1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса(ов)
САД долго време водеше смислена политика на фрагментацијата на големите држави во многу мали. Ова е разбирливо: на мала земја е повеќе зависни и тоа е полесно да се контролираат од надвор.
 
Но, верувам дека Америка направиле грешка. Дали некогаш сте виделе што се случува ако се земе голем пад на жива и да го делиш? Повеќето од падот е поделена на многу мали капки. Но, тогаш повторно, овие капки почнуваат да се собираат во еден голем пад. Готово, дел од малите капки никогаш нема да се врати во голем пад, но тие се малку. Верувам дека ќе дојде време, и сите овие lacerated земјата повторно ќе се соберат во големите земји (федерации, конфедерации, итн). Прво на сите ќе ги исполни Југославија. И тоа ќе биде голем удар за американската надворешна политика.

Оставьте свой комментарий

Оставить комментарий как гость

0
  • Комментариев нет