1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса(ов)
"Ήταν ακόμα στη δεκαετία του '90, ένα ειδικό πρόγραμμα για την επιμόρφωση των ρωσικών δυτικοί επιστήμονες. Και υπήρξε πάντα μια ειδική περίπτωση: είναι η ιστορία της Ρωσίας, ως παράδειγμα λάθος ιστορία. Ω, και σε αυτό το παράδειγμα θα πρέπει να μετεκπαιδευτούν, οι νέοι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να πουν, "ας εξετάσουμε την περίπτωση της Αγγλίας, ή τις Ηνωμένες Πολιτείες ...» - όχι, αυτό είναι λάθος.
Αλλά ήταν πραγματικά μια προκαθορισμό έτσι ... αλλά επιβλήθηκε, φυσικά, το γεγονός ότι 25 χρόνια πριν είχαμε μια καταστροφή. Οι άνθρωποι έχουν χάσει αυτό που ονομάζεται "ο σωστός τρόπος στο σκοτάδι της κοιλάδας», όπως ο Δάντης. Εξαφανίστηκαν πρώην ιδεώδη."
Γιούρι Πετρόφ, διευθυντής του Ινστιτούτου της Ρωσικής Ιστορίας
Γεια σας!
Οφείλω να πω ότι δεν πρόκειται να δικαιολογήσει την παρουσία των γκουλάγκ. Ακόμα και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλα τα ψέματα Σολζενίτσιν (που βασίζεται σε αυτό, και τα περισσότερα από τα "αποδεικτικά στοιχεία") και άλλα Gozman (Ρωσική φιλελεύθερη αντιπολίτευση, όπου ιδιαίτερη επιθετικότητα του σοβιετικού παρελθόντος) για το γκουλάγκ (ακριβώς λόγω των πράξεών τους, ο όρος "φιλελεύθερη" έχει γίνει ένας όρος της κατάχρησης στη Ρωσία. ), πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτή ήταν μια φοβερή σελίδα της ιστορίας της ΕΣΣΔ.
Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο Σολζενίτσιν πριν από το θάνατό του, μετανόησαν από τα ψέματά τους ... Ελπίζω ότι θα έρθει ο καιρός για μετάνοια και άλλοι.
Επίσης, δεν σχεδιάζουν τώρα να μιλήσουμε για το γεγονός ότι τα ίδια γκουλάγκ ήταν περίπου την ίδια ώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες (CWA - Civil Works Administration και PWA - Public Works Administration). Αν και σκοπεύω να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα σε ένα από τα επόμενα άρθρα.
Δεν θέλω να καταλήξουμε σε θεωρίες σχετικά με τη γενοκτονία των ρωσικών Γεωργιανών (θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ο Στάλιν και Μπέρια ήταν μόλις Γεωργιανοί). Εγώ δεν το θέλουν, επειδή δεν θέλουν να είναι σαν τα κεφάλια των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης που είναι τώρα ήθελα να ξαναγράψει την ιστορία για να ταιριάζει στις ανάγκες τους. Και ενώ εμείς δεν ήταν Ρώσοι, Γεωργιανοί, Αρμένιοι. Ήμασταν ενωμένοι από σοβιετικού λαού.
Δεν θα σας υπενθυμίσω ακόμη ότι τα Γκουλάγκ πέθαναν από την πείνα συνήθως, αλλά όχι πυροβολήθηκε από την NKVD.
Τώρα θέλω να μιλήσω για τη λεγόμενη «sharashka." Έτσι ονομάζεται επιστημονικά ερευνητικά ινστιτούτα και γραφεία σχεδιασμού, όπως λένε, φιλελεύθερο ιστορικοί, «φυλακή». Με κάποιο τρόπο, στο μυαλό των δυτικών ανθρώπων, καθώς και "φιλελεύθερη κοινωνία" έννοια "sharashka" της Ρωσίας και συνδέεται στενά με το Γκούλαγκ. Και, παρεμπιπτόντως, μάταια ...
Σε αυτές τις "sharashkas" λειτούργησε Glushko Korolyov, Myasischev, Polikarpov, Tupolev, Ζαχάρωφ, Stechkin, και άλλους διάσημους ανθρώπους. Θέλω να σημειώσετε: εργάζονται αντί να εκτίουν την ποινή τους!
Εκείνη την εποχή αντιπροσώπευε τη Σοβιετική Ένωση; Μια χώρα με τεράστια αυτοκρατορικές φιλοδοξίες; Το πιο ισχυρό νοημοσύνη; Καθόλου. Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, οι άνθρωποι είναι συχνά στα πρόθυρα της επιβίωσης. Και η Αμερική και η Βρετανία έχουν ήδη κάνει σχέδια για να καταστρέψουν την ΕΣΣΔ. Και η ζωή των σοβιετικών επιστημόνων που εργάζονται στο νέο στρατιωτικό εξοπλισμό ήταν σε κίνδυνο. Βάλτε σε κάθε ένα από αυτά ένα στρατιώτη με ένα πυροβόλο όπλο ήταν απλά αδύνατη. Επιπλέον, αυτό θα απαιτήσει πρόσθετες διαμερίσματα προστασία και οι ίδιοι οι επιστήμονες, εκτός από τις δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών των ξένων χωρών.
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι το χαμηλό βιοτικό επίπεδο. Οι επιστήμονες έπρεπε να είναι το περιεχόμενο, και να παρέχουν τα αναγκαία της ζωής και της εργασίας. Δεν θα πρέπει να λιμοκτονήσουν. Μετά από όλα, αντιμετώπισαν μια δύσκολη και σκληρή δουλειά για την υπεράσπιση της χώρας. Και μην ξεχνάμε ότι είναι το χαμηλό επίπεδο της ζωής άνοιξε διάπλατα τις ευκαιρίες για δωροδοκία τόσο των επιστημόνων και του προσωπικού των ξένων μυστικών υπηρεσιών. Και ήταν ένας άλλος κίνδυνος για το κράτος.
Έκανα το λάθος η Σοβιετική Ένωση δεν είχε κανένα δικαίωμα.
Και η λύση βρέθηκε το οποίο είναι ίσως αμφισβητήσιμη, αλλά όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του «sharashek« αποτελεσματική. Ήταν το έδαφος, περιφραγμένο, καλά φυλαγμένο, το οποίο uchenyi και τους μηχανικούς να εργαστούν και να ζήσουν. Οι επιστήμονες που παρέχονται με τη λογοτεχνία, πίνακες ζωγραφικής, χαρτί. Είναι πλέον όλο αυτό ακούγεται γελοίο, αλλά το χαρτί και Kuhlmann χρειάστηκαν, και είναι κατά τη στιγμή της πολλά χρήματα.
Ναι, είναι συγκεχυμένη και δυσάρεστο είναι το σημείο που πρέπει να τοποθετηθεί σε "sharashka" χρησιμοποιείται εφευρέθηκε κατηγορίες που σπιλώνει την τιμή του ανθρώπου, και τότε το άτομο απελευθερώνεται πρόωρα. Αλλά, από την άλλη πλευρά, μπορούμε να συζητήσουμε τώρα είναι ο χρόνος στον οποίο ζούσαμε; Είναι πιθανό ότι αυτό απαιτεί χρόνο, και ίσως αυτό ήταν ένα σοβαρό λάθος του Στάλιν. Δεδομένου ότι οι σταλινικές καταστολές είχαν καταδικαστεί από το Κομμουνιστικό Κόμμα στην ΧΧ Συνέδριο του ΚΚΣΕ, και έχει καταδικαστεί στο παρελθόν οι επιστήμονες - αποκατάσταση, η δεύτερη επιλογή είναι πιο πιθανό. Μέχρι τη στιγμή που η χώρα ήταν ήδη αρκετά ισχυρή, και η ανάγκη για "sharashkas" εξαφανίστηκε. Είχαν αποσυρθεί από την αρχή των υπηρεσιών ασφαλείας, αν και υπάρχουν ακόμα πολλά χρόνια κλειστά γραφεία και ερευνητικά ιδρύματα, τα οποία απαγορεύεται να πάτε σε άλλους ανθρώπους. Και είχε δίκιο.
Ως αποτέλεσμα, «sharashkas" αναπτύχθηκαν:
  1. Μαχητής I-2
  2. Μεγάλο υψόμετρο βομβιστής DVB-102
  3. Καταδύσεις βομβιστής Pe-2
  4. Βομβαρδιστικά TU-2
  5. Στήριξη κινητήρες αεριωθούμενων αεροσκαφών RD-1 RD-1X3, RD-2 και RD-3
  6. Συνταγματική μοντέλο πιστόλι 75 χιλιοστών 1943
    και πολλά άλλα.
Ποιος ξέρει τι συνέβαινε, απλώς προσπαθήστε να φανταστείτε τι οι άνθρωποι εφεύρουν κάτι ή τη δύναμη του σχεδιασμού. Πρέπει να πω: είναι αδύνατο να εφεύρει με τη βία. Αυτό είναι στην πραγματικότητα μια τέχνη. Και κάτω από το ραβδί μπορεί μόνο τα αυτοκίνητα του πλοίου, σκάβουν, κ.λπ.
Και αποκαλυπτικό γεγονός: πολλές από τις καταπιεσμένες, και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε και στη συνέχεια βραβεύτηκαν, κατείχαν υψηλές θέσεις, πήγε επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό (το ίδιο Polikarpov το 1939 στη Γερμανία, Glushko 1945-1946 στη Γερμανία, Κέρμπερ πέταξε προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, με Χρουστσόφ, κλπ). Σημείωση: το πρόσωπο που ενοχλούνται από τους Σοβιετικούς (και πρώην κρατούμενος μπορεί να είναι προσβεβλημένος) θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, και να φύγει για τη Δύση. Αλλά κανείς δεν διέφυγε. Ακόμη Σολζενίτσιν πήγε στην Ελβετία μόνο το 1974. Παρά το γεγονός ότι, αν μιλάμε για Σολζενίτσιν, ακόμη και αυτός αξιολόγησε την κατάσταση γύρω από τη Ρωσία το 2006, είχε ως εξής:
 

«Το ΝΑΤΟ μεθοδικά και επίμονα την ανάπτυξη στρατιωτικού της εξοπλισμού - την Ανατολική Ευρώπη και την ηπειρωτική κάλυψη της Ρωσίας από το Νότο. Υπάρχει μια ανοιχτή υλική και ιδεολογική υποστήριξη στις "χρώμα" επαναστάσεις, παράδοξη και την εφαρμογή των Βορειο-Ατλαντικού συμφέροντα στην Κεντρική Ασία. Όλα αυτά δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η προετοιμασία της πλήρους περικύκλωσης της Ρωσίας, και στη συνέχεια την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της.»

Και αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται ... όχι στο πεδίο της μάχης, αλλά στο μυαλό, συνεπαρμένος αμερικανική προπαγάνδα ...

 

Оставьте свой комментарий

Оставить комментарий как гость

0
  • Комментариев нет