1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса(ов)

Русија је постепено враћање своје статус велике силе. А најбољи доказ ове чињенице је да Америчка пропаганда Русија се све више ради против Русије. Америка волео послушан и слабу Русију деведесетих и јачање Русије не воле Америку.

На крају 80-тих година у свету озбиљног сукоба потиче власт. У свету више није могла коегзистирају две суперсиле. Или је морао да уништи Совјетски Савез или САД ће бити уништени. И Америка је користио све нечасних начина да је то био СССР пропао. У Совјетском Савезу је одржала референдум о судбини Совјетског Савеза. Већина људи у Совјетском Савезу желео Совјетски Савез остао тамо. Чак и сада, многи људи су тужни за СССР. Совјетски људи су били сувише наивно и поверења, они су веровали да у Сједињеним Америчким Државама - нашег пријатеља. И Америка су преварени. Срећом, народ савремене Русије већ знамо да Америка не може веровати.

Сада Америчка пропаганда почиње да користе исте технике које је користио против Совјетског Савеза. Половни лажне и недоказане изјаве. Американци вероватно потпуно изгубио машту. У Украјини, она је користио исти провокацију, као и у Виљнусу 1991. године. Снајпер је убио неколико људи, а затим оптужио владу за убиство, тиме успостављајући публику против владе.

На пример, амерички и европски политичари често понављају да у Украјини постоји руске трупе. Међутим, ни једном, ни САД ни Европа је покушао да докаже.

Али један од највећих лажи се дистрибуира од стране америчких и европских медијских извештаја да је Други светски рат је почео за СССР и Немачка потписивање документ под називом "Молотов-Рибентроп пакт". То чак и не помиње право име документа: ". Тхе споразума о ненападању између Немачке и Совјетског Савеза".

Међутим, сама Цовенант је од малог интереса за америчке пропагандиста. Тешко је наћи грешку са мировног споразума, нарочито када се узме у обзир да је исти споразум са Немачком је, на пример, Велика Британија. Дакле, они су обично говоримо о неким "тајна" извештајима уговора. Наводно, ови протоколи Немачка и Совјетски Савез подељен на територију Пољске између њих. Међутим, ни од чега подела Пољске у овом документу не пише. Протокол дефинише линија разграничења између две земље. Шта то значи? То значи да дефинишу границу иза које одређена држава има право да иду ако одједном, она се бори са неке треће земље (сетите се рат између Немачке и Совјетског Савеза не значи, јер је мировни споразум). Узгред, "тајност" апликације - је такође пропагандна измишљотина. Све ове линије разграничења су објављени у месец дана, 29. септембра, 1939. године у листу "Правда".

Наслов у новинама Правда 29 Септембар 1939

Напомена у листу Правда за потписивање мировног споразума са Немачком

Опис границе зоне интереса СССР и Немачке

Фотографија од потписивања мировног споразума

Карта зонама интереса СССР-а и Немачке

Видела сам лажне "протокола", који периодично појављују на Интернету. Овај рад је под насловом "Тајна Додатни протокол". Свако ко је упознат са стандардном документацијом у СССР-у тек почиње смеје када је видео. Са истим успехом можемо рећи да је нешто веома важан документ, и да покаже неколико докумената са насловом "веома важног документа." Све ово је веома подсећа лажних докумената и холивудских филмова.

И узгред, овај протокол није осуђивано за било коју од земаља.

Међутим, присталице садашњих америчких и европских студената је достојан Гебелса и Хитлера. У Делу 1, Поглавље 10 о својој књизи "Mein Kampf", Хитлер је написао: "Ова господа полази од правилног обрачуна који монструозно варање, пре ћете веровати Обични људи би радије верују велику лаж него мала.. Ово одговара њиховом примитивном душе. Они знају да су мали и могу да лажем себе, добро, тако много лажу, можда стидљив. велика лаж, макар не долази у њиховим умовима. То је разлог зашто маса не могу да замислим да и други су били у стању да превише монструозно леже на превише бесрамно искривљене чињенице. А чак и када су објаснили да је реч о монструозним лажима, они и даље настављају да сумњају и имају тенденцију да се претпоставити да је вероватно све исто постоји зрно истине . Зато виртуози лажи и целу забаву, у потпуности изграђен на лажима, увек се прибегава овој методи Предаторс су свесни тежине ову некретнину Лие само феасибли -.. ништа од ваших лажи тако ће и остати ".

Међутим, вратимо се Уговора о ненападању између Немачке и Совјетског Савеза. Потписнице споразума су дужни да се уздрже од нападају једни друге и да остане неутрална у случају да једна од њих постаје предмет војних операција трећих лица. Учесници у споразуму и одбио да учествује у групи власти ", директно или индиректно усмерена на другу страну." Он предвиђа узајамну размену информација о питањима која се тичу интереса странака. Документ је потписан 23. августа 1939. године. Имајте на уму да датум. Сада, запамтите раније догађаје.

 1. 30. септембар, 1938 (тј годину дана пре него што се разматра документ), Велика Британија, Француска, Немачка и Италија потписале Споразум о Минхен.Споразум се односи на пренос Судета Чехословачке од стране Немачке. Документ су потписали Цхамберлаин, Даладиер, Мусолинија и Хитлера.
 2. Такође, Септембер 30, 1938 између Велике Британије и Немачке потписали су декларацију о међусобном ненападању. Сличан документ између Француске и Немачке потписан је касније (децембар 6, 1938).
 3. Октобар 4, 1938, француски амбасадор у Москви Роберта Цоулондре напоменути да Минхенски споразум "посебно јака претња Совјетског Савеза. После неутрализацију Чехословачка Немачкој отворио пут ка југоистоку." Ово је такође из дипломатских докумената САД, Француска, Немачка, Италија, Пољске и других земаља.
 4. Међутим, према Чехословачке није било само Немачка. Пољска је учествовао у подели Чехословачке: 21. септембра 1938. године, у јеку кризе Судетен и пољски лидери представио ултиматум Чеха на "повратак" их Цешин региона, где 80 хиљада Пољака и Чеха 120.000.
 5. 27. септембар најављено је поновно позива. Постоји хистерија против Чехословачке. У име такозваног "Савеза Силезские побуњеника" у Варшави, је отворено регрутују у Тешин добровољачких јединица. Одреда "добровољаца" се затим шаљу Чехословачке границе, где је организовала оружане провокације и саботаже, нападе на складиштима. Пољски свакодневно авиона прекршио границу Чехословачке. Пољски дипломата у Лондону и Паризу су се борили за једнак приступ решавању проблема Судета и Циесзин, као и пољски и немачке војске, у међувремену договорили о линији разграничења трупа у случају инвазије на Чехословачку.
 6. На дан закључења споразума у ​​Минхену од 30. септембра, Пољска упутила ултиматум у Праг једном иу исто време њемачких трупа његова војска у региону Циесзин, предмет територијалних спорова између ње и Чехословачке у 1918-1920. Лево у међународне изолације, чехословачка влада је била приморана да прихвати ултиматум.
 7. У Чехословачкој је сазрео веома озбиљан сукоб између словачких националиста и Прагу владе. Овај сукоб је коришћен од стране Хитлера као изговор за анексије од "остатка Републике Чешке" (Rest-Tschechei).
 8. 7. октобар под притиском Немачке чехословачка Влада доноси одлуку о давању аутономије у Словачку и 8. октобра - Суб-карпатског Рус.
 9. Октобар 21, 1938, Хитлер је објавио тајне инструкције, која обавештава о могућности у блиској будућности да се реши проблем са "остацима Чешке Републике."
 10. Новембар 2, 1938 Мађарска се бави Фирст Виена награда је добио Јужна (флат) подручја Словачке и суб-карпатског Рус (присутан. Трансцарпатхиан Украјине) у градовима Узхгород, Мукацхево и Берегово.
 11. Март 15, 1939, Немачка окупирала Чешку, и на крају марта - Мемел територији. Март 21, 1939, Рибентроп затражио је ултиматум од свог пољског колеге Бецк задовољи све захтеве Немачке, затим "заједнички спроводе против совјетску политику са Немачком."
 12. Као одговор на окупацију Чешке Републике и оснивања компаније у Немачкој, совјетска влада у својој белешци од 18. марта 1939 изјавио: "... У недостатку било каквог изражавања воље Чеха је окупација Чешке Републике од стране немачких трупа и каснијих поступака немачке владе не може бити препозната као произвољан, насилан, агресиван ".
 13. Март 18, 1939, у вези са вестима немачког ултиматума у ​​Румунији, СССР Народни комесар за спољне послове Литвинов кроз британског амбасадора у Москви је предложио да се сазове конференцију шест земаља: СССР, Британија, Француска, Румунија, Пољска и Турска, како би се спречило будуће немачке агресије. Међутим, британска страна је разматрао приједлог "преурањено" и предложио да се ограничи заједничку декларацију Енглеске, Француске, Совјетском Савезу и Пољској, у интересу тих земаља у очувању независности и интегритета држава источне и југоисточне Европе.
 14. 23. март 1939 на пристанак на Литваније владе, града и околини града Мемел (Клајпеда), која је дом великом броју етничких Немаца су пребачени у Немачку, која је одмах покренула своје трупе овде.
 15. 16. април, 1939 Литвинов, као одговор на британском предлогу да се гарантује добро једнострано Пољску и од Совјетског Савеза, предложио нацрт тројни споразум предвиђа "рендер све, укључујући и војску, помоћи источној европских држава, налази између Балтичког и Црног мора и на граници Совјетског Савеза у случају агресије против ових држава. " Предлог за тројног савеза је доживљава на Западу као превише радикалан.
 16. Као одговор, Француска 25-29 априла предложио уместо да ограничи кратак декларацију о намерама: да се обезбеди војну подршку једни другима и заједнички подржи земље Централне и Источне Европе у случају немачке агресије на неког од оптужених. У СССР-а, предлог није нашао подршку.
 17. Британска влада је понудила СССР 8. маја мање обавезујуће декларацију у којој Совјетски Савез изразила намјеру да помогне Енглеској и Француској, ако су ангажовани у рату са Немачком, испуњавајући своју гаранцију у земљама источне Европе. Овај предлог је одбијен од стране Совјетског Савеза, јер није испоштован принцип реципроцитета.
 18. У то време, изгледи за учешће у рату са Немачком није одговарало Стаљина као Совјетски Савез није био технички спремна за рат. Стога је одлучио да одложи почетак рата што је дуже могуће. Као резултат тога, Литвинов Стаљин одбацује и поставља своје место Молотов. Ова промена је доживљавају Немачку као добар знак.
 19. Август 11, 1939 на предлог Совјетског Савеза отворити преговоре између СССР-а, Британије и Француске. Предлог за почетак преговора је послат 23. јула, међутим, Цхамберлаин намерно продужио почетак преговора. Преговори су засновани на англо-француски пројекат 27. маја, са совјетским измењен 2. јуна. Позиви за Унију на снази у случају напада једног од европских сила (тј Немачкој) до уговорне стране у случају немачке агресије против Белгије, Грчке, Турске, Румуније, Пољске, Латвије, Естоније и Финске (сви су се уговорне стране су добили гаранције заштите).
  Једна од тема разговора било је питање Црвене армије пролазе преко територије Пољске, на Вилниус и галицијски коридора - без којих, према совјетској страни, не може да се огледа у могућем немачке агресије. Пољаци одбили да прође Црвену армију преко њене територије, упркос притиску из Француске.
 20. Паралелно са овим преговорима Уједињено Краљевство почиње тајне преговоре са Немачком. Британски предлози подразумијева подјелу сфере утицаја Немачке са признавањем немачких интереса у источној и југоисточној Европи, као и права својих колонија у Великој Британији (СССР и Кина били део обима заједничке англо-немачки "сарадњу"). Они су разговарали о ревизију Версајског уговора 1919. са плановима за учешће Немачке у рад "колонијалне афричке региону."
  На британској страни такође изнео предлоге за споразум не-агресије са отказивања претходно издатих гаранција Британији, укључујући и Пољску. Са тачке гледишта совјетске дипломатије, Лондон разговори су за циљ да преусмери немачку агресију на СССР-а и источне Европе. Преговори су били неуспешни због дубине контрадикција између Немачке и Британије. Када су детаљи преговора текао је новинарима, Чемберлен разговарали преговори Вилсон избегава и рекао да је Хадсон је поступао по сопственој иницијативи.
  Пољски салонац политика америчког историчара Вилијам Схирер описује као "самоубилачки." Ширер је рекао да Пољска од 1934. године Немачка је стално одржава на рачун у Версају система. Истовремено између Пољске и Немачке, дошло је до наглог територијални спор око Данзиг коридора која раздваја немачку територију на два дела. Односи између Пољске и Совјетског Савеза били су кул, јер је пољско-совјетском рату, током које Пољска је преселила своју границу са источно од Цурзон Лине (као резултат скоро 6 милиона етничких Белоруси и Украјинци су у Пољској). После смрти политике Пилсудски је Пољске је утврђено ветерани совјетско-пољске рата, као што су Бецк и Ридз-Ридз конфигурисане на суочавање са Совјетским Савезом. Тако је, према Схеарер, Пољска је имала граница, "неприхватљиво" за било Немачкој или СССР, док не буде довољно јака да би могли да се боре са обе суседима у исто време.

Као што можемо видети, од почетка 1938. године у Европи је био активан промена граница. И на уму да Совјетски Савез није учествовао у прерасподели! Истовремено, Велика Британија учинила све да се подстаћи Немачку у Совјетском Савезу. Мислим Британија би одговарало било исход рата. Један противник ће бити поражен и други противник ће бити озбиљно ослабљена. Као што сам рекао, у то вријеме Совјетски Савез није био спреман да започне рат са Немачком. Због тога, совјетска влада инсистира на потписивању Уговора о ненападању између Немачке и Совјетског Савеза.

Садржај споразума:

 • Уговор се састоји од седам кратких чланака.
 • Члан I обавезује стране да се уздрже од агресије једни против других;
 • Члан II обавезује странке да не подржава трећих земаља агресије на другој страни;
 • Члан IV обавезује странке да не улазе у војне савезе усмерених против друге;
 • Члан V предложеног начина мирног решавања сукоба;
 • Члан VI описао трајања уговора (десет година са аутоматским обнови сваки пут пет година);
 • Члан III и VII су чисто техничке природе.

Потписивање уговора за СССР је био повратак Совјетског Савеза претходно изгубљене територије, вуче рат са Немачком већ две године и спречи стварање анти-совјетске савеза између Немачке, Британије и Француске.

Али, постоје две тачке:

 1. Под условима пакта Рибентроп-Молотов, Немачка је потребно о свом трошку да развије и опремање СССР. Да, тако је! Ако до неколико минута пре почетка рата у границе совјетско-немачки Немцима били возови са хлеба, овчије коже, конопље, других сировина - да ваљани ка композиција са машинама, оружја, софистициране опреме фабрике. То је био немачки противавионски топови бране Москву са неба и избио немачких бомбардера нападају њемачке тенкове, то је немачки пиштољ био основа за развој совјетских 45-мм анти-тенковске топове, бележи авион и Немци продаје аутомобила помогла у развоју одличан "Иак"; Немачки пројекти подморнице претворио у подморница класе "У" и немачког "У-88" диве претворен у "пиони". Ово су први примери који долазе у обзир. У општем, војне опреме, постављен од стране немачког модела, Црвена армија доста је било. Али то није то - сами руски дизајнери до почетка рата научили да развију велики оружје. То је важније да Немачка је помогла да се створи базу за производњу која је спремна да га произведе у довољним количинама. На немачким машина тоцхилис гранате против немачког оклопа, немачки машина полиране радилице за совјетских тенкова и куле смањити нараменице, немачкој штампи оверену поклопац за совјетских машина. И сваки мале ствари додати до будућег победе.
  А смешно ствар је - сви ови оружја и машине стигао у СССР-у кредитном резултат од 300 милиона Рајхс марака које је Стаљин дао Хитлеру. Погодите шта је судбина кредита након рата?
 2. Наравно, рат са Немачком била неизбежна, а Стаљин је то знао. Међутим, у Европи, СССР је био још један непријатељ. Овај непријатељ је био Пољска!
  25. април 1920 - Пољска без објаве рата, напали Русију, крварење у грађанском рату, а уговор додељен Рига украјински и белоруски земаља.
  У октобру 1920. су пољски војници заузели Вилна и Вилна регија Литванија, Сувалки неславно кршење уговора.
  Мај 3, 1921 Пољска војно освоји почетак Горње Шлезије. Савезници упозорио је Берлин Рајхсвер да би интервенција значи рат. Као резултат тога, у октобру 1921. године у Пољској преселио значајан део Горње Шлезије са 80% укупног индустрије, као и већег дела резерви угља.
  Током свих 20-30с Пољска није оставио намјере за прикључење Литванија. Посебно инспирисан Варшава акцијама разбојнички Хитлера у Аустрији у марту 1938. године. Узгред, са фашистичким режимом Хитлер пољске владе је дуго био у веома топлој односа потписивањем ненападању пакт 1934. године. Када је Хитлер на 11-12 марта 1938, спровео Ансцхлусс Аустрије, Варшава покушали да ураде исто са Литванијом (која се помиње само као "пољског Аустрије"). 15. март, 1938 у Варшави и Виљнусу одржане су демонстрације против Литвански под слоганом "Напред до Каунасу" (Каунас - онда капитала Литваније). Литванија је добила ултиматум, и фокусиран на граници Литваније више од 100 хиљада. Пољским војницима. Само положај Совјетског Савеза, а Француска је задржала Пољску од војне инвазије.
  Децембар 28, 1938 новоименовани изасланик Пољске у Иран Ј. Карсх-Седлевски рекао је у интервјуу за саветника немачке амбасаде у Пољској Р. Схелиа:
  "Политичка изгледи за источну Европу је јасно. После неколико година, Немачка ће се борити са Совјетским Савезом ... је боље за Пољску до сукоба дефинитивно стоје на страни Немачке, као територијалне интересе Пољске на западу и политичким циљевима Пољске на истоку, посебно у Украјини, може пружити само унапред постићи Пољски-немачки споразум. Он Карсхи-Седлевски, подреди своје активности као пољски изасланик у Техерану на овом великом источном концепту, јер је потребно на крају да убеди и да охрабрим Персијанци и Авганистанци играју активну улогу у будућем рату против Совјета "(" Година кризе, 1938- 1939:. докумената и материјала ", т.1, Москва, 1990, стр 162).
  Признање Рибентроп после састанка са пољским министром спољних послова Бецк 26. јануара 1939. године: "Господине Бек не крије да је Пољска тврди да совјетске Украјине и излазом на Црном мору."
  Или Заменик министра спољних послова Пољске Кол Схембек Децембар 10, 1938 даје упутства за пољског амбасадора у Москви, Грзибовски:
  "Ми смо изузетно тешко да одржи равнотежу између Русије и Немачке. Наш однос са потоњи је у потпуности заснован на концепту најодговорнијих лица Трећег рајха, који тврде да у будућности сукоб између Немачке и Русије, Пољска ће бити природни савезник Немачке. "
  У децембру 1938, извештај 2. (интелигенција) одељења Главног штаба пољске војске отворено је изјавио:
  "Комадање Русије подвлачи пољски политику на истоку ... Дакле, наш став је могуће ће бити смањен на следећој формули: ко ће учествовати у секцији. Пољска не треба да остане пасивна у овом великом историјском тренутку. Циљ је да се добро припремите унапред физички и духовно ... основног циља - слабљење и пораз Русије »(«Z dziejow stosunkow polsko-radzieckich. Studia i materialy», T.III. Warszawa, 1968, S. 262, 287).
  Септембар 25, 1938 у разговору са својим колегом САД, Пољске амбасадор у Паризу, Лукасиевицз рекао:
  "Све почиње са верског рата између фашизма и бољшевизма, а у случају пружања помоћи у Совјетском Савезу Чехословачка Пољској је спремна за рат са Совјетским Савезом, раме уз раме са Немачком. Пољска влада је уверена да у року од три мјесеца руске трупе ће бити потпуно уништена, а Русија неће више бити ни привид државе. "
  Пољска стално гласно изјавио да је уништавање бољшевизма на било који начин - свој главни циљ. Пољска створио, наоружан, наткривена на својој територији великим банди које редовно упала совјетску територију, пљачкали, силовали, убијали цивиле и онда срећно вратили у Пољску, а остали у безбедност од прогона од НКВД јединицама и граничара.
  Пољска је имала три пута већи и много боље опремљену војску од Немачке искусан Вермахта који је вођен у целој Европи и добио је пуну тешког наоружања не постоје.
  30. септембар, 1938 Варшава послао званичан захтев за Берлин: да ли могу рачунати на беневолентног положај Немачке, уколико резултат предстојећег инвазије пољских војника у Чехословачку постоји оружани сукоб између Пољске и Совјетског Савеза?
  То значи да Пољска је спремна да започне рат са Совјетским Савезом у било ком тренутку!

Немачки споразум ће омогућити да се избегне рат на два фронта (са Француском на једној страни и СССР на друге) у нападу на Пољску у септембру 1939. године.

Неки историчари верују да је овај споразум је изазвало штету међународном угледу Совјетског Савеза и довела до ограничења анти-фашистичке пропаганде у земљи, што је ослабило антифашистичку уједињени фронт. Историчар Куманев верује пакт са Совјетском Савезу представља ништа више од привремене постигнућа нестабилном неутралности, а Стаљин је свестан: Уочи потписивања споразума, он је признао да није био лак избор, па чак и тешко ипак "плуса" за Совјетског Савеза још. Пакт је Совјетски Савез да добије на времену, док је Хитлер кренуо на војну акцију широких размера против једног броја држава. Чак и Хитлер није прикрије чињеницу да је овај споразум привремен. За 12 дана пре потписивања Хитлера је рекао: "Све што радим је усмерен против Русије, а ако Запад је превише глуп и слеп да схвати ово, ја ћу бити присиљен да преговара са руском, тукли Запад, а затим, након његовог пораза, концентрисани снаге жалбу против Совјетског Савеза. Морам Украјина, да нисмо од глади, јер у последњем рату. "

Винстон Черчил је рекао о том споразуму:

"Немогуће је рећи ко је инспирисао више гађењем -. Хитлера или Стаљина Обојица су били свесни да то може бити само привремена мера диктирају околности антагонизам између два царства и система била фатална Стаљин, без сумње, мислио да ће Хитлер бити мање опасан непријатељ.. у Русију после година рата против западних сила. Хитлер је пратила његов метод "на миру." Чињеница да такав споразум био могућ, обележава пуну дубину неуспеха британске и француске политике и дипломатије за неколико година.

У прилог совјета мора се рећи да је Совјетски Савез био од виталног значаја да гура колико је то могуће на западу, почевши ставове немачких армија, тако да је руска има времена и да су у стању да прикупи снагу из свих делова његовог огромног царства. У главама руске усијаном гвозденом спржен несреће које су претрпеле своју војску 1914. године, када су се бацили у напад на Немце, још увек није завршен мобилизације. И сада њихове границе биле много даље на исток него током првог рата. Морали су да натерају или преваре да заузму балтичке државе и већина Пољске пре него што нападну. Ако је њихова политика је хладно разборитост, такође је у то време веома реалан. "

Вилијам Схирер, амерички историчар, 1939. године дописник у Немачкој:

"Француска, заједно са Немачком и Енглеске једногласно донео одлуку Русије међу учесницима састанка у Минхену. Неколико месеци касније западне демократије је морао да плати за то 3. октобар., Четири дана након састанка у Минхену, Вернер фон Типпелскирцх, саветник немачке амбасаде у Москви, јавили су у Берлин о импликацијама Минхену за политику Совјетског Савеза. <...>

У Лондону и Паризу, горко пожалио двоструку игру Стаљин. Дуги низ година, совјетски тиранин повикао о "фашистичком звери", позивајући све мирољубиви народи ујединити да заустави нацистички агресију. Сада он постаје њен саучесник. Кремљ ће тврдити да је, у ствари, је Совјетски Савез урадио оно што Британија и Француска су пре годину дана у Минхену - на рачун малих држава купио миран предах неопходан да се поново да се супротставе Немачку. Ако Чемберлен деловао искрено и часно, што мир Хитлера и дао му Чехословачку 1938. године, због чега је Стаљин се понашао нечасно и неплеменито мир кроз године Хитлер је Пољска, која је још увек одбио совјетску помоћ? "

И желим да подсетим да ни Британија ни САД осудиле су мировни споразум између Немачке и Совјетског Савеза, иако је покушала да спречи његово потписивање.


Да будем искрен, много тога што се догодило у свету након рата, изгледа чудно. Чини се чудно да су многи нацистички злочинци затим је живео у слободи у Сједињеним Америчким Државама и Канади. Чини се чудно да је Британија припрема план рата са Совјетским Савезом у време када је Совјетски Савез још увек у рату са Немачком (у пролеће 1945. године, план "Totality"). Чини се чудно, када кажу да је "хладни рат" почео Совјетски Савез. "Хладни рат" је почела 5. марта, 1946, када је Черчил рекао: "Фултон говор." Ипак, чак и у овом говору Черчил је исказао поштовање за Стаљина. Чини се чудно да кажу о совјетске окупације источне Европе. Зашто, онда, не говори о америчкој окупацији? Зашто не причамо о британском окупацијом? На крају крајева, Европа је била подељена између две земље. Зашто сада не говоримо о окупацији земље у којој постоје војне базе НАТО? Како су немачки војни базе која се налази у Сједињеним Америчким Државама?

Зашто су амерички политичари и историчари су толико воле хвалио да су они помогли СССР "land-lease"? А зашто не кажу да је роба у Совјетском Савезу САД испоручује новац? Ви сте захвални за продавца јер је хлеб продаје за вас у продавници?

Зашто су амерички политичари цинично негира улогу комуниста у Великом отаџбинском рату и Другом светском рату? До почетка рата Комунистичка партија се састојао од око 3800000 чланова и алтернативних чланова странке. 60% од њих су отишли ​​у рат против Немачке. Током рата, странка преузела 5300000 људи. Током рата убијено више од три милиона комуниста.

Зашто нико не сећам храбрости совјетског војника? Током битке за Стаљинград војници совјетске армије (31 људи) је бранио четири спрата куће (касније назване "Павлов кућа") у року од 58 дана! Током одбрану совјетских војника уништена у кући више немачких војника него немачка војска изгубила у хватању у Паризу. Дозволите ми да вас подсетим да француска војска била више од два милиона људи, а војска је након 46. дана рата, предао у Немачку.

Павлов кућа

Зашто нико не сећа поморску споразум Британије и Немачке у 1935. години када је Британија дозвољено да Немачка има моћ мора по стопи од 35% на снази у Великој Британији, ау подморнице флоте - моћ, једнако самој Великој Британији? У ствари, Немци су направили је могуће да се изгради 5 бојни бродови, два носача авиона, двадесет један крстарица и 64 разарач. У званичним коментарима британске владе је нагласио да ће примена споразума омогућити да поставите границе Немачка поморски превласт у Балтичком мору, која се наговестио антисовјетско уговора. Срећом, Немачка нема времена да искористите све предности овог споразума.

Зашто је све о нико не сећа, али је одмах почиње хистерију о Стаљину, СССР-а и Молотов-Рибентроп?

Оставьте свой комментарий

Оставить комментарий как гость

0
 • Комментариев нет
Taobao RU