1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса(ов)

Pozdravljeni!

Na žalost, so nejasne in nejasne devetdesetih ni bilo v Rusiji nič. Med drugim tudi v zadevi, v kateri, na videz, ne more spremeniti ničesar. Zdelo se je, da je zgodovina - zgodovino in zgodovinske dogodke ni več mogoče spreminjati, saj so se že zgodile. Toda Američani so prizadevanja na področju propagande. Oni sami ne bi mogel spremeniti dogodkov, vendar ni uspel dodati v zgodbah o laži, da je bilo koristno in odstrani resnico, ki niso donosne. In jaz, kot vojaka vnuk, shell-šokirana in dobili lupine fragment v reber. Kot nekdo, ki je še vedno išče brata svoje babice, ki so bili pogrešani ... Boli me, da to slišim, in me je sram od Evropejcev, ki so izdali spomin svojih prednikov. Ampak me je sram od njih, mnogi od njih - ni sram.

V tem trenutku, bomo videli strašno sliko. Niti Evropa niti Japonska ne bo vedel, svojo zgodovino. Mnogi mladi Japonci verjamejo, da so jedrske bombe padle na njih Sovjetski zvezi, v resnici pa bombardirali Hirošimo in Nagasaki, Američane, čeprav je to potrebno, v času, ko to ni bilo. Ljudje v Evropi verjame, da ukrajinski ukrajinski Sprednja imenuje zato, ker se bori Ukrajinci (v resnici, da so tako imenovani, ker so sodelovala pri osvoboditvi Ukrajini, in pred prvo ukrajinsko imenuje Voronezh fronto, drugi - stepe, tretji - South-West, in četrti - jug). Mladi v Evropi meni, da Evropa od vojakov nacistične osvobodili Američani, ne sovjetskih vojakov. Sploh ne vem, kaj so Američani naredili tako, kot je vedno storil. So čakali, dokler ne postane jasno, kdo zmaguje, in šele nato začeli sodelovati v vojni na zmagovalni strani. Mnogi ne vedo, da je ZDA niso padle enoten bombo, in to ni bila posajena eno samo nemških vojakov. In predvsem ne razumem Poljakom, ki omogočajo Ukrajina narediti junak iz človeka, katerega vojaki so ubili več sto tisoč Poljakov zgolj zaradi njihovega državljanstva.

Ne želim prepričati nikogar, še posebej, ker ima vsaka oseba pravico, da je narobe, ampak želim dati priložnost, da bi razumeli tiste, ki želijo razumeti. Tisti, ki ne želijo izdati spomin svojih prednikov, ki so bili pod nemško okupacijo. Tisti, ki so bolj pomembni od resnice, in ne živali, strah pred Rusijo.

Vsi dogodki bom izražajo v zelo kratkem obrazcu za podrobno priročniku traja dolgo časa. Mislim, da so tisti, ki so zainteresirani za to temo sposobni najti podatke v arhivih (žal, ljudje v Evropi so zdaj nevarno zaupati informacije, ki so v časopisih in knjigah, vendar so datoteke - to arhivi).

Pri svojem delu sem se moral uporabljati avtomatski prevajalec. Seveda, lahko program narobe. Torej, bom zelo hvaležen za vse komentarje na napake v prevodu.

Domovinska vojna (1941-1945) - Vojna med ZSSR in Nemčijo v okviru druge svetovne vojne, ki se je končalo z zmago Sovjetske zveze nad nacisti in zajemanje Berlin. Domovinska vojna je bila ena izmed zaključnih fazah druge svetovne vojne.

Glavni obdobja Velike domovinske vojne

Začetno obdobje vojne (22 junij 1941 - 18. november 1942). 22. junij Nemčija napadel Sovjetske zveze in konec leta, je bil sposoben zmagati Litva, Latvija, Estonija, Ukrajina, Moldavija in Belorusija - so se preselili vojakov v državo, da zajame Moskvi. Ruski vojaki so utrpeli velike izgube, prebivalci na zasedenih ozemljih so bili v nemškem ujetništvu in so deportirali v Nemčijo kot sužnji. Vendar pa kljub temu, da je sovjetska vojska izgubila, je še vedno uspelo ustaviti Nemce na poti v Leningradu (mesto je bila sprejeta v obleganju), Moskvo in Novgorod. Plan "Barbarossa" ni prinesla želenih rezultatov, bitka za mesto nadaljevalo do leta 1942.

Obdobje radikalne spremembe (. 1942-1943 gg) 19 november 1942 začel nasprotni ofenzivo sovjetskih vojakov, ki je dal pomembne rezultate - en nemški in štiri zavezniške vojske so bile uničene. Sovjetska vojska nadaljevala z ofenzivo v vseh smereh, da so sposobni premagati več vojske, preganjati in potisnite Nemce nazaj na sprednji meji na zahodu. Hvala za gradnjo vojaških sredstev (vojaška industrija je v posebnem načinu) sovjetska vojska močno superior nemščina in bi zdaj, ne samo, da se uprejo, ampak narekujejo pogoje za vojno. Od brani vojska ZSSR v napadalec.

Tretje obdobje vojne (1943-1945 gg.). Kljub dejstvu, da je bila Nemčija lahko znatno poveča moč svoje vojske, je še slabše, da sovjetski in Sovjetska zveza še naprej igrati vodilno vlogo v ofenzivnih vojaških operacijah. Sovjetska vojska še naprej napredovati proti Berlinu, zmago na zasedenih ozemljih. Je osvojil bil Leningrad, in leta 1944, sovjetske čete premaknile proti Poljski in nato Nemčiji. 8. maj Berlin je bila sprejeta, in nemške sile napovedal brezpogojno predajo.

Večje bitke Velike domovinske vojne

Obramba Arktike (29 junij 1941 - 1. november 1944);

Bitka za Moskvo (30. september 1941 - 20. april, 1942);

Obleganje Leningrada (8. september 1941 - 27. januar 1944);

Bitke Rzhev (8. januar 1942 - 31. marec 1943);

Bitka za Stalingrad (17. julij 1942 - 2. februar, 1943);

Bitka za Kavkaz (25. julij 1942 - 9. oktober 1943);

Battle of Kursk (5. julij - 23. avgust, 1943);

Bitka za desno-Bank Ukrajine (24. december 1943 - 17. april 1944);

Beloruski delovanje (23 junij - 29. avgust, 1944);

Operacija v baltskih državah (14. september - 24. november 1944);

Budimpešta delovanje (29. oktober 1944 - 13. februar 1945);

Visla-Oder delovanje (12. januar - 3. februar, 1945);

Operacija v Vzhodni Prusiji (13 januar - 25. april, 1945);

Bitka za Berlin (16. april - 8. maj, 1945).

Dogodki, ki vodijo do Velike domovinske vojne 1941-1945.

Začetek druge svetovne vojne je bil nemški napad na Poljsko, 1. september 1939. Vojna se je začela v bes v eni ali drugi državi. Visla River vojna začela hoditi v zahodni in severni Evropi, in dosegla Balkan. Vojaške operacije so bile izvedene v Atlantiku, Severni Afriki in Sredozemlju. Ob istem času, več in več dejavnosti postanejo agresivni ukrepi proti Kitajski, na Japonskem in v jugovzhodni Aziji. Po hitrem okupaciji Francije maj-junij 1940, kot tudi dobički v istem letu, druge zahodnoevropske države (razen Švedske in Švice), nemška vlada v julij 1940 podala končno odločitev - po približno letu začeti vojno proti Sovjetski zvezi. Do takrat je postalo jasno, da je načrtovana za 1940 nemško invazijo na ozemlje Združenega kraljestva, ne bodo sprejete, ker Nemci niso imeli potrebno količino energije za izvajanje vojaške operacije, ki se imenuje "Sea Lion". Vse njegove glavne sile Nemčija je posredovala Sovjetski zvezi.

31. julij 1940, Hitler je rekel, da je še vedno premalo, ne upor Anglije zatreti, saj ta država zanaša na dejstvo, da je Sovjetska zveza še vedno obstaja, in zmaga nad njim bi pomenilo zmago nad Anglijo in. Hitler je imenovan za čas zajemanja ZSSR - to se bo zgodilo spomladi leta 1941. Ker je "operacija morski lev" je bil znova le na papirju in njen glavni cilj je bil - ustrahovati Britance. A posebej prerasle govorice o transakciji je bil dober dezinformacije in dobro pokrita prave načrte Nemčiji proti Sovjetski zvezi. Preusmeritev nemškega vojnega stroja v smeri Sovjetske zveze, ki je posledica shranjeno England od poraza. Nemčija naj bi imeti blitzkrieg, ki bi bil podoben "blitzkrieg". Načrt napada na Sovjetsko zvezo je bil imenovan "Operation Barbarossa". Ob dobri vojaški in gospodarski potencial, je Nemčija uspelo ustvariti precej močno vojaško silo.

Ne bom govoril o dogodkih v Sovjetski zvezi. Prebivalci, katerih dedje borili sami vedo, vendar so ljudje v Evropi Goraždu bo zanimivo vedeti, kdo, kako in kdaj se sprošča svojo državo pred nacisti. Torej povej več podrobnosti o osvoboditvi Evrope.

Osvoboditev Evrope iz nacističnih vojakov.

V oktobru 1942 counterattacked britanske čete v severni Afriki pod poveljstvom generala BL Montgomery. V bitki za El Alamein so bili poraženi v italijansko-nemške čete. Začel svojo nonstop odhod proti zahodu. V novembru, na nasprotni strani Severni Afriki, v Maroku, iztovorjenih ameriških vojakov pod poveljstvom generala Dwighta D. Eisenhowerja. Pritisnil na obeh straneh italijansko-nemške čete so pritisnili na morju v Tuniziji, kjer je predana 13. maj 1943.

V juliju 1943 so zavezniki pristali na Siciliji. Videz sovražne čete na njenem ozemlju, je povzročil krizo fašistični režim v Italiji. Mussolini je odstavil in aretirali. Nova vlada maršala Badoglio glavo. Fašistična stranka raztopimo je presodilo, amnestijo političnih zapornikov, so se začeli tajna pogajanja z zavezniki. 3. september zavezniki prečkal ožino Messina in pristal na Apeninskem polotoku. Na isti dan Badoglio podpisala premirje z Združenimi narodi. Italijanske čete končal svoje odpornosti zaveznike. Na tej točki, od severa proti Italiji, hiter pohod nemških čet vpisana. Severno od Neaplja oblikovali drugo fronto v Evropi. V nemško-zasedli del Italije je bila obnovljena fašistični režim, ki ga je izpustitev iz pripora v Mussolini vodil. Zdaj pa njegova moč slonela le na moč nemške vojske. Badoglio vlada, po drugi strani, napovedala vojno Nemčiji.

Tam je bila prelomnica v bitki za Atlantik. Najprej so zavezniki uspeli zmanjšati izgube iz dejanj nemških podmornic. Vse ladje začel prečkanju Atlantika samo v zavarovanih konvojev. Več kot je bila celotna North Atlantic razvil sistem stalnega letal za nadzor, je bilo približno 3.000 ladij pripravljeni, da začnete lov za podmornice, kakor hitro bodo našli sami odkrili. Nemške podmornice so bili prisiljeni, da ostanejo večino časa potopljeno, zmanjšuje obseg delovanja in ostani na preži. Izguba začelo rasti v nemški podmorski flote in možnost njenega obnavljanja zožil. V 1942 je potonila okoli 200 podmornic. Imajo praktično prenehala napad konvojev in vodil lov le z nekaj zamudnike in otbivshimisya sodišč. Konvoji prosto začeli prečkati Atlantik.

1944 je bilo leto popolne osvoboditve ozemlja ZSSR. V zimskih in spomladanskih ofenzivne operacije Rdeče armade je bil popolnoma odstranili obleganje Leningrada, obdan in zajeti Korsun-Shevchenko sovražnika skupino, ki je izšla Krim in najbolj Ukrajine.

26. marec sile 2. ukrajinske fronte pod poveljstvom maršala IS Konev prvič prišel do državne meje ZSSR z Romunijo. Tretja obletnica nacistične Nemčije napadla Sovjetska država je začela ambiciozno belorusko ofenzivno delovanje, dokončanje osvoboditvi izpod nemške okupacije velik del sovjetskega ozemlja. V jeseni 1944 je bila obnovljena državna meja ZSSR v celoti. Pod udarci Rdeče armade je fašistični blok propadel.

Sovjetska vlada je uradno izjavil, da vstop Rdeče armade na ozemlju drugih držav zaradi nujnosti popolne porazu nemških oboroženih sil, in ni namenjena za spremembo politične strukture teh držav, ali kršijo ozemeljsko celovitost. Sovjetske čete moral boriti na ozemlju več držav Evrope, ki so jih Nemci zasedenih - od Norveške do Avstrije. Večina (600 tisoč evrov) sovjetskih vojakov in častnikov je bilo ubitih in pokopani v tisto, kar je zdaj Poljska, več kot 140.000 - na Češkem in Slovaškem, za 26 tisoč - v Avstriji.

Boj na ulicah v Königsberg

Donos na široki sprednji strani Rdeče armade v srednji in jugovzhodni Evropi je takoj pojavilo vprašanje prihodnjih odnosov med državami v regiji z ZSSR. Na predvečer in med bitko za veliki in vitalnega območja Sovjetske zveze se je začela odkrito podporo pro-sovjetski politik teh držav - predvsem iz vrst komunistov. Ob istem času, Sovjetska vodstvo iskalo priznanje ameriške in britanske njihovih posebnih interesov v tem delu Evrope. Glede na dejstvo prisotnosti sovjetskih vojakov tam, Churchill se dogovorili leta 1944 za vključitev vseh balkanskih držav v razen v Grčiji, v sovjetsko sfero. Leta 1944 je Stalin je ustanovitev pro-sovjetske vlade Poljske, vzporedni priseljenec vlade v Londonu. Od teh držav, samo v Jugoslaviji, imeli sovjetske čete močno podporo gverilske vojske Josipa Broza Tita. Skupaj z gverilci 20 oktober 1944 Rdeča armada osvobodila od sovražnika v Beogradu.

Skupaj s sovjetskimi četami v osvoboditvi svojih držav so sodelovali češkoslovaško Corps, bolgarske vojske, ljudska osvobodilna vojska Jugoslavije, v 1. in 2. poljske vojske, nekatere romunske enote in formacije. V poletnih mesecih leta 1944 zarote - komunisti do monarhistov - pojavil s tem namenom v Romuniji. V tem času je bila Rdeča armada bori že na romunskem ozemlju. Bukarešta, 23. avgusta je bil državni udar. Naslednji dan, nova vlada napovedala vojno Nemčiji.

31. avgust sovjetske čete vpisana Bukarešta. Romunski vojski pridružil sovjetskih frontah. Kralj Mihai kasneje tudi prejel naročilo iz moskovskega "Victory" (tudi pred svojo vojsko in se boril proti Sovjetski zvezi). Nato precej spoštovani pogoji uspelo priti ven iz vojne Finska podpisala premirje 19. september 1944

Ves čas vojne, je bila Bolgarija zaveznika Nemčije in se borili proti Veliki Britaniji in ZDA, temveč Sovjetska zveza ni razglasila vojno na njem. 5. september 1944. Sovjetska vlada je napovedala vojno Bolgariji, ki je dal nalog za napad, vendar je eden od oddelkov pehote bolgarske vojske, podložene s ceste, se je sestala naši vojaki razporejeni na rdečimi zastavami in praznično glasbo. Po določenem času je potekala isti dogodki na drugih področjih. Začelo se je spontano fraternalizem z sovjetskih vojakov bolgarskega ljudstva. V noči na 9. septembra v Bolgariji se je brez prelivanja krvi udar. Na oblast v Sofiji nova vlada, ki je pod močnim vplivom komunistov. Bolgarija napovedala vojno Nemčiji.

Konec avgusta 1944 je nacionalna protifašistični upor slovaščina izbruhnil, in pomoč, da so se preselili del 1. ukrajinske fronte, ki se je boril kot del 1. Češkoslovaške Army Corps pod poveljstvom generala L. Svoboda. Hudi boji začeli na območju Karpatov. 6. oktober sovjetski in češkoslovaške čete vpisana Češkoslovaško na tleh v bližini Dukla prelaza. Ta dan praznujemo danes kot Dan Češkoslovaške ljudske armade. Krvave bitke so trajala do konca oktobra. Sovjetske čete ne bi mogla v celoti odpravila Karpatov in povezati z uporniki. Toda postopoma osvoboditev vzhodne Slovaške nadaljevalo. Udeležilo se ga je in uporniki, ki so šli v hribe in postal partizani in civilisti. Ukaz Sovjetska jim pomagal z ljudmi, orožje in strelivo.

Sovjetski tanki na ulicah nemškega mesta

Z oktober 1944 je Nemčija ostala edini zaveznik v Evropi - Madžarska. 15. oktober vrhovni vladar v državi, Miklos Horthy, preveč, jo je poskušal odstraniti iz vojne, vendar brez uspeha. Aretirali so ga Nemci. Po tem Madžarska moral boriti do konca. Vztrajen boj je bil nad Budimpešto. Sovjetske čete uspelo, da ga le še na tretji poskus 13 februar 1945 A nedavni bitke na Madžarskem se je končalo aprila. V februarju, je bila poražena skupina Budimpešti Nemcev. Na področju Blatnega jezera (Madžarska), sovražnik naredil zadnji poskus, da bi ofenzivo, vendar pa je bil poražen. V aprilu, sovjetske čete osvobodile avstrijski prestolnici Dunaju in v Vzhodni Prusiji prevzel mesto Koenigsberg.

Nemška okupacija režim na Poljskem je bil zelo oster: Med vojno od 35 milijonov ljudi umrlo 6 milijonov ljudi. Kljub temu pa je od začetka vojne tam deloval odporniško gibanje, znano kot "Home armade" ("Domoljubna Army"). Podprl je poljsko vlado v izgnanstvu. 20 julij 1944 na ozemlju Poljske, sovjetske čete vpisana. Takoj je bil ustvarjen začasno vlado, ki so jo komunisti LED - Odbor narodne osvoboditve. Ubogal Army Ludowa ("Peoples Army"). Skupaj z sovjetskih vojakov in vojaške enote Ludovit odbor preselil v Varšavo. Domov Army ostro nasprotoval vzpon na oblast tega odbora. Torej je poskušala osvoboditi Varšavo pred Nemci sami. 1. avgusta mestu upor izbruhnil, ki se je udeležila večina prebivalcev poljske prestolnice. Sovjetsko vodstvo odzvali zelo negativno do vstaje. Stalin je napisal Churchillu 16. avgusta: "Akcijski Varšava je nepremišljena in prestrašeni Gamble, ki stoji prebivalstvo več žrtev V sedanjih razmerah sovjetski ukaz je prišel do zaključka, da se mora sama oddaljila od Varšavske avanturo, saj ne more biti nobene neposredne ali. posredno odgovornost za ukrepanje v Varšavi ". Ali ne podpira upornike, sovjetski vodstvo zavrnil spusti svoje orožje in hrano iz letal.

13. september sovjetske čete prišel v Varšavo in se naselili na drugem bregu Visle. Od tam bi lahko videli, kako so Nemci obravnavala neusmiljeno z uporniki. Zdaj so se začela zagotavljati pomoč sovjetskih letal spustite vse, kar potrebujete. Vendar pa je vstaja že zbledela. V času njegovega zatiranja je ubil okoli 18.000 upornikov in 200.000 civilistov iz Varšave. 2. oktober voditelji Varšavske vstaje odločili predati. Kot kazen, Nemci skoraj popolnoma uničeno Varšavo. Stanovanjske hiše so požgali ali razstrelil. Preživeli prebivalci so pobegnili iz mesta.

Boj na ulicah Dunaja

Do začetka leta 1945 kot del obstoječih sovjetskih vojakov je bilo dvakrat več vojakov kot v nasprotujočih si sil, trikrat več tanki in topovi na lastni pogon, štirikrat toliko pištole in malte, skoraj osemkrat več bojnih letal. Naše letalstvo deljeni vladala v zraku. Ob bok Rdeče armade borili skoraj pol milijona vojakov in častnikov svojih zaveznikov. Vse to dovoljeno sovjetski ukaz, da se uporabi tako ofenzivo po celi fronti, in stavko sovražnika, kjerkoli je bilo priročno za nas, in ko je bilo koristno za nas.

Z nastopom zime pripeljal sedem pročelja enot - tri beloruski in ukrajinski štiri. 1. in 2. baltske frontah še naprej blokira iz dežele sovražnika skupine v Kurland. Baltic Fleet pomaga kopenskih sil za premik vzdolž obale in Severne flote pod pogojem, prevoz preko Barentsovem morju. Začela ofenziva načrtovana za drugo polovico januarja.

Sovjetska ukaz, vendar je bil prisiljen spremeniti svoj načrt, in tukaj je, zakaj. Sredi decembra 1944 so Nemci nenadoma napadli ameriške in britanske sile v Ardenih, na meji med Belgijo in Francijo, in vrgel vojakov zavezniških na 100 km na zahodu, proti morju. Še posebej boleče zaveda, da poraz British - Razmere jih spomnil tragičnih dni junija 1940, ko so bile njihove čete pritisniti na morju na območju Dunkerque. 6. januarja Churchill pritožil na vrhovnem poveljniku oboroženih sil Sovjetske Stalina s prošnjo za pospešitev prehoda na Red Army ofenzivo olajšati trpljenje anglo-ameriških vojakov. Ta prošnja je bila odobrena, in Red Army, kljub nepopolnosti usposabljanja, 12. januar 1945 opravil splošno ofenzivo na obalah Baltskega morja do južnih odrastki Karpatov. To je bil največji in najmočnejši žaljivo vojne.

Glavni napad čete 1. beloruski in v 1. ukrajinske fronte, ki napreduje iz reke Visle, južno od Varšave, in se premaknete na zahod do meja Nemčije. Te fronte so poveljeval maršal Sovjetske zveze Georgy Zhukov in IS Konev. Kot del teh področjih, je bilo 2 milijona. Kot 200 tisoč. Častniki in vojaki, več kot 32 tisoč evrov. Puške in malte, 6500 tanki in samohodne artilerijska, približno 5 tisoč evrov. Bojnih letal. Hitro zdrobljena Nemci popolnoma uničili 35 sovražne oddelke. 25 sovražne divizije izgubila 50 do 70% svoje sestave.

23 dni je trajala neprekinjeno napad na Zahodu. 500-600 km so se borili sovjetskih vojakov. 3. februar so bile že na bregu Odre. Preden jim postaviti deželo Nemčijo, je prišel k nam iz nadlogi vojne. Spopadov na obrobju nemškega mesta 17. januarja, sovjetske čete vpisana poljski prestolnici. Mesto spremenila v ruševine, pogledal je popolnoma mrtev. V okviru operacije Visla-Oder (februar 1945) z okupatorji nacističnih je popolnoma očiščeno ozemlje Poljske, operacijo Visla-Oder rešil poraza zavezniških sil v Ardenih, kjer so Američani izgubila 40 tisoč. Man.

Ukaz Sovjetska je ponudil, da poskrbi pogovore z vodstvom podzemnega domovinske vojske. Vendar pa je na prvem sestanku glavo generala L. Okulicki je bil aretiran. V juniju 1945 je Moskva gostila odprto sojenje voditeljem domovinske vojske. Kot v preteklih odprtih preskušanjih v Moskvi, toženi stranki priznal svojo krivdo in se pokesal za "anti-sovjetski dejavnosti." 12 od njih obsojen na zaporno kazen.

Sredi januarja v Vzhodni Prusiji razpletla najšibkejše ofenzivo v 3. in 2. beloruski fronte pod Army Splošno ID Chernyakhovsky in Marshal Rokossovsky. Vzhodna Prusija - gnezdo pruski veleposestniki in vojaška - nacisti spremenili v utrjeno območje z močnimi betonskih utrdb. Sovražnik organiziral obrambo svojih mest vnaprej. Pristopi k njemu, je zajela utrdbe (prilagoditev stare utrdbe, zgrajene pillboxes, tanke, jarki, in tako naprej. D.), in v mestih na obrambni večina stavb so bili prilagojeni, vključno s tovarno. Številne stavbe so vsestransko vidljivost, medtem ko jo obdajata pristope k njima. Kot rezultat, je ustvaril veliko močnih točk podpore in odporniških enot, ojačane barikade, jarkih, pasti. Če temu dodamo zgoraj, da so stene nekaterih zgradb ne opravi pot celo 76-mm Izstrelki oddelčna pištole ZIS-3, postane jasno, da so bili Nemci imeti dolgo in trdovratno odpornost na naših napreduje vojakov.

Taktika sovražnika v urbano bojevanje je bil zagotoviti, da se trdno držite položaj (utrjenih stavb, soseske, ulice, ulic), visoke gostote požarne ovirajo gibanje napreduje na predmet napada, in v primeru izgube protinapade od sosednjih hiš, da ponovno ustvarite ognja vrečke blizu zajetega objekta in velja prihajajoči poraz, spodnesla napad. Stavba Garrison (blok) je bila precej pestra, saj obramba mesta niso bili samo redni vojaki Wehrmacht, ampak tudi milice (Volkssturm).

Boj na ulicah Berlina

Sovjetski vojaki utrpela velike izgube. 18. februar padel na bojišču sovražnika lupine šrapnela udari junak druge svetovne vojne, izjemen poveljnik, poveljnik 3. belorusko fronte, general Chernyakhovsky. Korak za korakom, stiskal obroč okoli obkrožene nemških sil, naši vojaki borijo za tri mesece izbil sovražnika iz celotne vzhodne Prusije. Sturm Konigsberg začel 7. aprila. To je spremljalo izjemno jurišne artilerije in zračno podporo za organizacije, katere vodja Air Force Air Marshal Novikov prejela Heroj Sovjetske zveze. Uporaba 5000 pušk, vključno težkega topništva kalibra 203 in 305 (!) Mm in 160 mm minometov 2.500 letal, "... okrepitev trdnjavo uničen in demoralizirani vojakov in častnikov. Greš ven na ulico, da stopijo v stik s štabi delov, ne vemo, kam iti, je izgubila orientacijo, tako uničen in pekoč razgled na mesto spremenila "(izpoved priče iz nemške strani). 9. april nacisti predana glavno trdnjavo - mesto Königsberg (sedaj Kaliningrad). Skoraj 100 tisoč evrov. Nemški vojaki in častniki predana, več deset je bilo ubitih na tisoče.

In v tem času na jugu spredaj, v bližini sovjetske čete osvobodile 13. februar 1945 v Budimpešti, so nacisti neuspešno poskušali izkoristiti pobudo in večkrat uporabiti protinapadov. 6. marec celo šel na veliko ofenzivo med Blatno in Velence jezera, jugozahodno od Budimpešte. Hitler ukazal, da tu prenesti iz zahodnoevropske spredaj, od, velikih oklepnih sil Ardennes. Toda sovjetski vojaki 3. in 2. ukrajinske fronte, ki so pretepli ostre napade sovražnika, 16. marec nadaljuje ofenzivo, osvobojeno Madžarsko pred nacisti, vstopil na ozemlje Avstrije in 13. aprila zajeli prestolnico - Dunaj.

V februarju in marcu so sovjetske čete uspešno preprečila poskus protinapade sovražnika v Vzhodni Pomorjansko in odpeljal nacisti iz te stare poljske regije. Od sredine aprila 1945 4. in 2. ukrajinske fronte začela končne bitke za osvoboditev Češkoslovaške. 30. april je izšla pomembno industrijsko središče Češkoslovaške - moravsko Ostrava. Bratislava, Slovaška je bila sproščena 4. aprila, vendar kapital Praga, Češkoslovaška bil še daleč. Medtem, 5. maja v okupirani Pragi začel oborožen prebivalce vstaje.

Nacisti so se priprave za utopijo vstajo v krvi. Uporniki obrnil na radiu zavezniških sil za klic na pomoč. Ukaz Sovjetska odzvali na ta poziv. Dve vojske tank iz 1. ukrajinske fronte naredil za tri dni trehsotkilometrovy brez primere pohod iz obrobju Berlina do Prage. 9. maj je začel kapital bratske ljudi in pomagal ga shranite pred uničenjem. Žaljivo razpletla iz Dresdna do Donave, vključno z vsemi čet 1, 4 in 2 nd ukrajinskih frontah. Invaders so bili povsem izključeni iz Češkoslovaške.

16. april je začela operacijo v Berlinu, ki se je končalo dva tedna kasneje dviganje rdečo zastavo nad poraženi Reichstaga. Po zavzetju Berlina, oborožene sile 1. ukrajinske fronte so hitro marca do pomoči upornike Pragi in zjutraj 9. maja bo na ulicah Češkoslovaške kapitala. V noči z 8-9 maj 1945 v berlinski predmestju predstavnikov Karlshorst nemškega ukaz podpisal akt brezpogojno predajo vseh nemških oboroženih sil. Vojna v Evropi končala.

Temeljna sprememba v času Velike domovinske vojne kot posledica bojnega delovanja Rdeče armade je povzročila močan porast anti-fašističnih in nacionalnih osvobodilnih gibanj v zasedenih državah, ki so nastali v prvih dneh druge svetovne vojne, in je bil imenovan za odpornost. To je bila neizogibna reakcija prebivalstva na zasedenih držav v vrstnem redu, ki ga v Nemčiji, Italiji in na Japonskem. Položaj držav ujeli bil drugačen - nekaj neodvisnost preprosto uniči, druge so bile določene režime, ki podvajajo državnega sistema v Nemčiji (Slovaška, Hrvaška). Toda pomen "novega reda", je bil vedno enak: odprava neodvisnosti in suverenosti vseh demokratičnih in socialnih koristi, nebrzdani gospodarski izkoriščanja in tiranije vsiljivci so. Za to moramo dodati dejanja nemških okupacijskih oblasti za izvajanje politik rasnih uničevalna "slabše" narodi.

Po vsej Evropi so bili razpršeni v koncentracijskih taboriščih, katerih največja je bila v Auschwitzu, Majdanek, Treblinka, Dachau, Buchenwald, Sachsenhausen, Ravensbrück, Mauthausen. Oni languished vojni ujetniki, pripadniki odporniškega gibanja, ljudje razglasila rasno manjvredne. Skupno so tabori izkazalo, da je 18 milijonov ljudi, od katerih jih je bilo 12 ubitih. Milijoni ljudi v Evropi so bili prisilno izgnani na delo v Nemčijo. Da bi ohranili prebivalstvo v poslušnosti pogosto uporablja sistem talcev in pokolov civilistov. Simboli te politike je bilo popolno uničenje vaščani Oradour v Franciji, Lidice v Češkoslovaški, Khatyn v Belorusiji. Na območjih, kjer živijo slovanskih narodov, so nacisti ustvarili pogoje za njihovo postopno propadanje in smrt. Sami ta ozemlja so bile poravnane z Arijci. To je bila politika genocida.

Oblike odpora so bili različni. V nekaterih primerih je bilo zbiranje in posredovanje zavezniki dragocenih informacij. Drugo - sabotaža, porušitev vojaške opreme, vojaške motenj proizvodnje ritma, sabotaže. V istih letih je bilo ustvarjenih in prve partizanske enote na Poljskem, v Jugoslaviji, Albaniji in Grčiji. Ena od prvih aktov Evropske odpora je bila Varšava geto vstaja leta 1943. Skoraj mesec slabo oboroženi prebivalci judovskega geta, obsojen na uničenje, bojeval junaško bitko z nemškimi vojaki. Začeli so za oblikovanje vodstvene organe skupne odporniškega gibanja. Tako je Francija združeni pod vodstvom generala Charlesa de Gaulla.

Odporniško gibanje je pridobil množični značaj, so bili njegovi uvršča predstavniki različnih sektorjev prebivalstva. Aktivna vloga v uporniškega igral komuniste. Te so ponavadi postanejo organizatorji skupin gverilskih, ustvarjenih v fašističnem zadnji osvobojenih območjih, na katerih moč pripadali demokratičnih svetov ali odborov ljudskih. Organ komunističnih strank v boju proti fašizmu je zrasel, se je povečalo njihovo število.

Komunistična partija delovali neodvisno, kot je bil raztopljen Kominterna. Komunisti aktivno borili proti fašizmu, je sodeloval v vodstvu odporniškega gibanja, pridobila ugled in zahtevek na oblast ali vsaj, da sodelujejo v vladi, v mnogih državah. Tako je v osvobojenem delu Italije v vladni predstavniki vseh protifašističnih strank, vključno z dvema komunistov. Na območjih, ki so jih objavili britanskih in ameriških vojakov, so zahodne države podpira liberalne stranke in skupine, in iskal z vsemi sredstvi, za potiskanje komuniste z oblasti. So upravičeno videl v komunisti, kljub njihovem boju proti fašizmu, je rušilno močjo zahodne civilizacije, saj so komunisti usmerjena na njeno uničenje njegovih dejavnosti. V državah, ki dovolijo, da sovjetske vojske, so bili podprti s strani komunističnih sil. S podporo Sovjetske zveze, vključno z vojsko, v državah vzhodne in jugovzhodne Evrope je prišel na oblast vladne antifašistično sile, v kateri komunisti igrali pomembno in pogosto odločilno vlogo.

Pristajanje zavezniških sil v Evropi.

Normandija delovanje ali delovanje "Overlord" (iz angleške Overlord "Gospod, Gospod".) - Strateška operacija za zavezniške čete, ki pristajajo v Normandiji (Francija), ki se je začela zgodaj zjutraj, 6. junij 1944 in končalo 31. avgust 1944, po katerem so se zavezniki prečkala River Seine, Pariz je bila sproščena in šla na ofenzivo na meji francosko-nemško.

Operacija odprl West (ali tako imenovani "drugi") spredaj v Evropi v drugi svetovni vojni. Do sedaj, največji amfibijska operacija v zgodovini - to se je udeležilo več kot 3 milijone ljudi, ki so prestopile Rokavski preliv iz Anglije v Normandiji.

Vloga ZDA in Veliki Britaniji, v dogodkih med drugo svetovno vojno.

Poleti leta 1924 na konferenci v Londonu je sprejela projekt za prepolovitev nemške plačila reparacij, in rešitev problema virov njihovega področja. Vendar pa je glavni cilj ZDA je bil zagotoviti ugodne pogoje za naložbe v ZDA, kar je bilo mogoče le v stabilizacijo nemške marke. Za ta namen, po razvil v drobovje podjetja "JP Morgan" načrt, Nemčija naj bi posojilo v višini 200 milijonov $, od tega skoraj polovica prihaja samo na JP Morgan. Do avgusta 1924 stara nemška marka nadomesti z novo, in, piše italijanski ekonomist in zgodovinar Guido Giacomo Preparata v svoji knjigi "Hitler Inc. Velika Britanija in Združene države Amerike ustvaril Tretji Reich ", Weimarska republika je bila pripravljena za" najlepši gospodarske pomoči v zgodovini, ki mu sledi najbolj grenak trgatve v zgodovini sveta -. V Nemčiji je finančno jedro neobvladljive poplavljenem ameriške krvi " Posledice niso bile dolgo v prihajajo.

Kot je zapisal v svojih spominih, nekdanji nemški kancler Brüning, saj je leta 1923 Hitler prejela velike vsote iz tujine, prek švicarskih in švedskih bank. Leta 1922 v Münchnu, Hitler srečal z ZDA vojaški ataše v Nemčija kapetan Truman Smith, sestavi njenih Washington nadrejenih (v uradu vojaške obveščevalne službe) podrobno poročilo, v katerem je govoril zelo Hitlerja. To je bil skozi krog Smitha znancev je bil uveden Hitler Hanfstaengl vzdevek "Putzi" - diplomant Harvarda, ki je igral pomembno vlogo pri oblikovanju Hitler kot politik, da mu znatno finančno podporo, in mu zagotovi poznavanje in komunikacijo z višjimi Zahodnega številk.

4. januar 1932 je bilo srečanje guverner Bank of England Montagu Norman s Hitlerjem in bodoči kancler v weimarski republiki von Papen, ki je bil sklenjen tajni sporazum o financiranju NSDAP. Na tem sestanku so se udeležili tudi brata John in Allen Dulles, kaj ne marajo omenjam svoje življenjepisci. 14. januar 1933 sestanek med Hitlerjem in von Papen, von Schroederja, bankirja in industrialec Keplerja, v katerem je bil program za Hitlerjev celoti odobril. Bilo je tukaj, ki je bil dokončno rešila vprašanje prenosa moči na nacisti, in 30. januarja je Hitler postal kancler. Tu se začne izvajanje naslednje faze anglo-ameriško strategijo.

V maju 1933 je predsednik Reichsbank Hjalmar Schacht spet obiskal Ameriko, kjer se je sestal s predsednikom Roosevelt in največjih ameriških finančnikov. Kmalu Berlin prejme naložbe v nemške industrije in posojil iz Združenih držav v skupni vrednosti več kot milijardo dolarjev. Mesec dni kasneje, v juniju, je na mednarodni konferenci v Londonu Hjalmar Schacht ima tudi vrsto srečanj in pogovorov z britanskim bančni N. Montague. Kako potem, v času preskušanj, Nuremberg, je rekla J. Schacht, Nemčija, Velika Britanija je zagotovila posojila, ki presega milijardo funtov, ki so v dolarjih znašala dve milijardi dolarjev.

 

Na predvečer druge svetovne vojne, so korporacije in banke v ZDA investirala 800.000.000 $. V industriji in finančnega sistema v državi. Vsota v teh dneh veliko. Od teh jih je vodilni kvartet Amerike investirala v militariziranega nemškega gospodarstva približno 200 milijonov dolarjev. "Standard Oil" - 120 milijonov, "General Motors" - 35 milijonov naložb "ITT" znašali 30 milijonov, in "Ford" 17.500.000 $ .

To ne more šokirati dejstvo, da tudi po vstopu ZDA v drugo svetovno vojno 11 korporacij 1941 v ZDA decembra še naprej dejavno izvajajo naročila učvrsti sovražne države, podpira dejavnosti njenih odvisnih družb v Nemčiji, Italiji in celo na Japonskem. Če želite to narediti, samo je moral zaprositi za posebno dovoljenje za opravljanje gospodarske dejavnosti, s podjetji, ki so jih nacisti in njihovi zavezniki nadzorom. Odlok predsednika Združenih držav Amerike, ki ga 13. december 1941 omogoča podobne transakcije, da poslujejo s podjetji sovražnikom, če ni bilo posebne prepoved Ministrstva za finance Amerike. Zelo pogosto, ameriški korporacije brez kakršnih koli težav, ki prejme dovoljenje za izvajanje operacij z sovražne družbe in so jim dobavili potrebne jekla, motorjev, reaktivno gorivo, gume, radijskih komponent ... tako močjo vojaške industrije v Nemčiji in njenih zaveznikov, naj podprejo gospodarsko dejavnost, Združene države Amerike, katerih podjetja prejmejo presežne dobičke za svoje posle s sovražnikom.

Finančna pomoč za Fuehrer in ZDA še naprej zagotavljala med vojno. Na primer, poleti leta 1942, Amerika izbruhnil velik škandal. NewYorkHerald časopis headlined "Hitlerjeve Angels - 3.000.000 $ v banki" (pod "angeli Hitler" pomenilo notranji krog Führer je. -.. Približno Ed). Novinarji, je zapisal, da je Hitler, Goebbels in Goering "posadili ameriški gnezdo jajce" in New York investicijsko banko UnionBankingCorporation (UBC) je "glavna pranje Organiziranje nacističnega denarja." Kot rezultat preiskave, ki jih je FBI opravil, se je izkazalo, da so te naložbe dovoljeno nemščina Steel Trust za proizvodnjo 50% surovega železa, proizvedenega v rajhu, 35% eksploziva, 38% iz pocinkanega jekla in 36% jeklene pločevine. Mimogrede, odbor direktorjev, medtem ko UBC vpisana Prescott Bush, dedek nekdanjega ameriškega predsednika Georgea W. Busha.

V Nürnbergu sojenju nekdanji predsednik Reichsbank Hjalmar Schacht v intervjuju za ameriško odvetnikom, je dejal: "Če želite, da obtožila industrialci, ki so pomagali, da se oborožiti Nemčijo, morate sami obtožila. Ti bodo morali obtožila Američane. Avto tovarni "Opel", na primer, ne proizvajajo nič drugega kot vojaških izdelkov. Lasti isto To je vaš "General Motors". Skoraj do konca vojne, s posebnim dovoljenjem za trgovanje z Nemčijo, Italijo, Japonsko, ZDA opravili svoje poslovne telekomunikacij, ki ga ITT. Ni ustavil proizvodnjo v Franciji, po nemški okupaciji svoje auto velikan "Ford", s posebnimi dejavnostmi za zaščito "Ford" v Evropi, ki osebno Hermann Goering, vodja industrijske skupine "Reyhsverk Hermann Goering." Kaj naj rečem, čeprav daleč od vojaških zadev podjetja "Coca-Cola" se je razvil v Nemčiji proizvodnjo pijače "Fanta"!

Znameniti "Standardni olje" Hitlerjeva vojska redno zagotavlja različne goriva in živilsko industrijo zagotoviti sintetičnega kavčuka ter različne surovine. Dobave so bile tudi v Italiji in Avstriji. V ZDA med vojno ni bilo resne težave z dobavo sintetičnega kavčuka za industrijo v ZDA. Ne prekinjen zaradi vojne, "Standard Oil" s pomočjo britanskih posrednike, da sklene pogodbo z družbo "I. G. Ferbinidustri ", ki omogoča, letalsko gorivo v Nemčiji. Torej ravnin "Luftwaffe", ki bombardirali mirnih mest Sovjetske zveze, Velike Britanije, ki je terjal britanskih in ameriških vojakov, ki so prejeli bencin z ameriško korporacijo ustvarili. Med drugo svetovno vojno, je bil nihče tanker "Standard Oil" potopil nemških podmornic.

Skoraj do konca vojne, s posebnim dovoljenjem za trgovanje z Nemčijo, Italijo, Japonsko, ZDA izvajala svojo dejavnost "ITT". Ni ustavil proizvodnjo v Franciji, po nemški okupaciji avtomobilski skrb "Ford". Posebna zaščita dejavnosti skupine v Evropi zagotoviti osebno Hermann Goering, ki je vodil industrijsko skupino "Reyhsverk Hermann Goering." Celo nevojaških dobave podjetja "Coca Cola" se je razvil v Nemčiji proizvodnjo pijače "Fanta." In to še ni vse primeri sodelovanja v velikih podjetjih in v ZDA nacistični Nemčiji med vojno. Nato Yalomir Mines v intervjuju z ameriškim zdravnikom Gilbert času preskušanj Nuremberg, je dejal: "Če želite, da obtožila industrialci, ki so pomagali, da se oborožiti Nemčijo, morate sami obtožila. Avto tovarni "Opel", na primer, ne proizvajajo nič drugega kot vojaških izdelkov. Lasti isto To je vaš "General Motors" ... Kot veste, Nuremberg sodišče razglasi za nedolžnega Ya Mine.

Družba Random House, ki je del Bertelsmann AG, ki se ukvarjajo z objavo nacistične propagande, vključno izdal knjigo z naslovom "Sterilizacija in evtanazija. Prispevek k krščanske etike" Bertelsmann AG je še vedno v lasti in upravljanju več podjetij. Random House leta 1997, odločili razširiti koncept "nacistično, nacističnih" v slovarju Webster. Pogovorno se zmehča opredelitev. (Vir: New York Observer, ADL)

Med drugo svetovno sodeloval s Hitlerjem naslednja podjetja: General Electric (GE), General Motors, Standard Oil, ITT, Hugo Boss, Kodak, IBM, Coca-Cola, Random House, Chase Bank.

Jalta (Krim) Konferenca zavezniških sil (februar 04-11, 1945)

Drugo srečanje v vrsti voditeljev protihitlerjevske koalicije - ZSSR, ZDA in v Veliki Britaniji - v času druge svetovne vojne, ki je namenjeno vzpostavitvi povojnega svetovnega reda je. Konferenca je potekala v Livadia (bela) palači v Jalti, v Krim in je bila zadnja konferenca voditeljev protihitlerjevske koalicije "Big Three" v pre-jedrske dobe.

Bombardiranje Hirošime in Nagasakija z letali, ZDA

(6 in 9. avgust 1945, v tem zaporedju) - edini v zgodovini človeštva sta dva primera bojno uporabo jedrskega orožja. Ki jih izvajajo ameriških sil v zaključnih fazah po drugi svetovni vojni (uradno izjavil cilj - pospešitev predajo Japonske) v Tihem gledališču druge svetovne vojne.

Zjutraj na 6. avgust 1945 ameriški bombnik B-29 "Enola Gay", poimenovana po materi (Enola Gay Haggard) poveljnik posadke, polkovnik Paul Tibbets, padla na japonsko mesto Hirošima atomske bombe "Mali Boy" ("The Kid"), kar je enako 13 do 18 kiloton TNT. Tri dni kasneje, 9. avgusta 1945 je bila atomska bomba "Fat Man" ("Fat Man") padla na Nagasaki pilotnega Charles Sweeney, poveljnik B-29 bomber «Bockscar». Skupno število ubitih v razponu 90-166 tisoč ljudi v Hirošimi in 60-80.000 ljudi - v Nagasaki.

Šok atomskih bombnih napadov v Združenih državah Amerike je imela velik vpliv na japonski premier Kantaro Suzuki in japonski zunanji minister Shigenori Togu, ki so nagnjeni k temu, da naj bi japonska vlada ustaviti vojno.

15. avgust 1945, Japonska napovedala svojo predajo. Dejanje predaje, ki formalno končal drugo svetovno vojno, je bila podpisana 2. september 1945.

Sovjetske izgube v drugi svetovni vojni

Žrtev ZSSR - 6,3 milijona vojakov ubitih in je umrl zaradi ran, 555 thous umrl zaradi bolezni, ubitih v incident, obsodil na smrt (glede na poročila vojakov, bolnišnicah, vojaških sodišč) in 4,5 milijona sprejeti zapornika in. manjka. Splošni demografske izgube (vključno izgubila civilnemu prebivalstvu na zasedenih ozemljih in povečano smrtnost v preostalem delu Sovjetske zveze od bede vojne) - 26,6 milijona ljudi;

Skupne izgube osebja Rdeče armade v času druge svetovne vojne, po revidiranih podatkih Ministrstva za obrambo Rusije znašal 8.668.400 ljudi.

Оставьте свой комментарий

Оставить комментарий как гость

0
  • Комментариев нет
Taobao RU