1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса(ов)

Szervusz!

Sajnos, nem világos és homályos kilencvenes évek óta nem voltam Oroszországban a semmiért. Beleértve a kérdéssel, látszólag, nem változtat semmin. Úgy tűnt, hogy a történelem - a történelem, és a történelmi események már nem lehet változtatni, hiszen már megtörténtek. De az amerikaiak erőfeszítéseket tettek terén a propaganda. Nem tudták változtatni magukat az eseményeket, de nem sikerült felvenni vele történeteket a hazugságot, hogy ez hasznos volt, és eltávolították az igazság, hogy nem nyereségesek. És én, mint egy katona unokája, sokkos, és kap egy gránátszilánk a bordái közé. Mint aki még mindig keresi a nagyanyja testvérek, aki eltűnt ... Fáj, hogy ezt hallom, és én szégyellem az európaiak, akik elárulták a memória őseik. De én szégyellem őket, sokan közülük - nem szégyellik.

Abban a pillanatban, látjuk a rettenetes kép. Sem Európa, sem Japán nem fogja tudni a történelem. Sok fiatal japán emberek úgy vélik, hogy a nukleáris bombák őket a Szovjetunió, de valójában bombázta Hirosima és Nagaszaki, az amerikaiak, bár szükséges, abban az időben nem ez volt. Európában emberek úgy vélik, hogy az ukrán Ukrán Front nevű mert harcolt ukránok (sőt, ők úgynevezett, mert részt vettek a felszabadulás Ukrajna, és mielőtt az első ukrán nevű Voronyezs Front, a második - a sztyeppe, a harmadik - a dél-nyugati, és a negyedik - Dél). Az európai fiatalok úgy véli, hogy Európában a náci csapatok felszabadították az amerikaiak, sem a szovjet csapatok. Nem is tudom, mi az amerikaiak ezt megtette, ahogy mindig is tette. Vártak, amíg nem válik egyértelművé, ki áll nyerésre, és csak akkor kezdett részt venni a háborúban a győztes oldalon. Sokan nem is tudják, hogy az Egyesült Államok nem esett egyetlen bombát, és azt nem ültetett egy német csapatok. És legfőképpen nem értem a lengyelek, amelyek lehetővé teszik, hogy Ukrajna a hős ki egy férfi, akinek a katonák megöltek több száz ezer lengyel csak nemzetiségük miatt.

Nem akarok meggyőzni senkit, különösen azért, mert minden embernek joga van, hogy tévedek, de azt akarom, hogy lehetőséget, hogy megértsék azokat, akik szeretnék megérteni. Azok, akik nem akarnak elárulni a memória őseik, akik a német megszállás. Azok, akik sokkal fontosabb, mint az igazság, és nem állati félelem Oroszországban.

Minden esemény fogom kifejezni egy nagyon rövid űrlapot a részletes kifejtését hosszú időt vesz igénybe. Úgy gondolom, hogy azok, akik érdekel ez a téma, képesek információt találni a levéltárban (sajnos, az európai emberek ma már veszélyes bízik az információkat, amelyek az újságok és könyvek, de a fájlok - ez levéltárak).

Munkám során azt kell használni egy automatikus fordító. Természetesen a program lehet a baj. Úgyhogy nagyon hálás észrevételeket a hibákat a fordítás.

A Nagy Honvédő Háború (1941-1945) - Háború a Szovjetunió és Németország keretében a második világháború, amely végül a győzelmet a Szovjetunió fölött a nácik és a capture Berlin. A Nagy Honvédő Háború volt az egyik utolsó szakaszában a második világháború.

A fő időszakok a Nagy Honvédő Háború

A kezdeti időszakban a háború (június 22, 1941 - november 18, 1942). Június 22. Németország megtámadta a Szovjetuniót, és a végén az év, képes volt nyerni, Litvánia, Lettország, Észtország, Ukrajna, Moldova és Fehéroroszország - költözött csapatokat az országba, hogy elfog Moszkva. Orosz csapatok hatalmas veszteségeket szenvedett el, lakói a megszállt területeken németül volt fogságban, és deportáltak Németországba rabszolgának. Azonban annak ellenére, hogy a szovjet hadsereg elvesztette, még mindig sikerült megállítani a németeket az utat a leningrádi (a várost bevették az ostrom), Moszkva és Novgorod. A terv "Barbarossa" nem adta meg a kívánt eredményt, a csata a város továbbra is 1942-ig.

Az az időszak, radikális változás (1942-1943 gg.) November 19, 1942 kezdett egy ellentámadás a szovjet csapatok, amelyek adott jelentős eredményeket - egy német és négy szövetséges hadseregek elpusztult. A szovjet hadsereg folytatta a támadó minden irányban, képesek voltak legyőzni számos hadsereg, hogy bíróság elé álljon, és a németek vissza az első határon nyugat felé. Köszönöm, hogy építsenek katonai források (hadiipar volt egy speciális módja) szovjet hadsereg nagyban kiváló német és most már nem csak ellenállni, de diktálni a feltételeket a háború. Megvédje a hadsereg a Szovjetunió egy csatár.

A harmadik korszak a háború (1943-1945 gg.). Annak ellenére, hogy Németország képes volt jelentősen növelje a hatalom a hadsereg, ez még mindig rosszabb, mint a szovjet és a Szovjetunió továbbra is játsszon vezető szerepet a támadó hadműveletek. A szovjet hadsereg továbbra is előre felé, Berlin, megnyerte a megszállt területeken. Meghódították Leningrad, majd 1944-ben, a szovjet csapatok vonultak a Lengyelország felé, majd Németországban. Május 8-Berlin vették, és a német erők bejelentette feltétel nélküli megadást.

Nagy csaták a Nagy Honvédő Háború

A védelem a sarkvidéki (június 29, 1941 - november 1, 1944);

Battle for Moscow (szeptember 30, 1941 - április 20, 1942);

Leningrád ostroma (szeptember 8. 1941-1927 January 1944);

Csaták Rzhev (január 8, 1942 - március 31, 1943);

A sztálingrádi csata (július 17, 1942 - február 2, 1943);

Harc a Kaukázusban (25 július 1942 - október 9, 1943);

A kurszki csata (július 5 - augusztus 23, 1943);

Harc a jobb Bank Ukraine (december 24, 1943 - április 17, 1944);

Belorusz működés (június 23 - augusztus 29, 1944);

A művelet a balti államokban (szeptember 14 - november 24. 1944);

Budapest működése (október 29, 1944 - február 13, 1945);

Visztula-Odera működés (január 12-február 3., 1945);

Operation Kelet-Poroszországban (január 13-április 25., 1945);

Battle for Berlin (április 16-május 8, 1945).

Vezető események a Nagy Honvédő Háború 1941-1945.

Az elején a második világháború volt az Lengyelország elleni német támadás, szeptember 1, 1939. A háború kezdett tombolni a egyik vagy a másik országban. Visztula folyó háború kezdett járkálni Nyugat- és Észak-Európában, és elérte a Balkánon. Katonai műveletek zajlottak az Atlanti-óceán észak-afrikai és a Földközi-tengeren. Ugyanakkor, egyre több tevékenységet válnak agresszív fellépés ellen Kínában, Japánban és Délkelet-Ázsiában. Egy gyors megszállása Franciaország május-júniusban 1940, valamint nyereség ugyanebben az évben, a többi nyugat-európai országban (kivéve Svédország és Svájc), a német kormány 1940 júliusában hozott végleges döntést - Körülbelül egy éve, hogy háborút indítsanak a Szovjetunió ellen. Ekkorra nyilvánvalóvá vált, hogy a tervezett 1940 német megszállás területén az Egyesült Királyság nem veszik, mert a németek nem rendelkeznek a szükséges energia mennyisége a végrehajtásához a katonai művelet, az úgynevezett "Sea Lion". Minden fő erői Németország továbbította a Szovjetunióba.

31 július 1940, Hitler azt mondta, hogy az ellenállás of England még nem elnyomott, mert ez az ország azon a tényen alapul, hogy a Szovjetunió még mindig létezik, és megnyerni neki azt jelentené győzelem Angliában és. Hitler kinevezte távú elfog a Szovjetunió -, hogy meg fog történni 1941 tavaszán. Mivel "Operation Sea Lion" újraalakult csak papíron és annak fő célja az volt -, hogy megfélemlítsék a brit. A speciálisan megnőnek pletykák a tranzakció, ez egy jó dezinformáció és jól szabályozott az igazi tervei Németország a Szovjetunió ellen. Átirányítása a német hadigépezet az irányt a Szovjetunió eredményeként mentett Angliában a vereségtől. Németország célja, hogy tartsa a villámháború, hogy nézett volna ki, mint a "Blitzkrieg". Terve megtámadja a Szovjetuniót volt az úgynevezett "Operation Barbarossa". Miután egy jó katonai és gazdasági potenciál, Németország sikerült létrehozni egy nagyon hatékony katonai erőt.

Nem fogok beszélni az eseményeket a Szovjetunióban. Lakosok, akiknek nagyapáink harcoltak egymás tudja ezt, de az európai emberek Gorazde érdekes lesz tudni, hogy ki, hogyan és mikor felszabadult hazájuk a nácik. Szóval mondd további részleteket a felszabadulás Európában.

A felszabadulás Európában a náci csapatok.

1942 októberében ellentámadást a brit csapatok az észak-afrikai parancsnoksága alatt Általános BL Montgomery. A csata El Alamein az olasz-német csapatok vereséget szenvedtek. Kezdték nonstop indulás nyugatra. Novemberben a szemközti oldalon az észak-afrikai, marokkói, leszállt az amerikai csapatok parancsnoksága alatt Dwight D. Eisenhower tábornok. Préselt mindkét oldalán az olasz-német csapatok voltak nyomva a tenger Tunéziában, ahol ő megadta május 13., 1943.

1943. júliusi, a szövetségesek partra szálltak Szicíliában. A megjelenése az ellenséges csapatok a saját területén okozott válságot a fasiszta rendszer Olaszországban. Mussolini volt kiszorult, és letartóztatták. Az új kormány élén marsall Badoglio. A fasiszta pártot feloszlatták azt állapította meg, amnesztia a politikai foglyok, indult titkos tárgyalások a szövetségesekkel. Szeptember 3 szövetségesek átlépték a Messinai-szorost, és leszállt az Appenninek félszigeten. Ugyanezen a napon Badoglio aláírta a fegyverszünetet az Egyesült Nemzetek Szervezete. Olasz csapatok befejezték ellenállás szövetségesei. Ezen a ponton, az észak-olaszországi, a gyors felvonulás a német csapatok bevonultak. Az északi Nápoly alakult egy másik első Európában. Német megszállás alatt Olaszország része helyreállt fasiszta rezsim által vezetett szabadon bocsátották a letartóztatott Mussolini. De most az erejét pihent csak az erejét a német hadsereg. Badoglio kormány a maga részéről, hadat üzent Németországnak.

Ott volt a fordulópont a Battle of the Atlantic. Először is, a szövetségeseknek sikerült a veszteségek csökkentésére a tettei miatt a német tengeralattjárók. Minden hajó kezdte átszelték az Atlanti csak a védett konvojok. Az egész észak-atlanti telepített rendszer folyamatos felügyelete repülőgép, mintegy 3 ezer hajó volt készen áll a vadászat tengeralattjárók, amint találták magukat felfedezték. Német tengeralattjárók voltak kénytelenek maradni a legtöbb időt elsüllyedt, csökkentve a hatósugara, és marad a riasztás. Loss növekedni kezdett a német tengeralattjáró-flotta és a lehetőségét annak feltöltését szűkült. Során 1942-ben elsüllyedt körülbelül 200 tengeralattjárók. Ők gyakorlatilag megszűnt, hogy megtámadják a konvojt, és vezette a vadászat csak néhány csellengõ és otbivshimisya bíróságok. Konvojok kezdett szabadon átkelni az Atlanti-óceán.

1944 éve volt teljes felszabadítása a terület a Szovjetunió. A téli és tavaszi támadó műveleteket a Vörös Hadsereg már teljesen eltávolították a Leningrád ostroma körül és elfoglalták Korszuni-Shevchenko ellenséges csoport, megjelent a Krím-félszigeten és a legtöbb Ukrajnában.

Március 26. erők a 2. Ukrán Front parancsnoksága alatt Marshal Konev először jött a Szovjetunió a román határ. A harmadik évfordulóján a náci Németország megtámadta a Szovjet ország megkezdte egy ambiciózus fehérorosz támadó hadművelet, teljes a felszabadulás német megszállás nagy része Szovjetunió területén. 1944 ősze az államhatár a Szovjetunió helyreállt teljes egészében. Csapásai alatt a Vörös Hadsereg a fasiszta blokk összeomlott.

A szovjet kormány hivatalosan kijelentette, hogy a bejegyzés a Vörös Hadsereg a másik ország területén szükségessége miatt a teljes veresége a német fegyveres erők, és nem célja, hogy módosítsa a politikai struktúra ezekben az országokban, vagy hogy megsértik területi integritását. A szovjet csapatok kellett küzdeniük területén Európa számos országában a németek által megszállt - Norvégia Ausztria. A legtöbb (600 ezer) szovjet katonák és tisztek öltek meg és temettek, a mai Lengyelország, több mint 140 ezer - a Cseh Köztársaság és Szlovákia, 26 ezer - Ausztriában.

Küzdelem az utcán a Königsbergi

A hozam a széles fronton a Vörös Hadsereg Közép- és Dél-Kelet-Európában, azonnal felmerült a kérdés a jövő közötti kapcsolatok a régió országai a Szovjetunióval. Előestéjén és alatt a csata a hatalmas és fontos régióban a Szovjetunió kezdett nyíltan támogatni a pro-szovjet politika ezekben az országokban - főleg a kommunisták között. Ugyanakkor, a szovjet vezetés által kért az amerikai és a brit elismeréséről szóló külön érdekek Európának ezen a részén. Tekintettel arra a szovjet csapatok jelenlétét ott, Churchill egyetértett 1944-ben, hogy tartalmazza az összes balkáni országban kivéve Görögországban, a szovjet érdekszférába. 1944-ben Sztálin létre a pro-szovjet kormány, a Lengyel párhuzamos emigráns kormány Londonban. Ezen országok csak Jugoszláviában, a szovjet csapatok erős támogatást a gerilla hadsereg a Josip Broz Tito. Együtt a gerillák október 20, 1944 a Vörös Hadsereg felszabadította az ellenség Belgrádban.

Együtt a szovjet csapatok a felszabadulás azok ország vett részt csehszlovák hadtest, a bolgár hadsereg, a Népi Felszabadító Hadsereg Jugoszlávia, az 1. és a 2. lengyel hadsereg, egyes román egységek és alakulatok. A 1944 nyarán egy összeesküvés - a kommunisták monarchisták - merült fel erre a célra Romániában. Ebben az időben, a Vörös Hadsereg harcoló már Románia területén. Bukarest, augusztus 23 volt államcsíny. A következő napon, az új kormány hadat üzent Németországnak.

Augusztus 31-én a szovjet csapatok bevonultak Bukarestben. A román hadsereg csatlakozott a szovjet fronton. Mihály király később még megkapta a parancsot Moszkvától "Victory" (még mielőtt seregét, és harcolt a Szovjetunió ellen). Akkor inkább tiszteletre méltó körülmények között sikerült kijutni a háború Finnország aláírta a fegyverszünetet szeptember 19, 1944

A háború alatt, Bulgária volt Németország szövetségese, és ostromolnak-Britannia és az Egyesült Államok, de a Szovjetunió nem hadat rajta. Szeptember 5, 1944. A szovjet kormány hadat üzent Bulgáriának, miután felszólította az, hogy megtámadják, de az egyik gyalogsági hadosztály a bolgár hadsereg, bélelt úton, találkozott csapataink telepített vörös zászlók és vidám zene. Egy idő után ugyanazon esemény történt más területeken. Úgy kezdődött spontán barátkozás a szovjet katonák bolgár nép. Azon az éjszakán, szeptember 9 Bulgáriában volt egy vértelen puccs. Hatalomra Szófiában egy új kormány, erősen befolyásolja a kommunisták. Bulgária hadat üzent Németországnak.

Augusztus végén 1944-ben a szlovák antifasiszta nemzeti felkelés tört ki, és a támogatást is költözött része 1. Ukrán Front, amely harcolt részeként az 1. csehszlovák hadtest parancsnoksága alatt Általános L. Svoboda. Heves harcok kezdődtek a terület a Kárpátok. Október 6-án a szovjet és csehszlovák csapatok bevonultak Csehszlovákiába a föld közelében, a Dukla Pass. Ez a nap ünneplik ma, mint a Nap, a Csehszlovák Néphadsereg. Véres csaták ig tartott október végén. A szovjet csapatok nem tudta teljes mértékben leküzdeni a Kárpátok és csatlakoztassa a lázadókkal. De fokozatosan a felszabadulás Kelet-Szlovákia folytatta. Az ülésen részt vett, és a lázadók, akik elmentek a hegyekbe, és vált a partizánok és a civilek. A szovjet parancsnokság segítette őket az emberek, fegyverek és lőszerek.

A szovjet tankok az utcán a német város

By október 1944 Németország maradt az egyetlen szövetségese Európában - Magyarországon. Október 15. A legfőbb uralkodó az ország, Horthy Miklós is megpróbálták eltávolítani őt a háború, de mindhiába. Letartóztatták a németek. Ezt követően Magyarország meg kellett küzdenie végéig. Kitartó harcok véget Budapesten. A szovjet csapatok sikerült, hogy neki csak a harmadik kísérlet február 13, 1945 Egy nemrégiben csaták Magyarországon áprilisában lezárult. Februárban azt vereséget szenvedett a budapesti csoportja németek. A területen a Balaton (Magyarország), az ellenség tett egy utolsó kísérletet, hogy a támadó, de vereséget szenvedett. Áprilisban a szovjet csapatok felszabadították az osztrák főváros, Bécs és Kelet-Poroszországban került a város Kőnigsbergi.

A német megszállás rendszerváltás Lengyelországban volt rendkívül zord: A háború alatt a 35 millió ember halt meg 6 millió ember. Mindazonáltal, mivel a háború elején ott járt Ellenállási Mozgalom, az úgynevezett "Honi Hadsereg" ("Hazafias Hadsereg"). Támogatta a lengyel kormány emigráns. 20 július 1944 a Lengyelország területén, a szovjet csapatok bevonultak. Azonnal jött létre ideiglenes kormány által vezetett, a kommunisták - a bizottság a Nemzeti Felszabadítási. Ő engedelmeskedett Army Ludowa ("néphadsereg"). Együtt a szovjet csapatok és a hadsereg egységei Lajos bizottság költözött Varsóban. Honi Hadsereg határozottan ellenzi a hatalomra ennek a bizottságnak. Tehát megpróbált felszabadítani Varsó a németek a saját. Augusztus 1., a város egy lázadás tört ki, amely részt vett a legtöbb lakos a lengyel fővárosban. A szovjet vezetés reagált nagyon negatívan a felkelést. Sztálin azt írta, hogy Churchill augusztus 16-án: "A Varsói akció egy vakmerő és félelmetes játékra, álló lakosság több áldozatot követelt. A jelenlegi helyzetben a szovjet parancsnokság arra a következtetésre jutott, hogy meg kell elhatárolja magát a Varsói kaland, mert nem tudja elviselni, sem közvetlen, sem közvetett felelősséget a varsói akció ". Nem támogatta a felkelőket, a szovjet vezetés nem volt hajlandó, hogy dobják el a fegyvereket és az élelmiszer repülőgépről.

Szeptember 13-án a szovjet csapatok jött Varsó és letelepedett a másik partján a Visztula. Onnan lehetett látni, hogy a németek foglalkozott kíméletlenül a lázadókkal. Most már elkezdték, hogy segítséget nyújtson a szovjet repülőgépek csökken, amire szükség van. De a felkelés már elhalványult. Az ő elnyomás megölt mintegy 18.000 lázadók és 200 ezer civilt Varsóban. Október 2 vezetők a varsói felkelés úgy döntött, hogy megadja magát. Mint büntetést, a németek szinte teljesen megsemmisült Varsóban. Lakóház égett vagy felrobbantották. A túlélő lakosok elmenekültek a városból.

Harc a Bécs utcáin

A 1945 elején részeként a meglévő szovjet csapatok kétszer több katonát, mint a szembenálló erők, háromszor nagyobb tartályok és rohamlöveget, négyszer annyi fegyvert és aknavetők, közel nyolcszor harci. A légi közlekedés osztatlan uralma a levegőben. Egymás mellett a Vörös Hadsereg harcolt közel félmillió katonák és tisztek szövetségesei. Mindez lehetővé tette a szovjet parancsnokság telepíteni mind a támadó végig a teljes elülső és sztrájk az ellenség bárhol kényelmes volt számunkra, és amikor nyereséges volt számunkra.

A tél beállta hozott a hét fronton katonák - három fehérorosz és ukrán négy. Az 1. és a 2. Balti-fronton továbbra is blokkolja a földet az ellenség csoport Kurland. Balti Flotta támogatott szárazföldi erők mozognak a part mentén és az Északi Flotta biztosított közlekedés biztosítása a Barents-tengeren. Támadást indítottak tervezett január második felében.

De a szovjet parancsnokság kénytelen volt módosítani a tervet, és itt miért. December közepén 1944-ben a németek hirtelen megtámadta az amerikai és brit erők az Ardennekben, a határ Belgium és Franciaország, és dobta a szövetséges csapatok a 100 km-re nyugatra, a tenger felé. Különösen fájdalmasan tudatában, hogy vereséget a brit - a helyzet emlékeztette őket a tragikus napon 1940 júniusában, amikor a csapatok voltak nyomva a tenger területén Dunkerque. Január 6-Churchill fellebbezést nyújtott be a Supreme Commander a fegyveres erők, a szovjet Sztálin azzal a kéréssel, hogy felgyorsítsa az átmenetet a Vörös Hadsereg támadó enyhíteni a sorsát, az angol-amerikai csapatok. Ezt a kérést nyújtott, és a Vörös Hadsereg, annak ellenére, hogy a hiányos képzés, január 12, 1945 elfogadott egy általános támadást partján a Balti-tenger déli nyúlványai a Kárpátokban. Ez volt a legnagyobb és legerősebb támadó a háború.

Fő támadás csapatok az 1. Belorusz és az 1. Ukrán Front halad a Visztula folyó, délre Varsó, és mozgassa nyugat felé a Németország határain. Ezek a frontok parancsot kaptak marsall, a Szovjetunió Georgy Zsukov és IS Konev. Ennek részeként a fronton voltak 2 millió. 200 ezer. Tisztek és katonák, több mint 32 ezer. Guns és aknavetők, 6500 tankok és önjáró tüzérségi, mintegy 5000. Warplanes. Ők leverte a németek teljesen elpusztult 35 ellenséges megosztottságot. 25 ellenséges szétválására elvesztette 50-70% az összetétel.

23 nap tartott a folyamatos támadás a Nyugat. 500-600 km vívtak a szovjet csapatok. Február 3. voltak már a bank az Odera. Előttük terült el a földön Németország, jött hozzánk a háború borzalmaitól. A harcok a helység német város január 17-én, a szovjet csapatok bevonultak a lengyel fővárosban. A város vált rommá, látszott teljesen halott. Ennek során a Visztula-Odera működés (február 1945) a náci megszállók már teljesen eltűnt a Lengyelország területén, a Visztula-Odera működését mentett a vereségtől a szövetséges erők az Ardennekben, ahol az amerikaiak elvesztették 40 ezer. Man.

A szovjet parancsnokság felajánlotta, hogy gondoskodjon a tárgyalásokat a vezetést a földalatti Honi Hadsereg. Azonban az első ülésen a feje Általános L. Okulicki letartóztatták. 1945 júniusában Moszkva adott otthont a nyílt tárgyalás a vezetők a Honi Hadsereg. Ahogy a korábbi nyílt vizsgálatok Moszkvában, a vádlottak elismerték bűnösségüket és megbánta "szovjetellenes tevékenység." Közülük 12 ítéltek börtönbüntetésre.

Január közepén a Kelet-Poroszországban bontakozott ki legalább erős támadó a 3. és 2. Belorusz Front alatt Army Általános ID Chernyakhovsky és Marshal Rokossovsky. Kelet-Poroszország - fészek porosz nagybirtokosok és a katonaság - a nácik vált egy erődített terület, ahol erős beton erődítmények. Az ellenség szervezett védelmében a város előre. A megközelítések, ő fedezte erődítmények (alkalmazkodva a régi várak, beépített pillboxes, bunkerek, lövészárkok, és így tovább. D.), a városokon belül és a védekező legtöbb épület átalakításra került, beleértve a gyár. Sok épület van a körkörös kilátás, míg mások kétoldalt a megközelítések őket. Ennek eredményeként jött létre sok erős pontok támasz és ellenállás egység, megerősített barikádokat, árkok, buktatókat. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a fentiekből, hogy a falak egyes épületek nem tette az utat még 76 mm-es lövedéket megosztással fegyverek ZIS-3, világossá válik, hogy a németek voltak képesek, hogy egy hosszú és makacs ellenállás a mi előrenyomuló csapatok.

A taktika az ellenség városi harc volt, hogy biztosítsa, hogy szilárdan tartsa a pozícióját (erődített épületek, városrészek, utcák, sikátorok), nagy sűrűségű tűz akadályozhatják a továbbjutott a támadás tárgyát, és abban az esetben veszteség egy ellentámadás környező házakból, hogy újra létrehozni a tűz táskák közel a foglyul objektumot, és alkalmazza a közelgő vereséget, meghiúsíthatja a támadást. Garrison épület (tömb) meglehetősen bőséges, mint a védelem, a város nem csak a rendszeres csapatok a Wehrmacht, hanem milíciák (Volkssturm).

Harc a Berlin utcáin

Szovjet katonák súlyos veszteségeket szenvedett. Február 18. esett a csatatéren ellenség shell repesz ütött a hős a második világháború, kiemelkedő parancsnoka, a parancsnok a 3. Belorusz Front, Gen. Chernyakhovsky. Lépésről lépésre, szorongatva a gyűrűnek a bekerített német erők, csapataink harci három hónapig kitisztult az ellenség egész Kelet-Poroszországban. Sturm Königsberg kezdődött április 7-én. Ez együtt járt a példátlan támadás tüzérségi és légi támogatást nyújt a szervezet, amelynek a feje a légierő légi marsall Novikov megkapta a Szovjetunió Hőse. Alkalmazása 5000 fegyvereket, köztük nehéztüzérség kaliberű 203 és 305 (!) Mm és 160 mm habarcs, 2500 repülőgépből, "... erősítse a várat lerombolták, és demoralizált katonák és tisztek. Kimegyek az utcára, hogy vegye fel a kapcsolatot a vezérkar a részek nem tudjuk, hová menjen, akkor elveszíti tájolású, így megsemmisült, és égő kilátás nyílik a városra változott "(vallomását a tanú a német oldalon). Április 9 nácik lemondtak fő erőd - a város Königsberg (Kalinyingrád most). Közel 100 ezer. Német katonák és tisztek mondtak le, több tízezer embert megöltek.

És ebben az időben a déli front, közel a szovjet csapatok felszabadították február 13., 1945 Budapest, a nácik sikertelenül próbált ragadni a kezdeményezést, és többször alkalmazott kontrát. Március 6., még elmentek a nagy offenzíva a Balaton és a Velencei-délnyugatra, Budapest. Hitler elrendelte, hogy át itt a nyugat-európai front, a Ardennek, nagy páncélos erők. De a szovjet katonák a 3. és 2. Ukrán Front, miután megverték heves támadásokat az ellenség, március 16 folytatta a támadó, felszabadult Magyarországon a nácik, területére léptek Ausztriában és április 13 elfoglalták a főváros - Bécs.

Februárban és márciusban a szovjet csapatok sikeresen meghiúsította kísérlet arra, hogy ellentámadást az ellenség Kelet-Pomeránia és elhajtott a nácik ebből a régi lengyel régióban. Április közepe óta 1945-ben a 4. és 2. Ukrán Front indított végső harcok felszabadításáért Csehszlovákia. Április 30.-ben megjelent egy jelentős ipari központja Csehszlovákia - morva Ostrava. Pozsony, Szlovákia már megjelent április 4-én, de a főváros Prága, Csehszlovákia még messze. Közben május 5-én a nácik által megszállt Prágában kezdődött fegyveres felkelés lakosok.

A nácik készül, hogy megfullad a felkelés a vérben. A lázadók bekapcsolta a rádiót, hogy a szövetséges erők segítséget hívni. A szovjet parancsnokság válaszolt erre a felhívásra. Két tartály seregei 1. Ukrán Front volt három napig trehsotkilometrovy soha nem látott menet Berlin külvárosában Prágába. Május 9, belépett a fővárosban a testvéri nép és segített megmenteni a pusztulástól. A támadó bontakozott Dresden és a Duna, beleértve a katonákat az 1., 4. és 2. Ukrán Front. Invaders teljesen kizárták Csehszlovákia.

Április 16. kezdődött a berlini működését, amely végül két héttel később felvonták a vörös zászlót a Reichstag legyőzte. Elfoglalása után Berlin, fegyveres erők az 1. Ukrán Front tett egy gyors menetet a támogatást a felkelő Prága és reggel május 9 vinni az utcára a csehszlovák fővárosban. Az éjszaka május 08-09 1945 Berlin külvárosában Karlshorst képviselői a német parancsnokság aláírt cselekmény feltétel nélküli megadás az egész német fegyveres erők. A háború Európában véget ért.

Alapvető változás során a Nagy Honvédő Háború eredményeként hadműveletek a Vörös Hadsereg okozott erős emelkedése az antifasiszta és a nemzeti felszabadító mozgalmak a megszállt országokban, amelyek fejlődött ki az első napokban a második világháború, és nevezték az ellenállás. Ez volt az elkerülhetetlen reakció a lakosság a megszállt országok meghatározott sorrendben Németország, Olaszország és Japán. A helyzet az országban elfoglalták más volt - bizonyos fokú önállóságát egyszerűen megsemmisült, mások jöttek létre rezsimek ismétlődő állami rendszer Németországban (Szlovákia, Horvátország). De értelmében "új rend" mindig ugyanaz volt: a megszüntetése a függetlenség és szuverenitás minden demokratikus és szociális vívmányok, a féktelen gazdasági kizsákmányolás és a zsarnokság betolakodókat. Ehhez még hozzá kell adni a fellépések a német megszálló hatóságok számára a politikák végrehajtását faji megsemmisítő "alacsonyabb rendű" népek.

Európa-szerte szétszórt koncentrációs táborok, a legnagyobb, amely Auschwitzban volt, Majdanekből Treblinka, Dachau, Buchenwald, Sachsenhausen, Ravensbrückbe, Mauthausen. Ők bágyadozott hadifoglyok, tagjai az ellenállási mozgalom, vallott faji rosszabb. Összességében a táborok bizonyult 18 millió ember közül 12 halt meg. Emberek milliói Európában erőszakkal deportálták németországi munkára. Annak érdekében, hogy a lakosság a engedelmességet körben használt rendszer a túszok és mészárlás a civilek. A szimbólumok E politikának a teljes megsemmisítése a falusiak a Oradour Franciaországban, Lidice Csehszlovákiában, Khatyn Fehéroroszországban. Által lakott területeken a szláv népek, a nácik megteremtette a feltételeket a fokozatos degeneráció és a halál. Sami ezeket a területeket telepítettek az árják. Kérdése volt, hogy a népirtás.

Az az ellenállás minden formáját különbözőek voltak. Egyes esetekben ez volt az összegyűjtését és továbbítását a szövetségesek értékes információkat. Egyéb - szabotázs, zavar a katonai felszerelések, katonai termelés ritmuszavara, szabotázs. Ugyanebben az évben jött létre, és az első partizán egységek Lengyelországban, Jugoszláviában, Albánia és Görögország. Az egyik első cselekmények az Európai ellenállás volt a varsói gettó felkelés 1943-ban. Majdnem egy hónappal rosszul felfegyverzett lakosság a zsidó gettóban, pusztulásra ítélt, vívott hősies csatában a német csapatok. Fogtak hozzá az irányító testületek a közös ellenállási mozgalom. Tehát France egyesül vezetése alatt Charles de Gaulle tábornok.

Az ellenállási mozgalom szerzett tömeges jellegű, annak soraiban voltak képviselői a különböző ágazatok a lakosság. Aktív szerepet játszott az ellenállás a kommunisták. Ők hajlamosak szervezők a gerilla csoportok, létrejön a fasiszta hátul a felszabadult területek amelyben a hatalom a népé demokratikus tanácsok és bizottságok. A hatóság a kommunista pártok a fasizmus elleni harcban nőtt, nőtt a számuk.

A kommunista párt járt el önállóan, mint a Komintern feloldjuk. A kommunisták aktívan harcolt a fasizmus ellen, részt vett a vezetést az ellenállási mozgalom, a megszerzett presztízs és a hatalomból, vagy legalábbis, hogy részt vegyenek a kormány számos országban. Így a felszabadult részét Olaszországban a kormány képviselői minden antifasiszta pártok, köztük a két kommunisták. A területek, amelyeket megjelent a brit és az amerikai csapatok, a nyugati országok támogatták a liberális pártok és csoportok kívánatos és minden eszközzel, hogy álljon a kommunisták hatalomból. Ők jól látták a kommunisták, annak ellenére, hogy fasizmus elleni harcban, a pusztító erejét a nyugati civilizáció, mert a kommunisták célja az volt, hogy megsemmisítése tevékenységét. Azokban az országokban, mentesíthetik a szovjet hadsereg is támogatta a kommunista erők. A támogatást a Szovjetunió, beleértve a katonai, a Kelet- és Dél-Kelet-Európában hatalomra a kormány antifasiszta erők, amelyek kommunisták játszott kiemelkedő és gyakran döntő szerepet.

A leszállás a szövetséges erők Európában.

Normandy művelet vagy a művelet "Overlord" (az angol. Overlord «Uram, Uram") - stratégiai művelet szövetséges csapatok partra Normandiában (Franciaország), amely akkor kezdődött a kora reggeli órákban a június 6, 1944, és végül augusztus 31, 1944, amely után a szövetségesek átkeltek Szajna, Párizs adták, és folytatta a támadó, hogy a francia-német határon.

A művelet nyitotta meg a West (vagy az úgynevezett "második") előtt Európában a második világháború. Eddig a legnagyobb kétéltű működését a történelemben - Az ülésen részt vett több mint 3 millió ember, akik átlépték a La Manche-csatorna Angliából Normandiába.

A szerepe az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában az események a második világháború.

A 1924 nyarán a londoni konferencián elfogadott egy projekt felére csökkenjen a német jóvátételi fizetések, és a probléma megoldása a források a lefedettség. Azonban a fő célkitűzése az USA volt, hogy kedvező feltételeket amerikai befektetési, ami csak úgy volt lehetséges, a stabilizációs a német márka. Erre a célra szerint a kifejlesztett gyomrában a cég "JP Morgan" terv, Németország kellene egy kölcsön összegének 200 millió dollár, aminek a fele jön csak a JP Morgan. Az augusztus 1924-ben a régi német márka helyébe egy új, és, írja olasz közgazdász és történész Guido Giacomo Preparata könyvében: "Hitler Inc. Nagy-Britannia és az Egyesült Államok hozta létre a Harmadik Birodalom ", a weimari köztársaság volt felkészülve" a legszebb a gazdasági támogatás a történelemben, majd a legkeserűbb aratás a történelem a világ - a németországi pénzügyi core ellenőrizhetetlen elöntött amerikai vér. " A következmények nem voltak sokáig váratott magára.

Mint írta emlékirataiban, egykori német kancellár Brüning, 1923 óta, Hitler kapott nagy összegű külföldi, a svájci és a svéd bankok. 1922-ben Münchenben, Hitler találkozott amerikai katonai attasé Németországban kapitány Truman Smith, az összetétele neki Washington felettesei (az Office of Military Intelligence) részletes jelentést, amelyben méltatta Hitler. Ez volt a Smith ismeretségi köréből került bevezetésre Hitler Hanfstaengl becenevén "Putzi" - a Harvard Egyetem, aki jelentős szerepet játszott a kialakulását Hitler, mint egy politikus, hogy adjon neki jelentős pénzügyi támogatást, és hogy neki ismerős és kommunikáció vezető nyugat-számok.

4 január 1932 volt egy találkozó kormányzója a Bank of England Montagu Norman Hitlerrel és a jövőben kancellár a weimari köztársaság von Papen megkötött, titkos finanszírozásáról szóló megállapodás az NSDAP. Ezen a találkozón jelen volt még a testvérek John és Allen Dulles, amit nem szeretnék említeni a életrajzírója. A január 14, 1933 közötti találkozó Hitler és von Papen, von Schroeder, a bankár és a gyáros Kepler, amelyben Hitler program teljes mértékben jóváhagyott. Itt történt, hogy végül rendezni a kérdést, hogy a hatalomátvétel, hogy a nácik, és január 30 Hitler kancellárja lett. Itt kezdődik a végrehajtás a következő fázisa az angol-amerikai stratégiát.

1933 májusában, az elnök a birodalmi Hjalmar Schacht ismét Amerikába látogatott, ahol megbeszélést tartott a Roosevelt elnök és az egyik legnagyobb amerikai pénzemberek. Hamarosan Berlin kap beruházások a német ipar és a hitelek az Egyesült Államokban összesen több mint egymilliárd dollárt. Egy hónappal később, júniusban, a nemzetközi konferencián Londonban Hjalmar Schacht is tart egy sor ülést és beszél a brit bank N. Montague. Hogyan később a nürnbergi perek, mondta J. Schacht, Németország, az Egyesült Királyság nyújtott hitelek meghaladó egymilliárd fontot, ami dollárban kifejezve elérte a kétmilliárd dollárt.

 

Előestéjén a második világháború, a vállalatok és a bankok befektettek 800 millió USD. Az ipar és az ország pénzügyi rendszere. Az összeg azokban a napokban nagy. Ezek közül a vezető négyes Amerikai fektetett be a militarizált német gazdaság mintegy 200 millió dollárt.: "Standard Oil" - 120 millió, "General Motors" - 35 millió beruházás "ITT" elérte a 30 millió, és a "Ford" 17.500.000 $ .

Ez nem sokk a tény, hogy még az Egyesült Államok után lépését a második világháború december 11, 1941 amerikai vállalatok továbbra is aktívan végzi megrendelések cégek ellenséges országok, támogatja tevékenységüket leányvállalatainak Németország, Olaszország és Japán még. Ehhez csak meg kellett kérni külön engedéllyel lehet végezni a gazdasági tevékenységek által irányított vállalatok a nácik vagy szövetségeseik. Rendelet az elnök az Egyesült Államok által december 13, 1941, amely lehetővé teszi a hasonló ügyletek, hogy az üzleti vállalkozások ellenség, ha nem volt kifejezetten megtiltja a Pénzügyminisztérium of America. Nagyon gyakran, az amerikai vállalatok minden gond nélkül megkapta jóváhagyási működni ellenséges cégek és szállította nekik a szükséges acél, motorok, kerozin, gumi, rádió alkatrészek ... Szóval a hatalom a hadiipar Németország és szövetségesei a gazdasági tevékenység támogatása Egyesült Államok, amelynek cégek kapnak többlet nyereség azok foglalkozik az ellenséggel.

A pénzügyi támogatást a Führer és az Egyesült Államok továbbra is biztosítja a háború alatt. Például 1942 nyarán, Amerikában kitört hatalmas botrányt. NewYorkHerald újság headline "Hitler Angels - 3.000.000 $ a bank" (a "angyalok Hitler" jelentette a Führer belső kör. - Kb. A szerk.). Az újságírók azt írta, hogy Hitler, Goebbels és Göring "ültetett az amerikai fészek tojás", és a New York-i befektetési bank UnionBankingCorporation (UBC) volt a "fő szervező pénzmosás náci pénz." Ennek eredményeként a nyomozás az FBI, kiderült, hogy ezek a beruházások lehetővé tették a német Steel Trust termelni 50% nyersvasat termelt Reich, 35% a robbanóanyagok, 38% -a horganyzott acél és 36% az acéllemez. By the way, az igazgatóság, míg UBC lépett Prescott Bush nagyapja egykori amerikai elnök, George W. Bush.

A nürnbergi per a volt elnök a birodalmi Hjalmar Schacht egy interjúban egy amerikai ügyvéd, azt mondta: "Ha azt szeretnénk, hogy megvádolják iparosok, akik segítettek újraélesítését Németországban, akkor megvádolják magukat. Be kell majd megvádolják az amerikaiak. Az autó gyári "Opel", például nem termelnek semmi más, mint a katonai termékek. Tulajdonosa ugyanaz, ez a "General Motors". Szinte amíg a háború vége, a külön engedéllyel lehet kereskedni Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Államok végzett üzleti távközlési ITT. Nem leállította a termelést Franciaországban a német megszállás után a auto óriás "Ford", speciális védelmi tevékenységek "Ford" Európában előírt személyesen Hermann Göring, vezetője az ipari csoport "Reyhsverk Hermann Göring." Mit mondjak, még ha messze katonai ügyek a társaság "Coca-Cola" alakult Németországban a termelés az ital "Fanta"!

A híres "Standard Oil" Hitler hadserege rendszeresen biztosít különböző üzemanyag és az élelmiszer-ágazat számára a szintetikus gumi és különböző nyersanyagokat. A szállítások is Olaszországban és Ausztriában. Az USA-ban a háború alatt voltak súlyos problémák vannak a kínálat a szintetikus gumi az amerikai ipar. Ne megszakította a háború, "Standard Oil" segítségével British közvetítők szerződést köt a vállalat "I. G. Ferbinidustri ", amely lehetővé teszi a repülőgép-üzemanyag Németországban. Tehát repülőgépek "Luftwaffe", amely bombázták békés város a Szovjetunió, Nagy-Britannia, megölve brit és az amerikai katonák, akik a benzin létre egy amerikai vállalat. A második világháború idején, senki tartályhajó "Standard Oil" elsüllyedt a német tengeralattjárók.

Szinte amíg a háború vége, a külön engedéllyel lehet kereskedni Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Államok végzett üzleti "ITT". Nem leállította a termelést Franciaországban a német megszállás után a gépkocsi aggodalmát "Ford". Speciális védelem a csoport tevékenységét Európában a személyes Hermann Göring, aki vezette az ipari csoport "Reyhsverk Hermann Göring." Még nem katonai szállítások a cég "Coca Cola" alakult Németországban a termelés az ital "Fanta". És ez még nem minden példát az együttműködés a nagy üzlet, és az USA-ban a náci Németország a háború alatt. Ezt követően Yalomir Mines egy interjúban Egy amerikai orvos Gilbert során a nürnbergi perek, azt mondta: "Ha azt szeretnénk, hogy megvádolják iparosok, akik segítettek újraélesítését Németországban, akkor megvádolják magukat. Az autó gyári "Opel", például nem termelnek semmi más, mint a katonai termékek. Tulajdonosa ugyanaz, ez a "General Motors" ... Mint tudod, a nürnbergi törvényszék ártatlannak nyilvánították Ya Mine.

A cég Random House részeként Bertelsmann AG, részt vesz a kiadvány a náci propaganda, beleértve megjelent a könyv címe: "Sterilizálás és helyhiány miatt: Hozzájárulás a keresztény etika." Bertelsmann AG továbbra is tulajdonosa és üzemeltetője a több vállalat. Random House, 1997-ben úgy döntött, hogy bővítse a "náci, fasiszta" Webster szótárban. Köznyelvben, akkor megenyhült meghatározását. (Forrás: New York Observer, ADL)

A második világháború idején együttműködtek Hitler a következő cégek: a General Electric (GE), General Motors, Standard Oil, ITT, Hugo Boss, Kodak, az IBM, a Coca-Cola, a Random House, Chase Bank.

Jaltai (Krím) Konferencia a szövetséges hatalmak (február 04-11, 1945)

A második találkozón egy sor vezetők a Hitler-ellenes koalíció - a Szovjetunió, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság - a második világháború, melynek célja a létesítmény a háború utáni világrend. A konferenciát tartottak a Livadia (Fehér) Palace Jaltában, a Krímben és ez volt az utolsó konferencia a vezetők a Hitler-ellenes koalíció, a "Big Three" a pre-nukleáris korszak.

A Hirosima és Nagaszaki amerikai repülőgép

(6 és augusztus 9-1945 -kal) - az egyetlenek, akik az emberiség történetében két példa a harci nukleáris fegyverek használata. Végzett az amerikai erők a végső szakaszában a második világháború után (hivatalosan kitűzött cél -, hogy gyorsítsa fel az átadás Japán) mellett a csendes-óceáni hadszíntéren a második világháború.

Én reggel 6 augusztus 1945 egy amerikai bombázó B-29 «Enola Gay» elnevezett az anya (Enola Gay Haggard) legénység parancsnoka, Paul Tibbets, csökkent a japán város Hiroshima atombomba "Little Boy" ("The Kid"), ami megegyezik az 13-18 kilotonna TNT. Három nappal később, augusztus 9-én 1945-ben, egy atombomba "Fat Man" ("Fat Man") dobták Nagasaki pilóta Charles Sweeney, parancsnoka a B-29-es bombázó «Bockscar». A teljes száma, akik megölték mozgott 90-166 ezer ember Hirosimában és 60-80.000 ember - Nagasaki.

A sokk az atomi bombázások, az Egyesült Államok volt nagy hatással a japán miniszterelnök Kantaro Suzuki és a japán külügyminiszter Shigenori Togo, akik hajlamosak arra, hogy a japán kormány kell megállítani a háborút.

Augusztus 15, 1945, Japán bejelentette, hogy megadja magát. Az aktus átadás, hogy hivatalosan véget ért a második világháború, írták alá szeptember 2., 1945.

Szovjet veszteségek a második világháború

Veszteségek a Szovjetunió - 6,3 millió katona meghalt és meghalt sebek, 555 ezer. Haltak meg a betegség, megölte az incidens, halálraítélt (jelentései szerint a csapatok, kórházak, katonai törvényszékek) és 4,5 millió fogságba hiányzik. Általános demográfiai veszteség (beleértve az elmaradt polgári lakosság a megszállt területeken és a megnövekedett halálozási arány a többi Szovjetuniónak a nyomor a háború) - 26.600.000 embert;

A teljes veszteség a személyzet a Vörös Hadsereg a második világháború idején szerint felülvizsgált adatokat a Honvédelmi Minisztérium Oroszország elérte a 8.668.400 ember.

Оставьте свой комментарий

Оставить комментарий как гость

0
  • Комментариев нет
Tinydeal WW