικών συμφερόντων στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και τα δικαιώματα των αποικιών της στο Ηνωμένο Βασίλειο (η ΕΣΣΔ και η Κίνα ήταν μέρος του πεδίου εφαρμογής του κοινού αγγλο-γερμανική "συνεργασία"). Συζήτησαν για την αναθεώρηση της Συνθήκης των Βερσαλλιών το 1919 με σχέδια για τη συμμετοχή της Γερμανίας στη λειτουργία του «αποικιακή περιοχή της Αφρικής."
  Από βρετανικής πλευράς, επίσης, να υποβάλει προτάσεις για μια συνθήκη μη επίθεσης με την ακύρωση των εγγυήσεων που έχουν εκδοθεί προηγουμένως Βρετανία, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας. Από την άποψη της σοβιετικής διπλωματίας, οι συνομιλίες του Λονδίνου είχαν ως στόχο να ανακατευθύνει την γερμανική επίθεση ενάντια στην ΕΣΣΔ και την Ανατολική Ευρώπη. Οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν λόγω του βάθους των αντιφάσεων μεταξύ της Γερμανίας και της Βρετανίας. Όταν οι λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων έρεε στον Τύπο, Chamberlain εξέτασε τις διαπραγματεύσεις του Wilson υπεκφυγές και είπε ότι Hudson ενεργούσε με δική του πρωτοβουλία.
  Προπολεμική πολιτική της Πολωνίας στην αμερικανός ιστορικός Γουίλιαμ Σίρερ περιγράφει ως «αυτοκτονίας». Shearer, δήλωσε ότι η Πολωνία από το 1934 η Γερμανία έχει διατηρηθεί σταθερά εις βάρος του συστήματος των Βερσαλλιών. Την ίδια στιγμή μεταξύ της Πολωνίας και της Γερμανίας, υπήρξε έντονη εδαφική διαμάχη για το διάδρομο του Ντάντσιχ, που χώριζε το γερμανικό έδαφος σε δύο μέρη. Οι σχέσεις μεταξύ της Πολωνίας και της Σοβιετικής Ένωσης ήταν δροσερό, δεδομένου ότι η πολωνική-σοβιετικός πόλεμος, κατά τον οποίο η Πολωνία έχει μετακινηθεί στα σύνορα στα ανατολικά της Γραμμής Curzon (ως αποτέλεσμα των περίπου 6.000.000 εθνοτικές Λευκορώσοι και Ουκρανοί ήταν στην Πολωνία). Μετά το θάνατο της πολιτικής Πιλσούδσκι της Πολωνίας ήταν αποφασισμένος βετεράνοι του σοβιετο-πολωνικό πόλεμο, όπως ο Beck και Rydz-Rydz ρυθμιστεί σε μια αντιπαράθεση με τη Σοβιετική Ένωση. Έτσι, σύμφωνα με Shearer, η Πολωνία είχε σύνορα, "απαράδεκτο" είτε για τη Γερμανία ή την ΕΣΣΔ, ενώ δεν είναι αρκετά ισχυρή για να είναι σε θέση να αγωνιστεί με τους δύο γείτονες ταυτόχρονα.

   

 Όπως μπορούμε να δούμε, από τις αρχές του 1938 στην Ευρώπη ήταν ενεργό αλλαγή των συνόρων. Και σημειώστε ότι η Σοβιετική Ένωση δεν συμμετείχε στην ανακατανομή! Την ίδια στιγμή, η Βρετανία έκανε τα πάντα για να υποκινήσει τη Γερμανία προς τη Σοβιετική Ένωση. Νομίζω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ταιριάζουν σε κάθε έκβαση του πολέμου. Ένας αντίπαλος θα πρέπει να ηττηθεί και ο άλλος αντίπαλος θα αποδυναμωθεί σοβαρά. Όπως είπα, εκείνη την εποχή η Σοβιετική Ένωση δεν ήταν έτοιμη να ξεκινήσει έναν πόλεμο με τη Γερμανία. Ως εκ τούτου, η σοβιετική κυβέρνηση επιμένει για την υπογραφή της Συνθήκης της μη επίθεσης μεταξύ της Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

Το περιεχόμενο της συμφωνίας:
Η σύμβαση αποτελείται από επτά σύντομα άρθρα.
 • Άρθρο Ι υποχρεώνει τα μέρη να απόσχουν από την επιθετικότητα εναντίον του άλλου?
 • Άρθρο II υποχρεώνει τα μέρη να μην υποστηρίξουν τις τρίτες χώρες της επίθεσης εναντίον του άλλου κόμματος?
 • Το άρθρο IV υποχρεώνει τα μέρη να μην τεθεί σε στρατιωτικές συμμαχίες απευθύνεται κατά του άλλου?
 • Το άρθρο V της προτεινόμενης τρόπος της ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων?
 • Το άρθρο VI περιγράφεται η διάρκεια της σύμβασης (δέκα χρόνια με αυτόματη ανανέωση κάθε χρόνο για πέντε χρόνια)?
 • Άρθρο ΙΙΙ και VII ήταν καθαρά τεχνικό.
Η υπογραφή της συνθήκης για την ΕΣΣΔ ήταν η επιστροφή της Σοβιετικής Ένωσης προηγουμένως χάσει εδάφη, τραβώντας έναν πόλεμο με τη Γερμανία για δύο χρόνια και να αποτρέψει τη δημιουργία ενός αντι-σοβιετική συμμαχία ανάμεσα στη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία.
Αλλά υπάρχουν δύο σημεία:
 1. Σύμφωνα με τους όρους του συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, η Γερμανία ήταν υποχρεωμένη με δικά του έξοδα να αναπτύξουν και να εξοπλίσει την ΕΣΣΔ. Ναι, σωστά! Αν μέχρι πριν από λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του πολέμου στη Σοβιετική-γερμανικά σύνορα με τους Γερμανούς ήταν τρένα με ψωμί, ασκούς, κάνναβη, άλλες πρώτες ύλες - που έλασης προς συνθέσεις με τις μηχανές, τα όπλα, προηγμένο εξοπλισμό του εργοστασίου. Ήταν οι γερμανικές αντιαεροπορικά πυροβόλα υπεράσπιση της Μόσχας από τον ουρανό και νοκ άουτ γερμανικά βομβαρδιστικά επίθεση γερμανικά τανκς, είναι η γερμανική όπλο ήταν η βάση για την ανάπτυξη των σοβιετικών 45 χιλιοστά αντιαρματικά πυροβόλα όπλα, καταγράφει το αεροσκάφος και οι Γερμανοί πωλούνται αυτοκίνητα βοήθησαν να αναπτύξει εξαιρετική "Yak"? Γερμανικά υποβρύχια έργα μετατραπεί σε μια τάξη υποβρύχιο "U" και η γερμανική "U-88" βουτιά μετατραπεί σε «πιόνια». Αυτά είναι τα πρώτα παραδείγματα που έρχονται στο μυαλό. Σε γενικές γραμμές, στρατιωτικού εξοπλισμού, που έχει συσταθεί από το γερμανικό μοντέλο, ο Κόκκινος Στρατός ήταν αρκετά. Αλλά αυτό δεν είναι - οι ίδιοι ρωσική σχεδιαστές από την έναρξη του πολέμου έχουν μάθει να αναπτυχθεί ένα μεγάλο όπλο. Είναι πιο σημαντικό το γεγονός ότι η Γερμανία έχει βοηθήσει να δημιουργήσει μια παραγωγική βάση που είναι έτοιμοι να παράγουν σε επαρκείς ποσότητες. Στη γερμανική κοχύλια μηχανή tochilis ενάντια στη γερμανική πανοπλία, οι γερμανικές μηχανή γυαλισμένο στροφαλοφόροι άξονες για τα σοβιετικά άρματα μάχης και τους πύργους κομμένα ιμάντες ώμου, το γερμανικό Τύπο σφραγίδα κάλυμμα για τα σοβιετικά μηχανήματα. Και κάθε μικρά πράγματα προσθέτουν επάνω σε μια μελλοντική νίκη.
  Και το αστείο είναι - όλα αυτά τα όπλα και μηχανές έφτασαν στην ΕΣΣΔ το πιστωτικό αποτέλεσμα να 300.000.000 Reichsmarks που ο Στάλιν έδωσε ο Χίτλερ. Μαντέψτε ποια ήταν η τύχη της πίστωσης μετά τον πόλεμο;
 2. Φυσικά, ο πόλεμος με τη Γερμανία ήταν αναπόφευκτη, και ο Στάλιν γνώριζε. Αλλά στην Ευρώπη, η ΕΣΣΔ ήταν άλλος εχθρός. Αυτό εχθρός ήταν η Πολωνία!
  25 Απρίλη 1920 - Πολωνία χωρίς κήρυξη πολέμου, επιτέθηκε η Ρωσία, η αιμορραγία στον εμφύλιο πόλεμο, και η σύμβαση ανατίθεται στην Ρίγα της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας εδάφη.
  Τον Οκτώβριο του 1920, η πολωνικά στρατεύματα κατέλαβαν τη Βίλνα και η περιοχή Βίλνα της Λιθουανίας, Σουβάλκι ανεπίσημα παραβιάζει τη σύμβαση.
  3 του Μαΐου 1921 η Πολωνία στρατιωτικά κατακτήσει την αρχή της Άνω Σιλεσία. Σύμμαχοι προειδοποίησε την Reichswehr Βερολίνο ότι η παρέμβαση θα σήμαινε πόλεμο. Ως αποτέλεσμα, τον Οκτώβριο του 1921 έως την Πολωνία μετακινηθεί ένα σημαντικό μέρος των Άνω Σιλεσία με το 80% του συνόλου της βιομηχανίας, καθώς και ένα σημαντικό μέρος των αποθεμάτων άνθρακα.
  Κατά τη διάρκεια όλων των 20-30s Πολωνία δεν άφησε προθέσεις να προσαρτήσει τη Λιθουανία. Ιδιαίτερα εμπνευσμένη από τη Βαρσοβία ληστρικές ενέργειες του Χίτλερ στην Αυστρία Μάρτιο 1938. Με την ευκαιρία, με το φασιστικό καθεστώς του Χίτλερ πολωνική κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό σε μια πολύ ζεστή σχέση με την υπογραφή ενός συμφώνου μη επίθεσης το 1934. Όταν ο Χίτλερ στις 11 έως 12 Μάρτιος 1938, πραγματοποίησε την Anschluss της Αυστρίας, της Βαρσοβίας προσπάθησε να κάνει το ίδιο με τη Λιθουανία (το οποίο αναφέρεται μόνο ως "την πολωνική Αυστρίας"). 15 Μάρτη 1938 στη Βαρσοβία και το Βίλνιους έγιναν αντι-λιθουανική διαδηλώσεις με το σύνθημα «Προώθηση σε Κάουνας» (Κάουνας - τότε πρωτεύουσα της Λιθουανίας). Λιθουανία δόθηκε τελεσίγραφο, και επικεντρώθηκε στα λιθουανικά σύνορα περισσότερα από 100.000. Πολωνικών στρατευμάτων. Μόνο η θέση της Σοβιετικής Ένωσης, και η Γαλλία έχει διατηρήσει την Πολωνία από μια στρατιωτική εισβολή.
  28, Δεκεμβρίου 1938 ο νεοδιορισθείς απεσταλμένος της Πολωνίας στο Ιράν J. Karsh-Sedlevsky είπε σε μια συνέντευξη με τον σύμβουλο της Γερμανικής Πρεσβείας στην Πολωνία R. Shelia:
  «Η πολιτική προοπτική για την Ανατολική Ευρώπη είναι σαφής. Μετά από μερικά χρόνια, η Γερμανία θα αγωνιστεί με τη Σοβιετική Ένωση ... είναι καλύτερο για την Πολωνία για την σύγκρουση σίγουρα να σταθεί στο πλευρό της Γερμανίας, όπως τα εδαφικά συμφέροντα της Πολωνίας στα δυτικά και τους πολιτικούς στόχους της Πολωνίας στα ανατολικά, κυρίως στην Ουκρανία, μπορεί να παρέχεται μόνο από προτέρων επιτευχθεί Πολωνικά-γερμανική συμφωνία. Ο Karshi-Sedlevsky, υποτάσσουν τις δραστηριότητές της ως το πολωνικό απεσταλμένος στην Τεχεράνη σε αυτή τη μεγάλη ανατολική έννοια, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο στο τέλος να πείσει και να ενθαρρύνει, επίσης, οι Πέρσες και Αφγανοί διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε ένα μελλοντικό πόλεμο κατά των Σοβιετικών "(" το έτος της κρίσης, 1938- 1939:. Τα έγγραφα και Υλικών », v.1, Μόσχα, 1990, σελ 162).
  Αναγνώριση Ρίμπεντροπ, έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας Beck 26 Ιανουαρίου, 1939: "Ο κ Beck δεν έκρυψε ότι η Πολωνία υποστηρίζει ότι σοβιετική Ουκρανία και την έξοδο προς τη Μαύρη Θάλασσα».
  Ή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Count Shembek 10, Δεκ 1938 δίνει οδηγίες στον Πρέσβη πολωνικό στη Μόσχα, Grzybowski:
  "Είμαστε εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας. Η σχέση μας με το τελευταίο βασίζεται εξ ολοκλήρου στην έννοια των πιο υπεύθυνα πρόσωπα του Τρίτου Ράιχ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στο μέλλον η σύγκρουση μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας, η Πολωνία θα είναι ένα φυσικό σύμμαχο της Γερμανίας. "
  Τον Δεκέμβριο του 1938, η έκθεση του 2ου (νοημοσύνη) τμήμα του Κεντρικού Επιτελείου του πολωνικού στρατού ωμά δήλωσε:
  «Ο διαμελισμός της Ρωσίας κρύβεται πολωνικής πολιτικής στην Ανατολή ... Ως εκ τούτου, είναι δυνατόν η θέση μας θα μειωθεί με τον ακόλουθο τύπο: ο οποίος θα λάβει μέρος στην ενότητα. Η Πολωνία δεν θα πρέπει να μείνει απαθής σε αυτή τη μεγάλη ιστορική στιγμή. Ο στόχος είναι να προετοιμαστεί καλά εκ των προτέρων σωματικά και πνευματικά ... Ο κύριος στόχος - την αποδυνάμωση και την ήττα της Ρωσίας »(« Ζ dziejow stosunkow polsko-radzieckich Studia i materialy », T.III Warszawa, 1968, S. 262, 287.. ).
  25, Σεπτεμβρίου 1938 σε μια συνομιλία με την Αμερικανίδα ομόλογό του, ο Πολωνός πρεσβευτής στο Παρίσι, Lukasiewicz είπε:
  "Ξεκινά με ένα θρησκευτικό πόλεμο ανάμεσα στο φασισμό και τον μπολσεβικισμό, και στην περίπτωση της παροχής βοήθειας προς τη Σοβιετική Ένωση Τσεχοσλοβακία Πολωνία είναι έτοιμη για πόλεμο με τη Σοβιετική Ένωση, ώμο με ώμο με τη Γερμανία. Η πολωνική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι εντός τριών μηνών τα ρωσικά στρατεύματα θα καταστραφεί εντελώς, και η Ρωσία δεν θα είναι πλέον ακόμη και μια επίφαση του κράτους. "
  Πολωνία συνεχώς δυνατά δήλωσε ότι η καταστροφή του μπολσεβικισμού με οποιονδήποτε τρόπο - ο κύριος στόχος της. Η Πολωνία δημιούργησε, ένοπλες, προστατευμένη στο έδαφός μεγάλες συμμορίες του που εισέβαλαν τακτικά σοβιετικό έδαφος, λήστεψαν, βίασαν, σκότωσαν αμάχους και, στη συνέχεια, ευτυχώς πήγε πίσω στην Πολωνία, και έμεινε στην ασφάλεια από τις διώξεις των μονάδων του NKVD και των συνοριακών φρουρών.
  Η Πολωνία είχε τρεις φορές τόσο μεγάλες και πολύ καλύτερα εξοπλισμένο στρατό, από ό, τι η Γερμανία έμπειρος Βέρμαχτ που πάλεψαν σε όλη την Ευρώπη και να λάβει δεν υπάρχει ένας πλήρης βαρέα όπλα.
  30η του Σεπτεμβρίου 1938 Βαρσοβία απέστειλε επίσημο αίτημα στο Βερολίνο: αν μπορεί να υπολογίζει στην καλοπροαίρετη θέση της Γερμανίας, αν το αποτέλεσμα της επικείμενης εισβολής των πολωνικών στρατευμάτων στην Τσεχοσλοβακία οπλισμένοι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ της Πολωνίας και της Σοβιετικής Ένωσης;
Αυτό σημαίνει ότι η Πολωνία ήταν έτοιμη να ξεκινήσει έναν πόλεμο με τη Σοβιετική Ένωση, ανά πάσα στιγμή!
Γερμανική συμφωνία θα επιτρέψει να αποφευχθεί ένας πόλεμος σε δύο μέτωπα (με τη Γαλλία από τη μία πλευρά και της ΕΣΣΔ, από την άλλη) σε μια επίθεση στην Πολωνία το Σεπτέμβριο του 1939.
Μερικοί ιστορικοί πιστεύουν ότι η συμφωνία αυτή έχει προκαλέσει ζημιά στο διεθνές κύρος της Σοβιετικής Ένωσης και οδήγησαν στην περικοπή των αντι-φασιστική προπαγάνδα της χώρας, η οποία αποδυνάμωσε το αντιφασιστικό μέτωπο. Σύμφωνα Kumanёva σύμφωνο προς τη Σοβιετική Ένωση δεν αντιπροσώπευε περισσότερο από μια προσωρινή επίτευγμα ασταθή ουδετερότητα, και ο Στάλιν γνωρίζει καλά: την παραμονή της υπογραφής της συμφωνίας, παραδέχτηκε ότι δεν ήταν μια εύκολη επιλογή, ακόμη και σκληρή ακόμα «συν» για τη Σοβιετική Ένωση ακόμα περισσότερο. Το σύμφωνο έδωσε η Σοβιετική Ένωση να κερδίσει χρόνο, ενώ ο Χίτλερ ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική δράση εναντίον ενός αριθμού μελών. Ακόμη και ο Χίτλερ δεν κρύβουν το γεγονός ότι αυτή η συμφωνία είναι προσωρινή. Για 12 ημέρες πριν από την υπογραφή του Χίτλερ είπε: «Ό, τι κάνουμε είναι να στρέφεται κατά της Ρωσίας? Αν η Δύση είναι πολύ ανόητο και τυφλός για να κατανοήσουν αυτό, εγώ θα αναγκαστεί να διαπραγματευθεί με τη Ρωσική, νίκησε τη Δύση και, στη συνέχεια, μετά την ήττα του, είχε συγκεντρώσει τις δυνάμεις προσφύγει κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Χρειάζομαι την Ουκρανία, ότι δεν πέθαναν από την πείνα, όπως στον τελευταίο πόλεμο ".
Ουίνστον Τσόρτσιλ είπε για αυτή τη συμφωνία:
"Είναι αδύνατο να πούμε ποιος ενέπνευσε περισσότερο αηδία -. Χίτλερ ή ο Στάλιν γνώριζαν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μόνο ένα προσωρινό μέτρο που υπαγορεύεται από τις περιστάσεις Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο αυτοκρατοριών και των συστημάτων ήταν θανατηφόρα Στάλιν, χωρίς αμφιβολία, πίστευε ότι ο Χίτλερ θα ήταν λιγότερο επικίνδυνο εχθρό.. στη Ρωσία μετά από χρόνια πολέμου εναντίον των δυτικών δυνάμεων. Χίτλερ ακολούθησε τη μέθοδο του «μόνος." Το γεγονός ότι μια τέτοια συμφωνία ήταν δυνατό, σηματοδοτεί την πλήρη βάθος της αποτυχίας της βρετανικής και της γαλλικής πολιτικής και διπλωματίας για αρκετά χρόνια.
Υπέρ των Σοβιέτ, πρέπει να πούμε ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν ζωτικής σημασίας να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο προς τα δυτικά αρχικές θέσεις των γερμανικών στρατευμάτων, έτσι ώστε ρωσική έχεις το χρόνο και ήταν σε θέση να συγκεντρώσουν δύναμη από όλα τα μέρη της τεράστιας αυτοκρατορίας του. Στο μυαλό των Ρώσων καυτό σίδερο σφραγίσει ατύχημα που υπέστη ο στρατός τους το 1914, όταν οι ίδιοι έριξε την επίθεση στους Γερμανούς, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί κινητοποίηση. Και τώρα τα σύνορά τους ήταν πολύ πιο ανατολικά από ό, τι κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου. Έπρεπε να αναγκάσει ή απάτη για να καταλάβουν τα κράτη της Βαλτικής και το μεγαλύτερο μέρος της Πολωνίας πριν επιτεθούν. Εάν η πολιτική τους ήταν κρύο σύνεση, ήταν επίσης εκείνη τη στιγμή μια άκρως ρεαλιστική. "
 
William Σίρερ, ένας Αμερικανός ιστορικός, το 1939 ένας ανταποκριτής στη Γερμανία:
«Η Γαλλία, μαζί με τη Γερμανία και την Αγγλία αποφάνθηκε ομόφωνα τη Ρωσία μεταξύ των συμμετεχόντων της συνεδρίασης στο Μόναχο. Λίγους μήνες αργότερα, οι δυτικές δημοκρατίες έπρεπε να πληρώσουν για αυτό. 3 Οκτωβρίου, τέσσερις ημέρες μετά τη συνάντηση του Μονάχου, Βέρνερ φον Tippelskirch, Σύμβουλος της Γερμανικής Πρεσβείας στη Μόσχα, ανέφερε στο Βερολίνο σχετικά με τις επιπτώσεις του Μονάχου για την πολιτική της Σοβιετικής Ένωσης. <...>
Στο Λονδίνο και το Παρίσι, στο διαιτητή θρήνησε το double play Στάλιν. Για πολλά χρόνια, η Σοβιετική τύραννος φώναξε για το «φασιστικό τέρας», καλώντας όλους τους φιλειρηνικούς λαούς να ενωθούν για να σταματήσει τη ναζιστική επιθετικότητα. Τώρα γίνεται συνεργός της. Το Κρεμλίνο θα υποστήριζαν ότι, στην πραγματικότητα, έκανε η Σοβιετική Ένωση έκανε ό, τι η Βρετανία και η Γαλλία έκανε πριν από ένα χρόνο στο Μόναχο - σε βάρος της ένα μικρό κράτος αγόρασε μια ειρηνική ανάπαυλα απαραίτητο να επανασχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τη Γερμανία. Αν Chamberlain ενεργήσει εντίμως και έντιμα, καθιστώντας την ειρήνη του Χίτλερ και του έδωσε την Τσεχοσλοβακία το 1938, γιατί ο Στάλιν συμπεριφέρθηκε κατά τρόπο αθέμιτο και επαίσχυντη ειρήνη μέσω του χρόνου Χίτλερ Πολωνία, η οποία εξακολουθεί να αρνείται σοβιετική βοήθεια; "
Και θέλω να υπενθυμίσω ότι ούτε η Βρετανία, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν την συνθήκη ειρήνης μεταξύ της Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης, αν και προσπάθησε να αποτρέψει την υπογραφή του.

Για να είμαι ειλικρινής, πολλά από αυτά που συνέβησαν στον κόσμο μετά τον πόλεμο, φαίνεται παράξενο. Φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι πολλοί εγκληματίες ναζί στη συνέχεια έζησε στην ελευθερία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι η Βρετανία ήταν η προετοιμασία ενός σχεδίου του πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση κατά τη στιγμή που η Σοβιετική Ένωση εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Γερμανία (την άνοιξη του 1945, το σχέδιο «ολότητας»). Φαίνεται παράξενο, όταν λένε ότι «ψυχρός πόλεμος» άρχισε την Σοβιετική Ένωση. "Ψυχρού Πολέμου" ξεκίνησε 5 του Μάρτη του 1946, όταν ο Τσόρτσιλ είπε, «Fulton λόγου." Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή την ομιλία Churchill εξέφρασε το σεβασμό του για Stalinu.Mne φαίνεται περίεργο που λένε για τη Σοβιετική κατοχή της Ανατολικής Ευρώπης. Γιατί, λοιπόν, δεν μιλάμε για την κατοχή των ΗΠΑ; Γιατί να μην μιλήσουμε για τη βρετανική κατοχή; Μετά από όλα, η Ευρώπη ήταν διαιρεμένη μεταξύ των δύο χωρών. Γιατί τώρα δεν μιλάμε για την κατάληψη της χώρας στην οποία υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ; Πώς οι γερμανικές στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες;
Γιατί οι Αμερικανοί πολιτικοί και ιστορικοί είναι τόσο λάτρης της επαίρεται ότι βοήθησε η ΕΣΣΔ δανείζουν-μίσθωση; Και γιατί δεν λένε ότι τα εμπορεύματα στη Σοβιετική Ένωση στις Ηνωμένες Πολιτείες παρέχονται τα χρήματα; Είστε ευγνώμονες προς τον πωλητή γιατί πουλάει το ψωμί σας στο κατάστημα;
Γιατί οι Αμερικανοί πολιτικοί κυνικά να αρνηθεί το ρόλο των κομμουνιστών στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο; Με την έναρξη του πολέμου, το Κομμουνιστικό Κόμμα αποτελούνταν από περίπου 3800000 τακτικών και αναπληρωματικών μελών του κόμματος. Το 60% από αυτούς πήγαν στον πόλεμο κατά της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, το κόμμα ανέλαβε 5300000 άτομα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, σκότωσε πάνω από τρία εκατομμύρια κομμουνιστές.
Γιατί κανείς δεν θυμούνται το θάρρος του σοβιετικού στρατιώτη; Κατά τη διάρκεια της μάχης του Στάλινγκραντ οι στρατιώτες του σοβιετικού στρατού (31 άτομα) υπερασπίστηκε από τετραώροφο σπίτι (αργότερα ονομάστηκε «Σπίτι του Παβλόφ») μέσα σε 58 ημέρες! Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της Σοβιετικής στρατιώτες κατέστρεψαν το σπίτι πιο Γερμανών στρατιωτών από το γερμανικό στρατό έχασε στη σύλληψη του Παρισιού. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ο γαλλικός στρατός ήταν περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα και ο στρατός μετά από 46 ημέρες του πολέμου, παραδόθηκε στη Γερμανία.
Παβλόφ Σπίτι
Γιατί κανείς δεν θυμάται ναυτική συμφωνία της Βρετανίας και της Γερμανίας το 1935, έτος κατά το οποίο η Βρετανία επέτρεψε στη Γερμανία να έχουν τη δύναμη της θάλασσας σε ποσοστό 35% της ηλεκτρικής ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας, και στο στόλο υποβρυχίων - δύναμη, ίση προς το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο; Στην πραγματικότητα, οι Γερμανοί έχουν καταστήσει δυνατή την κατασκευή πέντε θωρηκτά, δύο αεροπλανοφόρα, αντιτορπιλικά 21 και 64 καταστροφέας. Σε επίσημες παρατηρήσεις της βρετανικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η εφαρμογή της Συνθήκης θα επιτρέψει στη Γερμανία να θέσει όρια θαλάσσια υπεροχή στη Βαλτική Θάλασσα, το οποίο υπαινίσσεται αντι-σοβιετική συνθήκη. Ευτυχώς, η Γερμανία δεν έχει χρόνο για να επωφεληθούν πλήρως από την παρούσα συμφωνία.
Γιατί είναι όλα σχετικά κανείς δεν θυμάται, αλλά αρχίζει αμέσως υστερία για τον Στάλιν, την ΕΣΣΔ και του Συμφώνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ;
 

Оставьте свой комментарий

Оставить комментарий как гость

0
 • Комментариев нет