1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса(ов)

Buna Ziua!

Din păcate, nouăzeci neclare și vagi, nu au fost în Rusia pentru nimic. Inclusiv în materie, în care, aparent, nu se poate schimba nimic. Se pare că istoria - o istorie, și evenimente istorice nu mai pot fi schimbate, deoarece au avut loc deja. Dar americanii au făcut eforturi în domeniul propagandei. Ei nu ar putea schimba evenimentele în sine, dar nu a reușit să adauge la poveștile ei despre minciuna că a fost benefică și îndepărtat adevărul că nu sunt profitabile. Si eu, ca un nepot soldat, șocat și a obține un fragment shell în coaste. Ca cineva care este încă în căutarea pentru frații bunicii sale, care au dispărut ... Mă doare să aud asta, și mi-e rușine de europenii, care au trădat memoria strămoșilor lor. Dar mi-e rușine de ele, mulți dintre ei - nu sunt rușine.

În momentul de față, vom vedea imaginea teribilă. Nici Europa, nici Japonia nu va ști istoria sa. Mulți tineri japonezi cred că bombele nucleare a scăzut pe ele Uniunii Sovietice, dar, de fapt bombardat Hiroshima și Nagasaki, americanii, cu toate că este necesar, în momentul acesta nu a fost. Oamenii din Europa cred că Frontul ucrainean ucrainean numit, deoarece a luptat ucraineni (de fapt, ele sunt numite astfel deoarece acestea au fost implicate în eliberarea Ucrainei, și înainte numit primul ucrainean Voronezh stop, al doilea - Stepa, a treia - Sud-Vest, iar al patrulea - de Sud). Tinerii din Europa consideră că Europa de trupele naziste eliberat americanii, nu trupele sovietice. Ei nici măcar nu știu ce americanii au făcut acest lucru, așa cum a făcut-o întotdeauna. Au așteptat până când devine clar cine va câștiga, și numai apoi a început să participe la război de partea câștigătoare. Mulți nici nu știu că SUA nu a scăzut o singură bombă, și nu a fost plantat un singur trupele germane. Și mai presus de toate eu nu înțeleg pe polonezi, care permite Ucrainei să facă un erou dintr-un om, a cărui soldați ucis sute de mii de polonezi numai din cauza naționalității lor.

Nu vreau să-i convingă pe nimeni, mai ales că orice persoană are dreptul de a fi greșit, dar eu vreau să dau o oportunitate de a intelege pe cei care doresc să înțeleagă. Cei care nu doresc să trădeze memoria strămoșilor lor, care erau sub ocupație germană. Cei care sunt mai importante decât adevărul, și nu frica de animale de Rusia.

Toate evenimentele voi exprima într-o foarte scurtă formă de expunere detaliată ia o lungă perioadă de timp. Cred că cei care sunt interesați de acest subiect, sunt capabile de a găsi informații în arhivele (din pacate, oamenii din Europa sunt acum periculoase să aibă încredere în informațiile pe care se află în ziare și cărți, dar fișierele - ea arhive).

În munca mea am să folosească un translator automat. Desigur, programul poate fi greșit. Așa că voi fi foarte recunoscător pentru orice comentarii cu privire la erorile din traducerea.

Marele Război Patriotic (1941-1945) - Războiul între URSS și Germania în cadrul celui de al doilea război mondial, care sa încheiat în victoria Uniunii Sovietice asupra naziștilor și capturarea lui Berlin. Marele Război Patriotic a fost una dintre etapele finale ale primului război mondial II-lea.

Principalele perioade ale Marelui Război Patriotic

Perioada inițială a războiului (douăzeci și doi iunie 1941 - optsprezecelea noiembrie 1942). 22 iunie Germania a invadat Uniunea Sovietică și la sfârșitul anului, a fost capabil să câștige Lituania, Letonia, Estonia, Ucraina, Moldova și Belarus - s-au mutat trupele în țară pentru a capta Moscova. Trupele ruse au suferit pierderi uriașe, locuitorii din teritoriile ocupate au fost în captivitate germană și au fost deportați în Germania ca sclavi. Cu toate acestea, în ciuda faptului că armata sovietică a pierdut, ea a reușit încă să se oprească pe germani pe drumul spre Leningrad (orasul a fost luată în asediul), Moscova și Novgorod. Planul "Barbarossa" nu a dat rezultatele dorite, lupta pentru oraș a continuat până în 1942.

Perioada de schimbări radicale (. 1942-1943 gg) 19 noiembrie 1942 a început o contraofensivă a trupelor sovietice, care a dat rezultate semnificative - unul german și patru armate aliate au fost distruse. Armata sovietică a continuat ofensiva în toate direcțiile, ei au fost capabili de a învinge mai multe armate, de a urmări și împingeți germanii înapoi la granița față de vest. Vă mulțumim pentru a construi resurse militare (industria militară a fost într-un mod special) armată sovietică mult superioare german și ar putea acum nu numai să reziste, dar să dicteze condițiile războiului. De apărarea armata URSS într-un atacant.

A treia perioadă a războiului (1943-1945 gg.). În ciuda faptului că Germania a fost în măsură să crească în mod semnificativ puterea armatei sale, este încă inferior sovietic și Uniunea Sovietică a continuat să joace un rol de lider în operațiuni militare ofensive. Armata sovietică a continuat să avanseze spre Berlin, castigand teritoriile ocupate. Acesta a fost cucerit Leningrad, și în 1944, trupele sovietice au trecut la Polonia și apoi Germania. May 8, Berlin a fost luată, iar forțele germane au anunțat capitularea necondiționată.

Bătălii majore ale Marelui Război Patriotic

Apărarea a Arcticii (29 iunie 1941 - o noiembrie 1944);

Bătălia pentru Moscova (9.treizeci.1941-04.douăzeci.1942);

Asediul Leningradului (9.opt.1941-1.douăzeci și șapte.1944);

Luptele Rzhev (1/opt/1942-3/treizeci și unu/1943);

Bătălia de la Stalingrad (7.șaptesprezece.1942-2.doi.1943);

Bătălia pentru Caucaz (douăzeci și cinci iulie 1942 - nouă octombrie 1943);

Bătălia de la Kursk (cincilea iulie-23 august 1943);

Bătălia pentru dreapta Bank Ucraina (douăzeci și patru decembrie 1943 - șaptesprezece aprilie 1944);

Operațiune Bielorus (douăzeci și trei iunie-29 august 1944);

Operațiunea în statele baltice (patrusprezecelea septembrie - 24 noiembrie 1944);

Operațiune Budapesta (douăzeci și nouă octombrie 1944 - treisprezece februarie 1945);

Operațiune Vistula-Oder (un.12-02.03.1945);

Operațiunea în Prusia de Est (treisprezecelea ianuarie - 25 aprilie 1945);

Bătălia pentru Berlin (saisprezecelea aprilie - opta mai 1945).

Evenimentele care au dus până la Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945.

La începutul al doilea război mondial a fost atacul german asupra Poloniei, o septembrie 1939. Războiul a început să furie în una sau altă țară. Râul Vistula de război a început să se plimbe în Europa de Vest și de Nord, și a ajuns în Balcani. Operațiunile militare au fost efectuate în Oceanul Atlantic, Africa de Nord și Marea Mediterană. În același timp, tot mai multe activități devin acțiuni agresive împotriva Chinei, Japonia și Asia de Sud-Est. După o ocupație rapidă a Franței în mai-iunie 1940, precum și câștigurile în același an, în alte țări din Europa de Vest (cu excepția Suedia și Elveția), guvernul german în iulie 1940 a făcut o decizie finală - după aproximativ un an de a începe un război împotriva Uniunii Sovietice. Până în acel moment a devenit clar că planificate pentru 1940 invazia germană din teritoriul Regatului Unit nu va fi luată, deoarece germanii nu au cantitatea necesară de energie pentru punerea în aplicare a operațiunii militare, numit "Sea Lion". Toate principale forțe Germania a înaintat la Uniunea Sovietică.

31 iulie 1940, Hitler a declarat că rezistența Angliei încă în nu suprimate, deoarece această țară se bazează pe faptul că Uniunea Sovietică încă mai există, și o victorie asupra lui ar însemna o victorie asupra Angliei și. Hitler a numit captare pe termen lung a URSS - a fost de gând să se întâmple în primăvara anului 1941. Deoarece "Operațiunea Sea Lion" a fost recreat doar pe hârtie și obiectivul său principal a fost - de a intimida britanic. A special escalada zvonuri tranzacției a fost o dezinformare bun și bine acoperite adevăratele planurile Germaniei împotriva Uniunii Sovietice. Redirecționarea mașina de război germană în direcția Uniunii Sovietice, ca urmare a salvat Anglia de la înfrângere. Germania intenționează să organizeze o blitzkrieg care ar fi privit ca "Blitzkrieg". Plan de atac asupra URSS a fost numit "Operațiunea Barbarossa". Având o bună potențial militar și economic, Germania a reușit să creeze destul de o forță militară puternică.

Nu voi vorbi despre evenimentele din Uniunea Sovietică. Rezidenții ale căror bunici au luptat ei înșiși știu acest lucru, dar oamenii din Europa Gorazde va fi interesant de știut cine, cum și când eliberat țara lor de naziști. Deci, spune mai multe detalii despre eliberarea Europei.

Eliberarea Europei de trupele naziste.

În octombrie 1942 contraatacat trupele britanice din Africa de Nord, sub comanda generalului BL Montgomery. În bătălia de la El Alamein a fost învins trupele italo-germane. A început plecarea lor non-stop la vest. În noiembrie, pe partea opusă a Africii de Nord, în Maroc, a aterizat trupele americane sub comanda generalului Dwight D. Eisenhower. Presat pe ambele părți ale trupelor italo-germane au fost presate la mare in Tunisia, unde a predat 13 mai 1943.

În luna iulie 1943, Aliații aterizat în Sicilia. Aspectul trupelor inamice pe teritoriul său a provocat o criză a regimului fascist din Italia. Mussolini a fost demis și arestat. Noul guvern condus de mareșalul Badoglio. Partidul fascist a fost dizolvat, acesta a avut loc o amnistie a deținuților politici, s-au demarat negocieri secrete cu Aliații. 03 septembrie Aliații au traversat strâmtoarea Messina și a aterizat pe peninsula Apenini. În aceeași zi Badoglio a semnat un armistițiu cu Națiunile Unite. Trupele italiene încheiat aliații lor de rezistență. În acest moment, de la nord spre Italia, marșul rapidă a trupelor germane au intrat. La nord de Napoli format un alt front în Europa. În partea germană ocupată de Italia a fost restaurat regimul fascist condus de eliberarea din arest a lui Mussolini. Dar acum puterea sa odihnit numai pe puterea armatei germane. Guvern Badoglio, la rândul său, a declarat război Germaniei.

Nu a fost un punct de cotitură în bătălia Atlanticului. În primul rând, aliații au reușit să reducă pierderile din acțiunile submarine germane. Toate navele au început traversarea Atlanticului numai în convoaie protejate. Pe întreaga Atlanticul de Nord a fost implementat un sistem de supraveghere continuă a aeronavelor, circa 3 mii de nave au fost gata pentru a începe vânătoarea pentru submarine, de îndată ce s-au trezit descoperit. Submarine germane au fost forțați să rămână cele mai multe ori scufundat, reducând raza de acțiune și de ședere în alertă. Pierdere a început să crească în flota de submarine germane și posibilitatea de completare sale redus. În timpul 1942 a fost scufundat aproximativ 200 de submarine. Au încetat, practic, să atace convoaiele și a condus vânătoarea doar cu câteva hoinari și otbivshimisya instanțe. Convoaie au început în mod liber să traverseze Atlanticul.

1944 a fost un an de eliberare completă a teritoriului URSS. În timpul de iarnă și primăvară operațiunile ofensive ale Armatei Roșii a fost eliminat complet asediul Leningradului, înconjurat și capturat de grup inamic Korsun-Shevchenko, a lansat Crimeea și de cele mai multe Ucraina.

26 martie forțele două Frontului Ucrainean sub comanda mareșalului IS Konev venit prima dată la frontiera de stat URSS cu România. A treia aniversare a Germaniei naziste a atacat țara sovietică a început o operațiune ofensivă Belarus ambițios, completează eliberarea de sub ocupația germană o mare parte a teritoriului sovietic. În toamna anului 1944, frontiera de stat a URSS a fost restaurată în întregime. Sub loviturile Armatei Roșii blocului fascist sa prăbușit.

Guvernul sovietic a declarat oficial că intrarea Armatei Roșii de pe teritoriul altor țări, datorită necesității de înfrângerea completă a forțelor armate germane, și nu sunt destinate pentru a schimba structura politică a acestor țări, sau să încalce integritatea teritorială. Trupele sovietice au trebuit să lupte pe teritoriul mai multor țări din Europa ocupate de germani - de la Norvegia către Austria. Cele mai multe (600 mii) de soldați și ofițeri sovietici au fost uciși și îngropați în ceea ce este acum Polonia, peste 140 de mii - în Republica Cehă și Slovacia, 26000 - în Austria.

Combaterea pe străzile din Konigsberg

Randamentul pe un front larg al Armatei Roșii din Europa de Sud-Centrală și de Est a ridicat imediat problema viitoarelor relații între țările din regiune cu URSS. În ajunul și în timpul luptei pentru vasta și vital regiunea Uniunii Sovietice a început în mod deschis să susțină politicile pro-sovietice din aceste țări - mai ales din rândul comuniștilor. În același timp, conducerea sovietică urmărit de recunoașterea SUA și Marii Britanii de interesele lor speciale în această parte a Europei. Având în vedere faptul prezenței trupelor sovietice de acolo, Churchill a fost de acord în 1944 pentru a include toate țările din Balcani, cu excepția Greciei, în sfera de influență sovietică. În 1944, Stalin a făcut crearea guvernului pro-sovietic al Poloniei, guvernul emigrant paralel de la Londra. Dintre aceste țări, doar în Iugoslavia, trupele sovietice au avut un sprijin puternic din armata de gherilă de Josip Broz Tito. Împreună cu gherilele 20 octombrie 1944 Armata Roșie a eliberat de la inamic Belgrad.

Împreună cu trupele sovietice în eliberarea țării lor au luat parte cehoslovac Corpul, armata bulgară, Armata Populară de Eliberare a Iugoslaviei, 1 și 2 Armata poloneză, unele unități și formațiuni românești. În vara anului 1944, o conspirație - comuniștii la monarhiști - a apărut cu acest scop în România. În acest moment, Armata Roșie a fost lupta deja pe teritoriul românesc. Bucuresti, 23 august, a fost o lovitură de stat. A doua zi, noul guvern a declarat război Germaniei.

31 august, trupele sovietice au intrat în București. Armata română a intrat în fronturile sovietice. Regele Mihai a primit mai târziu chiar comanda de la Moscova "Victory" (chiar inainte de armata lui și a luptat împotriva Uniunii Sovietice). Apoi o condiții mai degrabă de onoare a reușit să iasă din război Finlanda au semnat un armistițiu 19 septembrie 1944

De-a lungul războiului, Bulgaria a fost un aliat al Germaniei și a luptat împotriva Marii Britanii și SUA, dar Uniunea Sovietică nu a declarat război pe ea. 05 septembrie 1944. Guvernul sovietic a declarat război Bulgariei, ce a dat ordinul de a ataca, dar una dintre diviziile de infanterie ale armatei bulgare, aliniat la drum, sa întâlnit trupele noastre desfășurate pe bannere roșii și muzică de sărbătoare. După un timp aceleași evenimente au avut loc în alte domenii. A început fraternization spontan cu soldații sovietici poporul bulgar. În noaptea de 09 septembrie, in Bulgaria exista o lovitură de stat fără vărsare de sânge. La putere la Sofia un nou guvern, este puternic influențată de către comuniști. Bulgaria a declarat război Germaniei.

La sfârșitul lunii august 1944, revolta națională anti-fascist slovac a izbucnit, iar ajutorul a avut parte mutat din 1 Frontului Ucrainean, care a luptat în cadrul Armatei 1 cehoslovac Corpul sub comanda generalului L. Svoboda. Lupte grele au început în zona Munților Carpați. 6 octombrie trupele sovietice și cehoslovace au intrat Cehoslovacia pe teren din apropierea Dukla Pass. Această zi este sărbătorită astăzi ca Ziua Armatei Populare cehoslovac. Bătălii sângeroase au durat până la sfârșitul lunii octombrie. Trupele sovietice nu au putut depăși pe deplin Munților Carpați și conectați cu rebelii. Dar treptat eliberarea estul Slovaciei a continuat. Acesta a fost urmat și rebeli care au plecat în munți și să devină partizani și civili. Comanda sovietic le-a ajutat de ființe umane, arme și muniții.

Tancurile sovietice pe strazile orasului german

Prin octombrie 1944 Germania a rămas singurul aliat din Europa - Ungaria. 15 octombrie conducătorul suprem al țării, Miklos Horthy, de asemenea, a încercat să-i elimine din război, dar fără nici un rezultat. El a fost arestat de germani. După aceea Ungaria a trebuit să lupte până la capăt. Luptă persistente a fost de peste Budapesta. Trupele sovietice au reușit să-l ia doar a treia încercare 13 februarie 1945 A recente luptele din Ungaria sa încheiat în aprilie. În februarie, a fost învins de către grupul din Budapesta de germani. În zona lacului Balaton (Ungaria), inamicul a făcut o ultimă încercare de a lua ofensiva, dar a fost învins. În aprilie, trupele sovietice au eliberat capitala Austriei Viena și în Prusia de Est a luat orașul Koenigsberg.

Regimul de ocupație germană din Polonia a fost extrem de dură: în timpul războiului de 35 de milioane de oameni a ucis 6 milioane de oameni. Cu toate acestea, de la începutul războiului acolo acționat Resistance Movement, cunoscut sub numele de "Armata Home" ("Armata Patriotic"). Acesta a sprijinit guvernul polonez în exil. 20 iulie 1944 pe teritoriul Poloniei, trupele sovietice au intrat. Imediat a fost creat guvern interimar, condus de comuniști - Comitetul Național de Eliberare. El a ascultat Armata Ludowa ("Armata Populară"). Împreună cu trupele sovietice și unități militare Comitetul Ludovit mutat la Varșovia. Acasă Armata opus cu fermitate creșterea la putere a acestui comitet. Deci, ea a încercat să elibereze Varșovia din germani pe cont propriu. 01 august în orașul o rebeliune a izbucnit, la care au participat majoritatea locuitorilor din capitala Poloniei. Conducerea sovietică a reacționat foarte negativ la revolta. Stalin a scris Churchill la 16 august: "Acțiunea de la Varșovia este un joc de noroc nesăbuit și temător, populație de mai multe victime în picioare, în situația actuală comanda sovietic a ajuns la concluzia că trebuie să se disocieze de aventura Varșovia, deoarece nu poate suporta nici directă sau. Responsabilitatea indirect pentru acțiunea Varșovia ". Nu a sprijinit pe rebeli, conducerea sovietică a refuzat să renunțe la arme și alimente de la aeronave.

13 septembrie trupele sovietice a venit la Varșovia și sa stabilit pe celălalt mal al Vistulei. De acolo au putut vedea cum germanii tratate fără milă cu rebelii. Acum, ei au început să ofere asistență planurile sovietice scadere tot ce ai nevoie. Dar revolta a disparut deja. În timpul represiunii lui a ucis aproximativ 18.000 de rebeli și 200 de mii de civili de la Varșovia. 02 octombrie liderii Varșovia revolta a decis să se predea. Ca pedeapsă, germanii au distrus aproape complet Varșovia. Case de locuit au fost arse sau aruncate în aer. Locuitorii au supraviețuit au fugit din oraș.

Combaterea pe străzile din Viena

Până la începutul anului 1945, ca parte a trupelor sovietice existente a fost de două ori mai mulți soldați decât forțele opuse, de trei ori mai multe tancuri și tunuri autopropulsate, de patru ori mai multe tunuri și mortiere, de aproape opt ori mai multe avioane. Aviație nostru nedivizate putere în aer. Alături de Armata Roșie a luptat aproape o jumătate de milion de soldați și ofițeri ai aliaților săi. Toate acestea au permis comanda sovietic pentru a implementa atât ofensiva pe tot frontul, iar greva inamicul oriunde a fost convenabil pentru noi, și atunci când a fost profitabil pentru noi.

Prin venirea iernii a adus șapte fronturile de trupe - trei Belarus și Ucraina patru. 1 și fronturile baltice două continuat să blocheze din țara grupului inamic în Kurland. Baltic Fleet forțele terestre asistat pentru a muta de-a lungul coastei și Flotei de Nord furnizat de transport prin Marea Barents. A lansat o ofensivă planificată pentru a doua jumătate a lunii ianuarie.

Dar comanda sovietic a fost nevoit să își modifice planul său, si iata de ce. La mijlocul lunii decembrie 1944, germanii au atacat brusc forțele americane și britanice în Ardeni, la granița de Belgia și Franța, și a aruncat trupele aliate pe 100 km la vest, spre mare. Mai ales dureros de conștient că înfrângerea britanic - situația le-a reamintit de zile tragice din iunie 1940, când trupele lor au fost presate la mare în zona de Dunkerque. 06 ianuarie, Churchill a apelat la Comandantul Suprem al Forțelor Armate ale sovietic Stalin cu o cerere pentru a accelera tranziția ofensivei Armatei Roșii pentru a ușura situația grea a trupelor anglo-americane. Această solicitare a fost acordată, iar Armata Roșie, în ciuda incomplet al formării, 12 ianuarie 1945 a adoptat o ofensivă generală pe malul Mării Baltice la pinteni de sud ale Carpaților. Acesta a fost cel mai mare și cel mai puternic ofensiva a războiului.

Principalele trupele de atac ale 1 Bielorus și fronturi ucrainean prima avansează de la râul Vistula, la sud de Varșovia, și muta spre vest la granițele Germaniei. Aceste fronturi au fost comandată de mareșalul al Uniunii Sovietice Gheorghi Jukov și IS Konev. Ca parte a acestor fronturi, erau 2 milioane. 200 de mii. Ofițeri și soldați, mai mult de 32 de mii. Guns si mortare, 6.500 de tancuri și piese de artilerie autopropulsate, circa 5 mii. Avioane. Ei zdrobit repede germanii au distrus complet 35 de divizii inamice. 25 diviziuni inamice pierdute din 50 și 70% din compoziția sa.

23 zile a durat atacul continuu la vest. 500-600 km sunt fost luptat trupele sovietice. 03 februarie au fost deja pe malul Oder. Înainte de a le pune un teren de Germania, a venit la noi de flagelul războiului. Luptele de la marginea orașului german la 17 ianuarie, trupele sovietice au intrat în capitala Poloniei. Orașul sa transformat într-o ruină, sa uitat complet mort. În cursul operațiunii Vistula-Oder (februarie 1945) de ocupanții naziști au eliminat complet pe teritoriul Poloniei, operațiunea Vistula-Oder a salvat de la înfrângere forțelor aliate din Ardeni, unde americanii au pierdut 40 mii. Man.

Comanda sovietic sa oferit să organizeze discuții cu conducerea subteran Armatei Acasă. Cu toate acestea, la prima reuniune a capului de General L. Okulicki a fost arestat. În iunie 1945, la Moscova a avut loc un proces deschis de liderii Armatei Acasă. Ca și în studiile anterioare deschise la Moscova, inculpații au recunoscut vina și sa pocăit de "activitate antisovietică". 12 dintre ei condamnați la închisoare.

La mijlocul lunii ianuarie, la Prusia de Est desfășurat puțin ofensivă puternică a 3-a și a 2-Frontului Bielorus sub Armatei ID General Chernyakhovsky și mareșalul Rokossovsky. Prusia de Est - cuib proprietari prusace și militare - naziștii transformat într-o zonă fortificată cu fortificații din beton puternice. Inamicul a organizat apărarea orașelor lor în avans. Abordările la el, acoperit fortificațiilor (adaptare forturi vechi, cazemate construite, buncăre, rigole, și așa mai departe. D.), și în orașe de pe cel mai defensiv a cladirilor au fost adaptate, inclusiv fabrica. Multe dintre clădirile au o vizibilitate tot, în timp ce alții flancat abordările pentru a le. Ca rezultat, a fost creat o mulțime de puncte forte ale unităților de suport si rezistenta, baricade armate, tranșee, capcane. Dacă adăugăm la cele de mai sus că pereții unor clădiri nu sunt calea, chiar 76 de mm proiectile tunuri divizionare ZIS-3, devine clar că germanii au reușit să aibă o rezistență de lungă și încăpățânată a trupele noastre avansează.

Tactica inamicului în luptă urban a fost de a asigura la țineți ferm poziția (clădiri fortificate, cartiere, străzi, alei), foc de înaltă densitate împiedică libera de a avansa la obiectul de atac, și în caz de pierdere a unei contra-atac de casele vecine, pentru a re-crea saci de incendiu în apropiere de obiect capturat și se aplică înfrângerea viitoare, contracara atacul. Construcție Garrison (bloc) a fost destul de abundente, ca de apărare a orașului nu au fost doar trupele regulate ale Wehrmacht-ului, dar, de asemenea miliții (Volkssturm).

Combaterea pe străzile din Berlin

Soldații sovietici au suferit pierderi grele. 18 februarie a căzut pe câmpul de luptă inamic shell șrapnel lovit eroul al doilea război mondial, un comandant restante, comandantul Frontului Belarus 3, Gen. Chernyakhovsky. Pas cu pas, strîngînd inelul din jurul forțelor germane încercuite, trupele noastre luptă pentru trei luni eliminate inamicul întreaga Est Prusia. Sturm Konigsberg a început la 7 aprilie. Acest lucru a fost însoțit de o artilerie asalt fara precedent si sprijin aerian pentru organizarea care șeful Forțelor Aeriene Air Marshal Novikov a primit Erou al Uniunii Sovietice. Aplicarea 5000 arme, inclusiv grele calibru artilerie 203 și 305 (!) Mm și 160 mm, mortiere 2500 aeronave, "... să consolideze cetatea distrus și soldați și ofițeri demoralizat. Mergând în stradă pentru a intra în contact cu personalul ale pieselor nu știm unde să meargă, se pierde orientare, așa distrus și arderea vedere la oraș schimbat "(mărturie a martorului din partea germană). 09 aprilie naziști predat cetatea principal - orasul Konigsberg (în prezent Kaliningrad). Aproape 100 de mii. De soldați și ofițeri germani predat, zeci de mii au fost uciși.

Și în acest moment, în partea de sud a frontului, în apropiere de trupele sovietice au eliberat 13 februarie 1945 la Budapesta, naziștii au încercat, fără succes, să profite de inițiativă și contraatacuri aplicat în mod repetat. 6 martie s-au dus chiar la mare ofensiva între Lacul Balaton și Velence, la sud-vest de Budapesta. Hitler a ordonat să transfere aici din fata din Europa de Vest, de la Ardeni, forțele mari blindate. Dar soldații sovietici din 3 și fronturi două ucraineni, care au bătut atacuri feroce ale inamicului, 16 martie reluat ofensiva, eliberat Ungaria de naziști, a intrat pe teritoriul Austriei și 13 aprilie capturat capitala - Viena.

În februarie și martie trupele sovietice dejucat cu succes o încercare de contraatac inamic în East Pomerania și a condus naziștii din această regiune polonez vechi. De la mijlocul lunii aprilie 1945, 4 si fronturile două ucraineană lansat luptele finale pentru eliberarea Cehoslovaciei. 30 aprilie a fost lansat un centru industrial important al Cehoslovaciei - Moravia Ostrava. Bratislava, Slovacia a fost lansat pe 04 aprilie, dar capitala Praga, Cehoslovacia era încă departe. Între timp, pe 5 mai in ocupată de naziști Praga a început o revoltă armată rezidenți.

Naziștii se pregăteau să se înece în sânge revolta. Rebelii pornit radioul forțelor aliate să ceară ajutor. Comanda sovietic răspuns la acest apel. Două armate de tancuri ale 1 Frontul ucrainean a facut timp de trei zile trehsotkilometrovy marș fără precedent de la periferia Berlinului la Praga. 09 mai, a intrat în capitala poporului frățești și a ajutat la salvarea o de la distrugere. Ofensiva desfășurat la Dresda la Dunăre, inclusiv toate trupele de 1, 4 și 2 II Ucraina fronturi. Invadatorii au fost complet expulzați din Cehoslovacia.

16 aprilie a început operațiunea Berlin, care sa încheiat după două săptămâni de ridicare steagul roșu pe Reichstag învins. După capturarea Berlin, forțele armate ale Frontului Ucrainean 1 făcut un marș rapid în ajutorul insurgenților Praga și dimineața zilei de 9 mai să ia în stradă capitalei cehoslovace. În noaptea 8-9 mai 1945 la suburbia Berlin reprezentanților Karlshorst ai comandamentul german a semnat un act de predare necondiționată a tuturor forțelor armate germane. Războiul din Europa sa încheiat.

O schimbare fundamentală în cadrul Marelui Război Patriotic, ca urmare a operațiunilor de luptă ale Armatei Roșii a provocat o creștere puternică în mișcările de eliberare anti-fasciste și naționale din țările ocupate, care au dezvoltat din primele zile de al doilea război mondial, și a fost numit Rezistenței. Acesta a fost reacția inevitabilă a populației din țările ocupate de ordinea stabilită de Germania, Italia și Japonia. Poziția a țărilor au capturat a fost diferit - unele independență simplu distrus, alții s-au stabilit regimuri care se suprapun sistem de stat in Germania (Slovacia, Croația). Dar semnificația "pentru noi" a fost mereu acelasi: eliminarea independenței și suveranității tuturor câștigurilor democratice și sociale, exploatare economică și tirania invadatori neînfrânate. Pentru aceasta trebuie să adăugăm acțiunile autorităților de ocupație germane pentru punerea în aplicare a politicilor de exterminare rasiale popoarelor "inferioare".

În Europa s-au risipit lagăre de concentrare, dintre care cea mai mare a fost la Auschwitz, Majdanek, Treblinka, Dachau, Buchenwald, Sachsenhausen, Ravensbruck, Mauthausen. Ei stagnat prizonieri de război, membri ai mișcării de rezistență, oamenii au declarat rasial inferior. În total, taberele s-au dovedit a fi 18 milioane de persoane, dintre care 12 au fost uciși. Milioane de oameni din Europa au fost deportați cu forța la muncă în Germania. În scopul de a menține populația în ascultarea larg sistemul folosit de ostatici și masacre de civili. Simbolurile acestei politici a fost distrugerea completă a sătenilor de Oradour în Franța, Lidice din Cehoslovacia, Khatyn în Belarus. În zonele locuite de popoare slave, naziștii au creat condițiile pentru degenerarea lor treptată și de moarte. Sami aceste teritorii au fost soluționate de către arieni. A fost o politică de genocid.

Formele de rezistență au fost diferite. În unele cazuri, a fost colectarea și transmiterea aliații informații valoroase. Altele - sabotaj, întreruperea aprovizionării militare, militare tulburări de ritm de producție, sabotaj. În aceiași ani au fost create și primele unități de partizani din Polonia, Iugoslavia, Albania și Grecia. Unul dintre primele acte ale rezistenței Europene a fost ghetou revolta Varșovia în 1943. Aproape o lună de locuitori prost armate ale ghetoului evreiesc, condamnat la distrugere, dus o luptă eroică cu trupele germane. Ei au început să se formeze organele de conducere comune mișcării de rezistență. Deci Franța este unită sub conducerea generalului Charles de Gaulle.

Mișcarea de rezistență a dobândit un caracter de masă, rândurile sale au fost reprezentanți din diferite sectoare ale populației. Un rol activ în Rezistență a jucat comuniștilor. Ele tind să devină organizatorii grupurilor de gherilă, create în partea din spate a fascist zonele eliberate în care puterea aparținut consilii sau comitete democratice oamenilor. Autoritatea partidelor comuniste în lupta împotriva fascismului a crescut, a crescut numărul lor.

Partidul Comunist a acționat independent, ca a fost dizolvat Cominternul. Comuniștii au luptat activ împotriva fascismului, a participat la conducerea mișcării de rezistență, a câștigat prestigiu și o cerere de la putere sau, cel puțin, de a participa la guvernare în multe țări. Astfel, în partea eliberată a Italiei în reprezentanții guvernamentali ai tuturor partidelor anti-fasciste, inclusiv cele două comuniștii. În teritoriile care au fost eliberate de trupele britanice și americane, țările occidentale susținute partidele liberale și grupuri și au căutat prin toate mijloacele pentru a împinge comuniștilor de la putere. Ei au văzut pe bună dreptate în comuniștilor, în ciuda lupta împotriva fascismului, puterea distructivă a civilizației occidentale, deoarece comuniștii au vizat distrugerea a activităților sale. În țările în care scutesc armata sovietică, au fost susținute de forțele comuniste. Cu sprijinul Uniunii Sovietice, inclusiv militare, în țările din Europa de Sud-Est a venit la putere guvernamentale anti-fascist forțele în care comuniștii au jucat un rol important și de multe ori decisiv.

Debarcarea forțelor aliate din Europa.

Operațiune Normandia sau de operare "Overlord" (de la limba engleză Overlord "Doamne, Doamne".) - O operațiune strategică pentru trupele aliate de debarcare în Normandia (Franța), care a început devreme în dimineața zilei de 06 iunie 1944 și sa încheiat 31 august 1944, după care aliații au traversat River Seine, Paris a fost eliberat și a continuat ofensiva la granița franco-germană.

Operațiunea a deschis Occidentul (sau așa-numita "a doua") față în Europa în al doilea război mondial. Până în prezent, cea mai mare operațiune amfibie din istorie - a fost participat mai mult de 3 milioane de oameni care au trecut Canalul Mânecii din Anglia la Normandia.

Rolul Statelor Unite și Marea Britanie în evenimentele din al doilea război mondial.

În vara anului 1924, la Conferința de la Londra a adoptat un proiect de înjumătățire plăți reparatii germane, și soluție a problemei surselor de acoperire a acestora. Cu toate acestea, obiectivul principal al SUA a fost de a oferi condiții favorabile investițiilor SUA, care a fost posibilă doar în stabilizarea marca germană. În acest scop, în conformitate cu dezvoltate în măruntaiele companiei "JP Morgan" plan, Germania ar trebui să facă un împrumut în valoare de 200 milioane dolari, din care jumătate provine doar de la JP Morgan. Până în august 1924 vechea marca germană înlocuit cu un nou, și, scrie economistul italian si istoric Guido Giacomo Preparata in cartea sa "Hitler Inc. Marea Britanie și Statele Unite ale Americii a creat de-al treilea Reich ", Republica de la Weimar a fost pregătit pentru" cea mai frumoasă de ajutor economic în istorie, urmat de recolta mai amar al istoriei lumii -. În miez financiar necontrolat sânge american inundat Germania " Consecințele nu au fost mult timp în vine.

Așa cum a scris în memoriile sale, fostul cancelar german Brüning, din 1923, Hitler a primit sume mari din străinătate, prin intermediul băncilor elvețiene și suedeză. În 1922 în Munchen, Hitler sa întâlnit cu SUA atașat militar în Germania căpitan Truman Smith, compoziția superiorii ei Washington (în Biroul de Informații Militare) un raport detaliat în care el a vorbit extrem de Hitler. A fost prin cercul lui Smith de cunostinte a fost introdus pe Hitler Hanfstaengl poreclit "Putzi" - un absolvent de la Universitatea Harvard, care a jucat un rol important în formarea lui Hitler ca un politician, să-i acorde sprijin financiar semnificativ, și îi oferă acestuia familiaritate și de comunicare cu cifre de rang înalt de Vest.

04 ianuarie 1932 a fost un guvernator întâlnire al Băncii Angliei Montagu Norman cu Hitler și viitorul cancelar al Republicii Weimar von Papen, care a fost încheiat un acord secret cu privire la finanțarea NSDAP. La această întâlnire au mai participat fratii Ioan si Allen Dulles, ceea ce nu le place să menționez biografii lor. Un 14 ianuarie 1933 o întâlnire între Hitler și von Papen, von Schroeder, bancherul și industriaș Kepler, în care programul lui Hitler a fost complet aprobat. A fost aici, care a fost stabilit în cele din urmă problema transferului de putere către naziști, și la 30 ianuarie Hitler a devenit cancelar. Aici începe punerea în aplicare a urmatoarea faza a strategiei anglo-american.

În luna mai 1933, președintele Reichsbank Hjalmar Schacht vizitat din nou America, unde a avut o întrevedere cu președintele Roosevelt și cele mai mari finanțatori americani. Curând Berlin primește investiții în industrie germană și împrumuturi de la Statele Unite ale Americii în valoare totală de mai mult de un miliard de dolari. O lună mai târziu, în luna iunie, la conferința internațională de la Londra Hjalmar Schacht detine, de asemenea, o serie de întâlniri și discuții cu banca britanica N. Montague. Cum apoi, în timpul procesele de la Nuremberg, a spus ea J. Schacht, Germania, Regatul Unit a furnizat credite de peste un miliard de lire sterline, care, în termeni de dolari ridicat la două miliarde de dolari.

 

În ajunul primului război mondial II-lea, corporațiile și băncile din SUA au investit 800 milioane dolari. În industria și sistemul financiar al țării. Suma în acele zile mari. Dintre acestea, cel mai important cvartetul ale Americii a investit în economia germană militarizat aproximativ 200 de milioane de dolari. "Standard Oil" - 120 de milioane, "General Motors" - 35 de milioane de investiții "ITT" sa ridicat la 30 de milioane, și "Ford" 17,500,000 dolari .

Ea nu poate șoc faptul că, chiar și după intrarea SUA în al doilea război mondial 11 corporații decembrie 1941 din SUA a continuat să efectueze în mod activ în ordine firme de țări inamice, sprijină activitățile filialelor sale din Germania, Italia și chiar Japonia. Pentru a face acest lucru, doar a trebuit să se aplice pentru permis special pentru a desfășura activități economice cu firme controlate de naziști sau de aliații lor. Decretul Președintelui Statelor Unite de 13 decembrie 1941 care permite tranzacții similare de a face afaceri cu firme inamic, în cazul în care nu a existat nici interdicție specifică a Ministerului de Finanțe al Americii. Foarte des, corporatii americane fara probleme a primit aprobarea de a opera cu companiile inamice și să le furnizat cu oțel necesar, motoarele, cu jet de combustibil, cauciuc, componente de radio ... Deci puterea industriei militare în Germania și aliații săi pentru a sprijini activitatea economică Statele Unite, ale căror companii primesc profituri în exces pentru oferte lor cu inamicul.

Asistență financiară pentru Fuhrer și Statele Unite au continuat să ofere în timpul războiului. De exemplu, în vara anului 1942, America a rupt un scandal imens. Ziarul NewYorkHerald titrează "Angels lui Hitler - trei milioane dolari în bancă" (sub "îngerii lui Hitler", menite cercul Fuhrer lui -... Aproximativ nn). Jurnaliștii a scris că Hitler, Goebbels și Goering "plantat ou cuib american" și banca de investiții New York UnionBankingCorporation (UBC) a fost "spălarea principală de organizare a banilor naziste." Ca urmare a unei anchete efectuate de FBI, sa dovedit că aceste investiții au permis german Steel Trust pentru a produce 50% din fontă produse în Reich, 35% din explozivilor, 38% din oțel galvanizat și 36% din tablă de oțel. Apropo, consiliul de administrație în timp ce UBC intrat Prescott Bush, bunicul fostului președinte american George W. Bush.

În timpul procesului Nürnberg fostul președinte al Reichsbank Hjalmar Schacht într-un interviu cu un avocat american, a declarat: "Dacă vrei să inculpa industriași care au ajutat să se reînarmeze Germania, trebuie să se tine sub acuzare. Vi se va cere să acuza pe americani. Fabrica de mașini "Opel", de exemplu, nu produc nimic, altele decât produsele militare. Deținute de același Acesta este oferta "General Motors". Aproape până la sfârșitul războiului, cu permisiunea specială a comerțului cu Germania, Italia, Japonia, Statele Unite ale Americii a efectuat telecomunicații de afaceri de ITT. Nu a oprit producția în Franța, după ocupația germană de gigantul său auto "Ford", cu activități de protecție specială "Ford" în Europa cu condiția personal Hermann Goering, șeful grupului industrial "Reyhsverk Hermann Goering." Ce să spun, chiar dacă departe de afacerile militare ale companiei "Coca-Cola", sa dezvoltat in Germania productia de bautura "Fanta"!

Celebrul Armata "Standard Oil" al lui Hitler oferă regulat diverse combustibil și industria alimentară pentru a oferi cauciuc sintetic și diverse materii prime. Livrările au fost, de asemenea, în Italia și Austria. În Statele Unite în timpul războiului au fost probleme serioase cu furnizarea de cauciuc sintetic pentru industria SUA. Nu întreruptă de război, "Standard Oil", folosind intermediari britanici să încheie un contract cu compania "I. G. Ferbinidustri ", care permite combustibilului de aviație în Germania. Deci avioane "Luftwaffe", care a bombardat orașele pașnice ale Uniunii Sovietice, Marii Britanii, ucigând soldați britanici și americani care au primit benzina creat de o corporație americană. În timpul al doilea război mondial, nimeni tanc "Standard Oil" a fost scufundat de submarine germane.

Aproape până la sfârșitul războiului, cu permisiunea specială a comerțului cu Germania, Italia, Japonia, Statele Unite desfășurat activitatea "ITT". Nu a oprit producția în Franța, după ocupația germană de îngrijorare automobile "Ford". Protecția specială a activităților grupului în Europa oferă Hermann Goering personal, care a condus grupul industrial "Reyhsverk Hermann Goering." Chiar consumabile non-militare ale companiei "Coca Cola", sa dezvoltat in Germania productia de bautura "Fanta". Și asta nu e tot exemple de cooperare de afaceri mari și Germania nazistă din SUA în timpul războiului. Ulterior Yalomir Mines într-un interviu cu un medic american Gilbert în procesele de la Nuremberg, a declarat: "Dacă vrei să inculpa industriași care au ajutat să se reînarmeze Germania, trebuie să se tine sub acuzare. Fabrica de mașini "Opel", de exemplu, nu produc nimic, altele decât produsele militare. Deținute de același aceasta este oferta "General Motors" ... După cum știți, Tribunalul Nuremberg declarat nevinovat Ya Mine.

Compania Random House, ca parte a Bertelsmann AG, implicat în publicarea propagandei naziste, inclusiv a publicat cartea intitulată "Sterilizarea și eutanasia. Contribuție la eticii creștine" Bertelsmann AG este încă deținut și operat de mai multe companii. Random House în 1997, a decis să extindă conceptul de "nazist, nazist", dicționar Webster. Colocvial, au înmuiat definiția. (Sursa: New York Observer, ADL)

În timpul al doilea lumea a colaborat cu Hitler următoarelor societăți: General Electric (GE), General Motors, Standard Oil, ITT, Hugo Boss, Kodak, IBM, Coca-Cola, Random House, Chase Bank.

Yalta (Crimeea) Conferința Puterilor Aliate (patru au 11 februarie 1945)

A doua întâlnire într-un rând de liderii coaliției anti-Hitler - URSS, SUA și Marea Britanie - în timpul al doilea război mondial, dedicat stabilirea ordinii mondiale postbelice. Conferința a avut loc la Livadia (White) Palatul în Yalta, în Crimeea și a fost ultima conferință a liderilor coaliției anti-Hitler a "Trei Mari" din era pre-nuclear.

Bombardarea orașelor Hiroshima și Nagasaki de avioane SUA

(6 și 9 august 1945, respectiv) - singurele din istoria omenirii sunt două exemple de utilizare combatere a armelor nucleare. Efectuate de către forțele americane în etapele finale de-al doilea război mondial (declarat oficial scop - pentru a accelera predarea Japonia) în teatrul din Pacific al doilea război mondial.

În dimineața zilei de 06 august 1945 un bombardier american B-29 "Enola Gay", numit după mama (Enola Gay Haggard) comandant al echipajului, colonelul Paul Tibbets, a scăzut asupra orasului japonez Hiroshima bombe atomice "Little Boy» («The Kid"), echivalentul a 13 la 18 kilotone de TNT. Trei zile mai târziu, la 09 august 1945, o bombă atomică "Fat Man" ("Fat Man") a fost abandonat la Nagasaki pilot Charles Sweeney, comandantul B-29 bombardier «Bockscar». Numărul total al celor uciși variat de la 90 la 166000 de oameni din Hiroshima și 6-80 persoane - în Nagasaki.

Șocul a bombardamentelor atomice din Statele Unite a avut un impact profund asupra prim-ministrului japonez Kantaro Suzuki și ministrul de externe japonez Shigenori Togo, care sunt înclinate la faptul că guvernul japonez ar trebui să oprească războiul.

15 august 1945, Japonia a anunțat predarea acesteia. Actul de predare care sa încheiat în mod oficial al doilea război mondial, a fost semnat 2 septembrie 1945.

Pierderile sovietice din al doilea război mondial

Victime ale URSS - 6,3 milioane de soldați uciși și au murit de răni, 555 mii au murit de boala, ucis în incident, condamnat la moarte (conform rapoartelor de trupe, spitale, tribunale militare) și 4,5 milioane prizonier luate și. lipsă. Pierderile demografice generale (inclusiv pierdut populației civile în teritoriile ocupate și creșterea mortalității în restul Uniunii Sovietice din mizeria de război) - 26600000 de oameni;

Pierderile totale ale personalului Armatei Roșii în timpul al doilea război mondial, potrivit datelor revizuite de la Ministerul Apărării al Rusiei sa ridicat la 8 milioane 668 mii. 400 de persoane.

Оставьте свой комментарий

Оставить комментарий как гость

0
  • Комментариев нет
Dx WW