1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса(ов)

Rusija se postopoma vzpostavilo odlično stanje napajanja. In najboljši dokaz za to dejstvo je, da je ameriška propaganda Rusija vse bolj deluje proti Rusiji. Amerika je všeč pokoren in šibko Rusijo devetdesetih in krepitev Rusije ne marajo Ameriko.

Ob koncu 80. let v svetu resnega konflikta izvira moč. V svetu ne bi več obstajali dve velesili. Ali pa je bilo, da se uniči Sovjetska zveza ali Združene države Amerike bi uničil. In Amerika uporabljati vse nepoštene načine, da je bila Sovjetska zveza propadel. V Sovjetski zvezi potekal referendum o usodi Sovjetske zveze. Večina ljudi v Sovjetski zvezi je želel Sovjetska zveza ostal tam. Celo zdaj, mnogi ljudje so žalostni za ZSSR. Sovjetski ljudje so bili preveč naivni in zaupljivi, so menili, da Združene države Amerike - naš prijatelj. In America so prevarani. Na srečo, ljudje moderne Rusije že veste, da Amerika ni mogoče zaupati.

Zdaj ameriška propaganda začne uporabljati enake tehnike, da je ona, ki se uporabljajo proti Sovjetski zvezi. Rabljeni lažne in nepreverjenimi izjave. Američani verjetno povsem izgubila domišljijo. V Ukrajini, je uporabila isto provokacijo, kot v Vilniusu leta 1991. Ostrostrelec ubil nekaj ljudi, nato pa je vlado obtožil umora, zato nastavitev množico proti vladi.

Na primer, ameriški in evropski politiki pogosto ponavljati, da so v Ukrajini ruske čete. Vendar pa niti enkrat, niti ZDA niti Evropa je skušal dokazati.

Vendar je eden izmed največjih laži razdelijo ameriških in evropskih poročil medijev, da je druga svetovna vojna se je začela za ZSSR in Nemčija podpisala dokument, imenovan "Molotov-Ribbentrop". Da sploh ne omenjam pravega imena dokumenta: ". Pogodbe o nenapadanju med Nemčijo in Sovjetsko zvezo".

Vendar pa pakt sam je malo interesa za ameriške propagandistov. Težko je najti napake pri mirovnem sporazumu, še posebej, če pomislimo, da je bilo isto pogodba z Nemčijo, na primer, UK. Zato so ponavadi govorimo o nekaterih "skrivnih" poročila s Pogodbo. Navidezno, ti protokoli Nemčija in Sovjetska zveza razdelili ozemlje Poljske med njimi. Vendar niti katere delitev Poljske v tem dokumentu ne piše. Protokol je opredeljena ločnica med obema državama. Kaj to pomeni? To pomeni, da je opredeljeno mejo, nad katero ima določena država pravico, da gre, če se nenadoma, je bila boj z neko tretjo državo (spomnite vojne med Nemčijo in Sovjetsko zvezo ne pomeni, ker je bila mirovna pogodba). Mimogrede, "skrivnost" vloge - je tudi propaganda izmišljotine. Vse te linije razmejitve so bili objavljeni v mesecu, 29. september 1939 v časopisu "Pravda".

Naslov časopisa Pravda 29. september 1939

Opomba v časopisu Pravda o podpisu mirovnega sporazuma z Nemčijo

Opis meje območja interesov ZSSR in Nemčijo

Photo od podpisa mirovne pogodbe

Zemljevid con interesu ZSSR in Nemčijo

Videl sem lažne "protokole", ki se občasno pojavijo na internetu. Ta dokument z naslovom "Tajni Dodatni protokol". Vsakdo, ki je seznanjen s standardnim papirologije v ZSSR šele začne smejati, ko ga je videl. Z enakim uspehom lahko rečemo, da je nekaj, kar je zelo pomemben dokument, in pokazati več dokumentov z naslovom "zelo pomemben dokument." Vse to je zelo spominja na ponarejenih dokumentov in hollywoodskih filmih.

In mimogrede, ta protokol ni bil pravnomočno obsojen za katero od držav.

Vendar pa zagovorniki sedanjih ameriških in evropskih študentov so vredni Goebbels in Hitler. V delu 1, poglavje 10 o svoji knjigi "Mein Kampf", Hitler je zapisal: "Ti gospodje so se odvijali od pravilen izračun, da pošastna varanje, prej boste verjeli Navadni ljudje raje verjamejo veliko laž kot majhno enega To ustreza njihovi primitivne duše... Vedo, da so mala in sposobni lagati sebi, no, tako zelo lažejo, morda sramežljiv. velika laž, čeprav samo ne pridejo do svojih mislih. To je razlog, zakaj masa ne morem si predstavljati, da so ostali lahko preveč pošastno ležijo na preveč brezsramno izkrivljanja dejstev. In tudi takrat, ko pojasni, da je vprašanje pošastni laži, ki jih še naprej dvomili in jih je ponavadi mogoče domnevati, da je verjetno še vedno tu resnica. To je razlog, zakaj virtuozi, in laž .. cela skupina, zgrajen izključno na lažeh, je vedno zatekel k tej metodi Lažnivci se dobro zavedajo teže tega premoženja zavaja močnejša - karkoli od vaših laži bo tako ostalo. "

Vendar pa nazaj k Pogodbi o nenapadanju med Nemčijo in Sovjetsko zvezo. Stranke sporazuma so dolžni vzdržati napadajo drug drugega in da ostane nevtralna v primeru eden od njih postane predmet vojaških operacij tretjih strank. Udeleženci v sporazumu in zavrnila sodelovanje v skupini pooblastil, "je neposredno ali posredno namenjen drugi stranki." To omogoča medsebojno izmenjavo informacij o zadevah, ki vplivajo na interese strank. Dokument je bil podpisan 23. avgusta leta 1939. Ne pozabite, da je datum. Zdaj, se spomnite prejšnjih dogodkov.

 1.  30. september 1938 (tj leto prej smo razpravljali dokument), Velika Britanija, Francija, Nemčija in Italija podpisali sporazum v Münchnu.Sporazum o prenosu Sudetov Češkoslovaške s strani Nemčije. Dokument sta podpisala Chamberlain, Daladier, Mussolini in Hitler.
 2. Tudi, 30. september 1938 med Veliko Britanijo in Nemčijo podpisala izjavo o medsebojnem nenapadanju. Podoben dokument, ki med Francijo in Nemčijo je bil kasneje podpisali (6. december 1938).
 3. 4. oktober 1938, francoski veleposlanik v Moskvi Robert Coulondre treba, da sporazum Munich ", posebej močna grožnja Sovjetski zvezi. Po nevtralizaciji Češkoslovaško Nemčiji odprli pot na jugovzhodu." To je navedeno tudi v diplomatskih dokumentov, ZDA, Francija, Nemčija, Italija, Poljska in druge države.
 4. Vendar je v okviru Češkoslovaške ni bilo le Nemčija. Poljska je sodelovala pri delitvi Češkoslovaške: 21. september 1938, sredi krize Sudetov in Poljski voditelji predstavila ultimat Čehi o "vrnitvi" njih Cieszyn regiji, kjer je 80 tisoč Poljakov in Čehov 120.000.
 5. 27. september je bil napovedan ponovni klic. Tam histerija proti Češkoslovaški. V imenu tako imenovanega "Zveze Silesian uporniki" v Varšavi, je odkrito zaposlovanje v Těšín prostovoljnega zbora. Odredov "prostovoljcev", se nato pošlje v češkoslovaški meji, kjer organizirane oborožene provokacije in sabotaže, napadi na orožarne. Poljski dnevno letala kršil meje Češkoslovaške. Poljski diplomati v Londonu in Parizu so se borili za enak pristop k reševanju problema Sudetov in Cieszyn ter poljsko in nemško vojsko, medtem ko se je dogovoril o čete razmejitvene črte v primeru invazije na Češkoslovaškem.
 6. Na dan sklenitve sporazuma v Münchnu z dne 30. septembra Poljska poslala ultimat Pragi enkrat na nemških vojakov istem času njegova vojska v Cieszyn regiji, predmet ozemeljskih sporov med njo in Češkoslovaško v 1918-1920. Levo v mednarodni izolaciji, je češkoslovaška vlada prisiljena sprejeti ultimat.
 7. Na Češkoslovaškem je dozorela zelo resen konflikt med slovaškimi nacionalisti in praške vlade. Ta konflikt je bil Hitler uporablja kot izgovor za priključitev na "ostankov Češke republike" (it. Rest-Tschechei).
 8. 7. oktober pod nemškim pritiskom češkoslovaška vlada sprejme odločitev o podelitvi avtonomije na Slovaško in oktobra 8 - Sub-Carpathian Rus.
 9. 21. oktober 1938, Hitler objavlja tajne navodilom, ki obvešča o možnosti, da v bližnji prihodnosti ne bi rešili problem z "ostanki Češke republike."
 10. 2. november 1938 Madžarska obravnavati First Vienna Award je prejela South (flat) področja Slovaškem in Sub-karpatski Rus (prisotna. Transcarpathian Ukrajina) na mestih Uzhgorod, Mukachevo in Beregovo.
 11. 15. marec 1939, Nemčija zasedla Češko republiko, in ob koncu marca - Memel ozemlja. 21. marec 1939, Ribbentrop zahteval ultimat od svojega poljskega kolega Beck izpolnjujejo vse zahteve iz Nemčije, nato pa "opraviti skupno anti-sovjetsko politiko z Nemčijo."
 12. V odgovor na okupacijo Češke republike in njeno vključitev v Nemčiji, je sovjetska vlada v svojem dopisu z dne 18. marec 1939 izjavil: "... V odsotnosti vsakega izražanja volje čeških ljudi, je bila zasedba na Češkem so jih nemški vojaki in nadaljnjih ukrepov nemške vlade ne more biti priznana kot samovoljen, nasilen, agresiven."
 13. 18. marec 1939, v povezavi z novico o nemškem ultimatu Romuniji, ZSSR Ljudski komisar za zunanje zadeve Litvinov skozi britanski veleposlanik v Moskvi predlagal, da skliče konferenco šestih držav: ZSSR, Velika Britanija, Francija, Romunija, Poljska in Turčija, da bi preprečili prihodnje nemško agresijo. Vendar pa je britanska stran menil, da je predlog "prezgodaj", in predlagal, da se omeji skupno izjavo o Angliji, Franciji, Sovjetski zvezi in na Poljskem, v interesu teh držav pri ohranjanju neodvisnosti in celovitosti držav vzhodne in jugovzhodne Evrope.
 14. 23. marec 1939 na privolitvijo litovske vlade, v mestu in okolici mesta Memel (Klaipeda), ki je dom velikega števila etničnih Nemcev so bile prenesene v Nemčijo, ki je takoj začela svoje čete tukaj.
 15. 16. april 1939 Litvinov, kot odgovor na britanski predlog, da se zagotovi dobro dvostransko Poljsko in od Sovjetske zveze, je predlagala osnutek tristranski sporazum predvideva "postane vse, vključno z vojsko, pomoč evropskih držav vzhodnega, ki se nahaja med Baltikom in Črnim morjem in meji na Sovjetsko zvezo v primeru agresije proti teh držav. " Predlog tristranskega zavezništvo je bilo zaznati na Zahodu kot preveč radikalen.
 16. V odgovor, Francija 25-29 april namesto predlagala, da se omeji kratko izjavo o nameri: zagotoviti vojaško podporo drug drugemu in skupaj podporo državam Srednje in Vzhodne Evrope v primeru nemške agresije proti kateri koli od toženih strank. V ZSSR, predlog ni našel podporo.
 17. Britanska vlada je ponudila ZSSR 8. maja manj zavezujoča izjavo, v kateri je Sovjetska unija je izrazila namero, da bo pomagal Anglijo in Francijo, če se ukvarjajo v vojni z Nemčijo, ki izpolnjuje svojo garancijo na vzhodnoevropskih držav. Ta predlog je bil zavrnjen s Sovjetsko zvezo, ker niso izpolnjevali načelo vzajemnosti.
 18. V tistem času, možnost udeležbe v vojni z Nemčijo ni ustrezala Stalina kot Sovjetska zveza ni bila tehnično pripravljena za vojno. Zato se je odločil, da odloži začetek vojne tako dolgo, kot je mogoče. Kot rezultat, Litvinov Stalin razrešuje in imenuje svoje mesto Molotov. Ta sprememba je bila zaznana v Nemčiji kot dober znak.
 19. 11. avgust 1939 na predlog Sovjetske zveze začela pogajanja med ZSSR, Velike Britanije in Francije. Predlog za začetek pogajanj je bil poslan 23. julija, pa Chamberlain namerno podaljšala začetek pogajanj. Pogajanja so temeljile na anglo-francoski projekt, 27. maja, s sovjetsko spremenjen 2. junija. Poziva Unijo, ki veljajo v primeru napada ene od evropskih sil (tj Nemčija) do pogodbenice, v primeru nemške agresije proti Belgiji, Grčiji, Turčiji, Romuniji, na Poljskem, v Latviji, Estoniji in na Finskem (vsi od njih so bili pogodbeni stranki dana jamstva za zaščito) .
  Ena od tem pogovorov je bilo vprašanje Rdeče armade skozi ozemlju Poljske, na Vilniusu in galicijski koridorjev - brez katerih, po sovjetski strani, ni bilo mogoče odraža v morebitno nemško agresijo. Poljaki zavrnil, da prenese Rdeči armadi prek njenega ozemlja, kljub pritiskom iz Francije.
 20. Vzporedno s temi pogajanji Združeno kraljestvo začne tajna pogajanja z Nemčijo. Britanski predlogi vključeni delitev interesnih sfer Nemčije s priznavanjem nemških interesov v vzhodni in jugovzhodni Evropi, kakor tudi za pravice svojih kolonij v Veliki Britaniji (ZSSR in Kitajska so bili del obsega skupno anglo-nemški "sodelovanje"). Pogovarjala sta se o reviziji pogodbe Versaillesu leta 1919 z načrti za sodelovanje Nemčije v delovanju "kolonialne Afrike."
  Na britanski strani pripravila tudi predloge za nenapadanju pogodbe z preklicu že izdanih garancij Britanija, vključno s Poljsko. Iz vidika sovjetske diplomacije, so London pogovori namenjeni preusmeriti nemško agresijo proti ZSSR in vzhodne Evrope. Pogajanja so bila neuspešna zaradi globine nasprotij med Nemčijo in Veliko Britanijo. Ko podrobnosti pogajanj tekla za medije, Chamberlain obravnaval pogajanja Wilson neodkrit in dejal, da Hudson je deloval na lastno pobudo.
  Poljske predvojno politiko ameriškega zgodovinarja William Shirer opisuje kot "samomorilski". Shearer je dejal, da je Poljska leta 1934 Nemčija je vztrajno ohranja na račun sistema Versailles. Hkrati med Poljsko in Nemčijo, je bil oster ozemeljskega spora preko Danzig koridorja, ki loči nemško ozemlje na dva dela. Odnosi med Poljsko in Sovjetsko zvezo je bilo kul, ker je poljsko-sovjetsko vojno, med katero se je Poljska preselil svojo mejo na vzhodu Curzon Line (kot posledica skoraj 6 milijonov etničnih Belorusov in Ukrajincev je bilo na Poljskem). Po smrti politike Pilsudskega na Poljsko je bil določen veterani sovjetsko-poljski vojni, kot Beck in rydz-rydz konfigurirane na soočenju s Sovjetsko zvezo. Tako je, glede na Shearer, imela meje, "nesprejemljivo" za Nemčiji ali SZ Poljska, pa ni dovolj močan, da lahko boj z obema sosedov ob istem času.

Kot lahko vidimo, od začetka leta 1938 v Evropi je bila aktivna sprememba meja. In vedite, da Sovjetska zveza ni sodelovala pri prerazporeditvi! Ob istem času, Velika Britanija storila vse, da napeljujejo Nemčijo v Sovjetski zvezi. Mislim, da Velika Britanija bi ustrezala koli izid vojne. En nasprotnik bi premagal in drugi nasprotnik bi resno oslabljen. Kot sem rekel, takrat Sovjetska zveza ni bila pripravljena začeti vojno z Nemčijo. Zato je sovjetska vlada vztraja pri podpisu pogodbe o nenapadanju med Nemčijo in Sovjetsko zvezo.

Vsebina sporazuma:

Naročilo je bilo sestavljeno iz sedmih kratkih člankov.

 • Člen I strankam nalaga, naj se vzdržijo nasilja nad seboj;
 • Člen II stranke zavezuje, da ne bo podprla tretje države agresije zoper drugo stranko;
 • Člen IV zavezuje stranke, da ne vstopijo v vojaških zavezništvih, naperjenih proti drugemu;
 • Člen V predlagani način mirnega reševanja sporov;
 • Člen VI opisal trajanje pogodbe (deset let s samodejnim podaljšanjem vsakokrat za pet let);
 • So člen III in VII zgolj tehnično.

Podpis pogodbe za ZSSR je bil donos od prej izgubljenih ozemljih Sovjetske zveze, vleče vojno z Nemčijo za obdobje dveh let in prepreči nastanek anti-sovjetske zveze med Nemčijo, Veliki Britaniji in Franciji.

Vendar pa obstajajo dve točki:

 • V skladu z določili pakta Molotov-Ribbentrop, je morala Nemčija na lastne stroške za razvoj in opremiti ZSSR. Ja, to je prav! Če dokler so bili nekaj minut pred začetkom vojne v Sovjetsko-nemški meji do Nemcev vlaki s kruhom, ovčje kože, konoplja, drugih surovin - da valjane proti skladb s stroji, orožja, prefinjeno tovarniške opreme. To je bil nemški protiletalskih topov branijo Moskva z neba in premiku iz nemških bombnikov napadajo nemške tanke, da je nemška pištola je bila podlaga za razvoj 45-milimetrskimi topovi anti-tank Sovjetske zveze, pa beleži letalo in Nemci prodajajo avtomobile pomagal razviti odlično "Yak"; Nemško projekti podmornice spremenila v razredu podmornic "u" in nemško "U-88" potop preoblikoval v "figure". To so prvi primeri, ki pridejo na misel. Na splošno vojaško opremo, ki jo je ustanovila nemška manekenka, je Rdeča armada precej veliko. Ampak to ni to - sami ruski oblikovalci na začetku vojne so se naučili, da razvijejo veliko orožje. To je bolj pomembno, da je Nemčija pomagala ustvariti proizvodne baze, ki je pripravljena, da jo proizvajajo v zadostnih količinah. Na nemških stroj tochilis lupin zoper nemškega oklepa, nemški stroj polirana ročične gredi za sovjetskih tankov in stolpi cut naramnice, nemško tiskovno žigosajo kritje za sovjetskih strojev. In vsaka malo stvari dodate do prihodnjega zmago.
  In smešna stvar je - vse to orožje in stroji prispeli v ZSSR v kreditno točkovanje za 300 milijonov Reichsmarks da Stalin dal Hitlerja. Ugani, kaj je usoda kredita po vojni?
 • Seveda je bila vojna z Nemčijo neizogibna, in Stalin je to vedel. Toda v Evropi, je bila ZSSR drug sovražnik. Ta sovražnik je Poljska!
  25. april 1920 - Poljska brez razglasila vojno napadel Rusijo, krvavitev v državljansko vojno, in naročilo oddano Rige ukrajinski in beloruski deželah.
  V oktobru 1920 Poljski vojaki zasegli Vilna in Vilna regija Litva, Suwalki unceremoniously krši pogodbo.
  3. maj 1921 Poljska vojaško osvajanje začetek Zgornji Šleziji. Zavezniki opozoril Berlinsko Reichswehr da bi intervencija pomeni vojno. Kot rezultat, v oktobru 1921 do Poljske preselil velik del Zgornji Šleziji z 80% celotne industrije, in večji del zalog premoga.
  Med vsemi 20-30s Poljska ni pustil namere s Prilogo Litvo. Posebej se zgleduje po Varšava plenilskimi dejanji Hitlerja v Avstriji, marec 1938. Mimogrede, s fašističnim režimom Hitler poljske vlade, je že dolgo v zelo topel odnos s podpisom pakta nonaggression leta 1934. Ko je Hitler na 11-12 marec 1938 izvedla Anschluss Avstrije, Varšava poskušal narediti isto z Litvo (ki je naveden le kot "poljskega Avstrijo"). 15. marec 1938 v Varšavi in ​​Vilni so potekala anti-litvanski demonstracije pod geslom "Forward do Kaunas" (Kaunas - potem kapital Litva). Litva je dobila ultimat, in se osredotočil na litovski meji več kot 100 tisoč evrov. Poljskih vojakov. Samo položaj Sovjetske zveze, in Francija je ohranil Poljsko iz vojaške invazije.
  28. december 1938 novoimenovani poslanik Poljske v Iranu J. Karsh-Sedlevsky je dejal v pogovoru s svetovalcem nemškega veleposlaništva na Poljskem R. Shelia:
  "Politični obeti za Vzhodno Evropo, je jasno. Po nekaj letih, bo Nemčija boriti s Sovjetsko zvezo ... je bolje za Poljsko za konflikt zagotovo stati ob strani Nemčije, kot teritorialnih interesih Poljske proti zahodu in političnih ciljev Poljsko na vzhodu, predvsem v Ukrajini, je mogoče zagotoviti le z predujem doseže poljsko-nemški sporazum. On Karshi-Sedlevsky, podrediti svoje dejavnosti kot poljskega odposlanca v Teheranu do tega velikega vzhodnega koncepta, saj je na koncu potrebno prepričati in spodbujati tudi Perzijci in Afganistanci igrajo aktivno vlogo v prihodnji vojni proti Sovjetom "(" Leto krize, 1938- 1939:. Dokumenti in gradiva «, V.1, Moskva, 1990, str 162).
  Priznanje Ribbentrop po srečanju s poljski zunanji minister Beck 26. januar 1939: "G. Beck ni skrivala, da je Poljska trdi, da sovjetski Ukrajini in izhodom na Črnem morju."
  Ali namestnik zunanjega ministra Poljske Grof Shembek 10. december 1938 daje navodila poljskega veleposlanika v Moskvi, GRZYBOWSKI:
  "Mi smo zelo težko vzdrževati ravnotežje med Rusijo in Nemčijo. Naš odnos z njimi v celoti temelji na konceptu najbolj odgovornih oseb Tretjega rajha, ki trdijo, da je spor med Nemčijo in Rusijo, bo Poljska v prihodnje naravni zaveznik Nemčije. "
  V decembru 1938 je poročilo 2. (inteligenca) oddelek Glavnega štaba poljske vojske odkrito izjavil:
  "Razkosanje Rusije podlaga poljski politiki na vzhodu ... Zato bo naša možno stanje se zmanjša z naslednjo formulo: kdo bo sodeloval v oddelku. Poljska ne smejo ostati pasivni v tem velikem zgodovinskem trenutku. Cilj je, da se dobro pripravimo vnaprej fizično in duhovno ... Glavni cilj - oslabitev in poraz Rusije "(«Z dziejow stosunkow polsko-radzieckich. Studia i materialy», T.III. Warszawa, 1968, S. 262, 287).
  25. september 1938, v pogovoru s kolegico ZDA, poljski veleposlanik v Parizu, Lukasiewicz je dejal:
  "Začne se z verske vojne med fašizma in boljševizma, in v primeru zagotavljanja pomoči Sovjetske unije Češkoslovaške Poljskem je pripravljen za vojno s Sovjetsko zvezo, z ramo ob rami z Nemčijo. Poljska vlada je prepričana, da v roku treh mesecev, bodo ruske čete se popolnoma uničena, in Rusija ne bo več niti podobnost države. "
  Poljska nenehno glasno izjavil, da uničenje boljševizma na kakršen koli način - njen glavni cilj. Poljska ustvaril, oboroženi, pokrita na svojem ozemlju velikih združb, ki se redno racijo sovjetsko ozemlje, oropali, posilili, ubitih civilistov in potem srečno vrnil na Poljsko, in je ostal v varnosti pred preganjanjem enot NKVD in mejnih straž.
  Poljska je imela tri krat večja in veliko bolje opremljeno vojsko kot v Nemčiji začinjeno Wehrmacht da je boril po vsej Evropi in prejela popoln težko orožje ni bilo.
  30. september 1938 Varšava je poslal uradno zahtevo za Berlin: ali lahko računajo na dobronamerno položaj Nemčije, če je rezultat prihajajočo invazijo poljskih vojakov v Češkoslovaški je oborožen konflikt med Poljsko in Sovjetsko zvezo?
  To pomeni, da je Poljska pripravljena začeti vojne s Sovjetsko zvezo v vsakem trenutku!

Nemški sporazum bo omogočil, da se izogne ​​vojni na dveh frontah (s Francijo na eni strani in ZSSR na drugi strani), v napadu na Poljsko septembra leta 1939.

Nekateri zgodovinarji menijo, da je ta sporazum povzročil škodo na mednarodni prestiž Sovjetske zveze in je privedla do skrajšanja anti-fašistične propagande v državi, ki je oslabljen anti-fašistično združeno fronto. Zgodovinar Kumanev meni pakt s Sovjetsko zvezo predstavljal več kot začasen dosežek nestabilno nevtralnosti in Stalin se dobro zaveda: predvečer podpisa sporazuma, ki je priznala, da ni bila lahka odločitev, in celo še težko "pluse" za Sovjetsko zvezo še več. Pakt je Sovjetska zveza pridobiti čas, medtem ko je Hitler začela obsežno vojaško akcijo proti številnih držav. Tudi Hitler ni skrival dejstva, da je ta sporazum začasno. Za 12 dni pred podpisom Hitler je dejal: "Vse, kar sem naredil je usmerjen proti Rusiji, če Zahod je preveč neumen in slep, da bi razumela to, bom prisiljen pogajati z rusko, premagal West in nato, po njegovem porazu, koncentrirane sile pritožba proti Sovjetski zvezi. Rabim Ukrajina, da ne bomo stradali do smrti, kot v zadnji vojni. "

Winston Churchill je dejal o tem sporazumu:

"Nemogoče je reči, kdo je navdihnil več gnus -. Hitlerja ali Stalina Tako so se zavedali, da je to lahko le začasen ukrep, ki ga na okoliščine narekovale antagonizem med obema imperijev in sistemov, je bil usoden Stalin, ni dvoma, mislil, da bo Hitler manj nevaren sovražnik.. v Rusijo po letih vojne proti zahodnih sil. Hitler sledil njegov način "sam." Dejstvo, da je mogoče tak sporazum, označuje polno globino neuspeh britanske in francoske politike in diplomacije za več let.

V prid Sovjeti treba reči, da je bila Sovjetska zveza bistvenega pomena za čim bolj potisnite proti zahodu se začne stališč nemške vojske, tako da ruska got čas in so bili sposobni zbrati moč iz vseh delov svojega ogromnega imperija. V glavah ruskega vročega železa vtisnil nesreče, ki so utrpeli svojo vojsko leta 1914, ko so se vrgel v napad na Nemce, še ni končana mobilizacije. In zdaj njihove meje so bile veliko bolj na vzhodu kot med prvo vojno. Imeli prisiliti ali goljufije zasedla baltske države in večina Poljske, preden jih napada. Če je bila njihova politika hladna preudarnost, je bilo tudi v tistem času zelo realna. "

William Shirer, ameriški zgodovinar, leta 1939 dopisnik v Nemčiji:

"Francija je skupaj z Nemčijo in Anglijo je soglasno odločilo, Rusijo izmed udeležencev srečanja v Münchnu. Nekaj ​​mesecev kasneje zahodne demokracije moral plačati za to. 3. oktober štiri dni po srečanju v Münchnu, Werner von Tippelskirch, svetovalec nemškega veleposlaništva v Moskvi, poročajo v Berlin o posledicah Münchnu za politiko Sovjetske zveze. <...>

V Londonu in Parizu, bridko pritoževali dvojno igro Stalin. Že vrsto let, Sovjetska tiran slišalo o "fašistične zveri", pozivajo vse miroljubni narodi združiti, da se ustavi nacistično agresijo. Zdaj je postal njen sostorilec. Kremelj bi trdili, da je v resnici, je Sovjetska zveza storila kaj Britanija in Francija so pred letom dni v Münchnu - na račun za mala država kupila miren predaha, potrebne za ponovno soočiti Nemčijo. Če Chamberlain ravnal pošteno in častno, kar mir Hitlerja in mu dal Češkoslovaško leta 1938, zakaj je Stalin ravnal nepošteno in Neplemenit miru skozi leto Hitler na Poljskem, ki je še vedno zavrnila sovjetski pomoči? "

In bi rad spomnil, da niti Britanija niti Združene države Amerike obsodil mirovni sporazum med Nemčijo in Sovjetsko zvezo, čeprav je poskušala preprečiti njegov podpis.


Če sem iskren, veliko o tem, kaj se je zgodilo v svetu po drugi svetovni vojni, se zdi čudno. Zdi se čudno, da mnogi nacistični zločinci takrat živeli v svobodi, v Združenih državah Amerike in Kanadi. Zdi se nenavadno, da Velika Britanija pripravlja načrt vojne s Sovjetsko zvezo v času, ko je Sovjetska zveza še vedno v vojni z Nemčijo (v spomladi leta 1945, načrt "Totality"). Zdi se nenavadno, ko pravijo, da je "hladna vojna" se je začela s Sovjetsko zvezo. "Hladna vojna" se je začela 5. marec 1946, ko je Churchill rekel, "Fulton govor." Vendar tudi v tem govoru je Churchill izrazil spoštovanje do Stalina. Zdi se čudno, da pravijo o sovjetski okupaciji vzhodne Evrope. Zakaj potem ne govorimo o okupaciji ZDA? Zakaj ne govorimo o britanski poklic? Konec koncev, je bila Evropa razdeljena med obema državama. Zakaj zdaj ne govorimo o okupaciji države, v kateri obstaja vojaška oporišča Nata? Kako nemška vojaška oporišča, ki se nahajajo v Združenih državah Amerike?

Zakaj so ameriški politiki in zgodovinarji so tako rad ponaša, da so pomagali ZSSR "land-lease"? In zakaj ne pravijo, da je blago v Sovjetski United States priložen denar? Ste hvaležen prodajalcu, ker je prodaja kruha za vas v trgovini?

Zakaj so ameriški politiki cinično zanikajo vlogo komunistov v Veliki domovinski vojni in drugo svetovno vojno? Do začetka vojne Komunistična partija je sestavljalo približno 3800000 članov in nadomestnih članov stranke. 60% od njih je šel v vojno proti Nemčiji. Med vojno je stranka prevzela 5300000 ljudi. Med vojno je umrlo več kot tri milijone komunistov.

Zakaj nihče ne spomnim pogum sovjetskega vojaka? V bitki za Stalingrad so vojaki sovjetske armade (31 ljudi) zagovarjal štirinadstropni hiši (kasneje imenovan "Pavlov hiša") v 58 dneh! V obrambi sovjetskih vojakov uničeni hiši več nemških vojakov kot nemška vojska izgubila v zajemanje Parizu. Naj vas spomnim, da je bila francoska vojska več kot dva milijona ljudi in vojska po 46 dneh vojne, predana v Nemčijo.

Pavlov hiša

Zakaj nihče ne spomni mornariški dogovor Britaniji in Nemčiji leta 1935, leto, ko je Britanija dovoljeno Nemčija, da imajo moč morja v višini 35% moči Velike Britanije, in v floto podmornic - moč, ki je enaka Britaniji sam? V bistvu, so Nemci je bilo mogoče zgraditi 5 bojnih ladij, dve letalonosilk, 21 uničevalci in 64 rušilec. V uradnih pripomb britanske vlade je poudaril, da bo izvajanje pogodbe omogočajo Nemčija določiti meje pomorsko prevlado v Baltskem morju, ki je namignil na anti-sovjetsko pogodbo. Na srečo, Nemčija nima časa, da v celoti izkoristijo te pogodbe.

Zakaj se vse vrti okoli nihče ne spomni, ampak takoj začne histerijo o Stalinu, ZSSR in pakta Molotov-Ribbentrop?

Оставьте свой комментарий

Оставить комментарий как гость

0
 • Комментариев нет