1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса(ов)

Russia Today

RT (порано позната како Russia Today) — руски меѓународни вести телевизиски мултијазична компанија. Негова главна канал на англиски јазик RT-International - првиот руски канал, еден од водечките соба телевизија на англиски јазик. RT во 2013 година го потврди својот статус како најголем снабдувач на вести содржина на размена на меѓународно ниво на видео, со што стана првиот во светот на вести канали што преминал на трговската марка од 1 милијарда пати на YouTube.

Време за емитување: околу часовникот.

Јазикот емитување:

 • руски,
 • англиски
 • арапски,
 • шпански
 • германски,
 • француски,
 • Кинески.

Живеат канали:

Интернет телевизија:

Веб-страница: http://www.rt.com/


RuptlyTV

RuptlyTV

Веб-страница: http://ruptly.tv/

Youtube - https://www.youtube.com/user/RuptlyTV


Russia Today Documentary (RTD)

Russia Today Documentary (RTD) — ТВ документарци. ТВ станици се покрие живот на градовите, природата и традицијата на различните народи на Русија и светот, како и технолошкиот напредок и други сфери од животот.

ТВ канали се достапни за бесплатно на сателитот Eutelsat 36 ° и Hot Bird 13 °. Руската Влада не направи рестрикција на овој канал се емитува во живо на интернет.

За да го конфигурирате на каналот, што треба да се применат поставките на сателит АБС-2; 75 ° E.; Кју-бенд; транспондер број 9:

 • Фреквенција - 11.473 MHz
 • Симболот Оцени - 22,5 MSPS / и
 • Поларизација - вертикални
 • Модулација - 8PSK
 • FEC – 3/4
 • Титула во Service descriptor – «RT Doc».

Време за емитување: околу часовникот.

Јазикот емитување: Англискируски јазик.

Веб-страницаhttp://rtd.rt.com/

Youtube - https://www.youtube.com/user/RTDocumentaries


Радио станица "Спутник" (поранешна "Гласот на Русија") http://www.ria.ru/radio/

Задачи станица - за да се запознае меѓународната заедница со животот на Русија, во однос на руската држава за настаните во светот, да се вклучат во дијалогот со сонародници во странство, да се промовира на популаризација на руската култура и на руски јазик.

Радио емитува "Гласот на Русија" достапен на четириесет и четири јазици на краток и среден бран во FM- и АМ-бендови во дигитални формати, DAB / DAB +, DRM, HDRadio, како и кабелски мрежи, сателитски канали, интернет и мобилна телефонија мрежа.

 

Оставьте свой комментарий

Оставить комментарий как гость

0
 • Комментариев нет