1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса(ов)
Γεια σας!
Δυστυχώς, ασαφής και αόριστη δεκαετίας δεν ήταν προς τη Ρωσία για το τίποτα. Συμπεριλαμβανομένου του θέματος στην οποία, φαινομενικά, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Φάνηκε ότι η ιστορία - μια ιστορία, και ιστορικά γεγονότα δεν μπορεί πλέον να αλλάξει, όπως έχουν ήδη συμβεί. Αλλά οι Αμερικανοί έχουν κάνει προσπάθειες στο πεδίο της προπαγάνδας. Δεν θα μπορούσε να αλλάξει τα ίδια τα γεγονότα, αλλά απέτυχε να προσθέσετε τις ιστορίες της για το ψέμα που ήταν επωφελής και αφαίρεσε την αλήθεια ότι δεν είναι κερδοφόρα. Και εγώ, ως εγγονός στρατιώτης, κέλυφος-σοκαρισμένος και να πάρει ένα κομμάτι κέλυφος στα πλευρά. Ως κάποιος που εξακολουθεί να ψάχνει για τους αδελφούς της γιαγιάς του, ο οποίος εξαφανίστηκε ... Με πονάει να ακούω ότι, και ντρέπομαι για τους Ευρωπαίους, που έχουν προδώσει τη μνήμη των προγόνων τους. Αλλά ντρέπομαι τους, πολλοί από αυτούς - δεν είναι ντροπή.
Προς το παρόν, βλέπουμε την τρομερή εικόνα. Ούτε η Ευρώπη ούτε η Ιαπωνία δεν θα γνωρίζετε το ιστορικό του. Πολλοί νέοι Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι πυρηνικές βόμβες έπεσαν πάνω τους τη Σοβιετική Ένωση, αλλά στην πραγματικότητα βομβάρδισε τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, οι Αμερικανοί, αν είναι απαραίτητο, κατά τον χρόνο αυτό δεν ήταν. Οι άνθρωποι στην Ευρώπη πιστεύουν ότι η ουκρανική Ουκρανικά Μέτωπο ονομάζεται επειδή πολέμησε Ουκρανοί (στην πραγματικότητα, είναι που ονομάζεται έτσι επειδή ήταν που ασχολούνται με την απελευθέρωση της Ουκρανίας, και πριν από την πρώτη ουκρανική ονομάζεται Voronezh Μέτωπο, το δεύτερο - στέπα, η τρίτη - η South-West, και ο τέταρτος - Νότια Προάστια). Οι νέοι της Ευρώπης πιστεύει ότι η Ευρώπη από τα Ναζιστικά στρατεύματα απελευθέρωσαν οι Αμερικανοί, δεν τα σοβιετικά στρατεύματα. Δεν ξέρω καν τι οι Αμερικανοί έχουν πράξει, όπως έκανε πάντα. Περίμεναν μέχρι να γίνει σαφές ποιος κερδίζει, και μόνο τότε άρχισε να συμμετέχει στον πόλεμο στην πλευρά των νικητών. Πολλοί δεν γνωρίζουν καν ότι οι ΗΠΑ δεν έχει πέσει ένα ενιαίο βόμβα, και δεν φυτεύτηκε ένα ενιαίο γερμανικά στρατεύματα. Και πάνω απ 'όλα δεν καταλαβαίνω τους Πολωνούς, το οποίο επιτρέπει στην Ουκρανία για να κάνει έναν ήρωα από έναν άνδρα, του οποίου οι στρατιώτες σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες Πολωνοί μόνο λόγω της ιθαγένειάς τους.
Δεν θέλω να πείσω κανέναν, ιδίως δεδομένου ότι κάθε πρόσωπο έχει το δικαίωμα να είναι λάθος, αλλά θέλω να δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει όσους θέλουν να καταλάβουν. Εκείνοι που δεν θέλουν να προδώσει τη μνήμη των προγόνων τους, οι οποίοι ήταν υπό γερμανική κατοχή. Εκείνοι που είναι πιο σημαντική από την αλήθεια, και δεν ζώο φόβο για τη Ρωσία.
Όλες οι εκδηλώσεις θα εκφράσω σε μια πολύ σύντομη μορφή για μια λεπτομερή έκθεση διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα αυτό, είναι σε θέση να βρείτε πληροφορίες στα αρχεία (δυστυχώς, οι πολίτες της Ευρώπης είναι πλέον επικίνδυνο να εμπιστεύονται τις πληροφορίες που είναι στις εφημερίδες και βιβλία, αλλά τα αρχεία - είναι αρχεία).
Στη δουλειά μου πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αυτόματο μεταφραστή. Φυσικά, το πρόγραμμα μπορεί να είναι λάθος. Έτσι, θα είμαι πολύ ευγνώμων για τυχόν παρατηρήσεις σχετικά με τα λάθη στη μετάφραση.
Το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (1941-1945) - Πόλεμος μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και της Γερμανίας, στο πλαίσιο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία έληξε με τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια των Ναζί και την κατάληψη του Βερολίνου. Το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο ήταν ένα από τα τελευταία στάδια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι κυριότερες περιόδους της Μεγάλης Πατριωτικό Πόλεμο

Η αρχική περίοδος του πολέμου (22 Ιούνη 1941 - 18 Νοέμβρη 1942). 22, Ιουνίου η Γερμανία εισέβαλε στη Σοβιετική Ένωση και το τέλος του έτους, ήταν σε θέση να κερδίσει τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Εσθονία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Λευκορωσία - έχουν μετακινηθεί στρατευμάτων στη χώρα για να συλλάβει τη Μόσχα. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες, οι κάτοικοι στα κατεχόμενα εδάφη ήταν στα γερμανικά αιχμαλωσία και απελάθηκαν στη Γερμανία ως σκλάβοι. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο σοβιετικός στρατός έχασε, εκείνη κατάφερε να σταματήσει τους Γερμανούς στο δρόμο για το Λένινγκραντ (η πόλη περιήλθε στην πολιορκία), τη Μόσχα και το Νόβγκοροντ. Το σχέδιο "Μπαρμπαρόσα" δεν έχει δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, η μάχη για την πόλη συνεχίστηκε μέχρι το 1942.
Η περίοδος ριζικών αλλαγών (. 1942-1943 gg) 19 Νοεμβρίου 1942 ξεκίνησε μια αντεπίθεση των σοβιετικών στρατευμάτων, η οποία έδωσε σημαντικά αποτελέσματα - μία γερμανική και τέσσερις στρατιές των Συμμάχων καταστράφηκαν. Ο σοβιετικός στρατός συνέχισε την επίθεσή του προς όλες τις κατευθύνσεις, ήταν σε θέση να νικήσει αρκετούς στρατούς, να διώκουν και να πιέσει τους Γερμανούς πίσω στο μέτωπο των συνόρων προς τα δυτικά. Χάρη για την κατασκευή στρατιωτικών πόρων (στρατιωτική βιομηχανία ήταν σε μια ειδική κατάσταση) σοβιετικού στρατού κατά πολύ ανώτερη της Γερμανίας και θα μπορούσαν τώρα όχι μόνο να αντισταθεί, αλλά να υπαγορεύει τους όρους του πολέμου. Από την υπεράσπιση του στρατού της ΕΣΣΔ σε έναν συμπαίκτη του.
Η τρίτη περίοδος του πολέμου (1943-1945 gg.). Παρά το γεγονός ότι η Γερμανία ήταν σε θέση να αυξήσει σημαντικά τη δύναμη του στρατού του, εξακολουθεί να είναι κατώτερη από τη Σοβιετική και η Σοβιετική Ένωση συνέχισε να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο σε επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ο σοβιετικός στρατός συνέχισε να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση του Βερολίνου, κερδίζοντας τα κατεχόμενα εδάφη. Είχε καταλάβει το Λένινγκραντ, και το 1944, τα σοβιετικά στρατεύματα κινήθηκαν προς την Πολωνία και στη συνέχεια στη Γερμανία. 8 Μαΐου στο Βερολίνο είχε ληφθεί, και οι γερμανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν την άνευ όρων παράδοση.

Σημαντικές μάχες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

 • Η υπεράσπιση της Αρκτικής (29 Ιούνη, 1941 - 1 Νοεμβρίου, 1944)?
 • Μάχη για τη Μόσχα (30 Σεπτεμβρίου 1941 - 1920 April 1942)?
 • Η πολιορκία του Λένινγκραντ (8 του Σεπτέμβρη του 1941 - 27, Ιανουαρίου, 1944)?
 • Μάχες Rzhev (8η Ιανουαρίου του 1942 - 31 Μάρ 1943)?
 • Η Μάχη του Στάλινγκραντ (17 Ιουλίου, 1942 - 2 Φεβ 1943)?
 • Μάχη για τον Καύκασο (25 Ιουλ 1942 - 9η Οκτωβρίου, 1943)?
 • Η μάχη του Κουρσκ (5 Ιούλιος έως 23 Αύγουστος 1943)?
 • Μάχη για το δεξί Τράπεζας Ουκρανία (24η Δεκεμβρίου 1943 - 17 Απριλίου 1944)?
 • Λευκορωσικά λειτουργία (23 Ιουν έως 29 Αυγ, 1944)?
 • Η λειτουργία των κρατών της Βαλτικής (14 Σεπ έως 24 Νοεμ 1944)?
 • Λειτουργία Βουδαπέστη (29 Οκτ 1944 - 13η, Φεβρουαρίου, 1945)?
 • Λειτουργία Βιστούλα-Όντερ (12 Ιανουάριος έως 3 Φεβρουάριος 1945)?
 • Λειτουργία στην Ανατολική Πρωσία (Γενάρης 13 - Απρίλιος 25, 1945)?
 • Μάχη για το Βερολίνο (16 Απρίλιος-8 Μάιος 1945).

Γεγονότων που οδήγησαν στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941-1945.

Η έναρξη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η γερμανική επίθεση κατά της Πολωνίας, 1η Σεπτεμβρίου του 1939. Ο πόλεμος άρχισε να μαίνεται στη μία ή την άλλη χώρα. Στον ποταμό Βιστούλα Πόλεμο άρχισε να ρυθμό στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη, και έφτασε τα Βαλκάνια. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στον Ατλαντικό, τη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο. Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότερες δραστηριότητες γίνονται επιθετικές ενέργειες εναντίον της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μετά από μια γρήγορη κατάληψη της Γαλλίας Μάιο-Ιούνιο 1940, καθώς και τα κέρδη κατά το ίδιο έτος, άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης (με εξαίρεση τη Σουηδία και την Ελβετία), η γερμανική κυβέρνηση τον Ιούλη του 1940 έκανε μια τελική απόφαση - μετά από περίπου ένα χρόνο για να ξεκινήσει έναν πόλεμο ενάντια στη Σοβιετική Ένωση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, κατέστη σαφές ότι η προγραμματισμένη για το 1940 εισβολή των Γερμανών στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα πρέπει να ληφθούν, διότι οι Γερμανοί δεν είχαν την απαραίτητη ποσότητα ενέργειας για την εκτέλεση της στρατιωτικής επιχείρησης, που ονομάζεται «Sea Lion". Όλες οι κύριες δυνάμεις της Γερμανίας διαβίβασε στη Σοβιετική Ένωση.
31 Ιούλ, 1940, ο Χίτλερ είπε ότι η αντίσταση της Αγγλίας ακόμη υπό δεν καταστέλλεται, επειδή η χώρα αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι η Σοβιετική Ένωση εξακολουθεί να υπάρχει και μια νίκη πάνω του θα σήμαινε μια νίκη επί της Αγγλίας και. Ο Χίτλερ διορίζεται όρος σύλληψη της ΕΣΣΔ - που επρόκειτο να συμβεί την άνοιξη του 1941. Από την «Επιχείρηση Sea Lion" αναδημιουργήθηκε μόνο στα χαρτιά και ο κύριος στόχος της ήταν - να εκφοβίσει τους Βρετανούς. Ένα ειδικά κλιμακωθεί φήμες της συναλλαγής ήταν μια καλή παραπληροφόρηση και καλά καλύπτονται τα πραγματικά σχέδια της Γερμανίας κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Αναπροσανατολισμός τη γερμανική πολεμική μηχανή προς την κατεύθυνση της Σοβιετικής Ένωσης ως αποτέλεσμα έσωσε την Αγγλία από την ήττα. Γερμανία είχε την πρόθεση να κρατήσει μια blitzkrieg που θα έμοιαζε «Blitzkrieg». Σχέδιο επίθεσης κατά της ΕΣΣΔ ονομάστηκε «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα». Έχοντας μια καλή στρατιωτικό και οικονομικό δυναμικό, η Γερμανία έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια αρκετά ισχυρή στρατιωτική δύναμη.
Δεν θα μιλήσω για τα γεγονότα στη Σοβιετική Ένωση. Οι κάτοικοι των οποίων οι παππούδες πολέμησαν οι ίδιοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι λαοί της Ευρώπης Γκοράζντε θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος, πώς και πότε απελευθερώθηκε χώρας τους από τους Ναζί. Έτσι πω περισσότερες λεπτομέρειες για την απελευθέρωση της Ευρώπης.

Η απελευθέρωση της Ευρώπης από τη ναζιστική στρατεύματα.

Τον Οκτώβριο του 1942, αντεπιτέθηκε τα βρετανικά στρατεύματα στη Βόρεια Αφρική υπό τη διοίκηση του στρατηγού BL Μοντγκόμερι. Στη μάχη του Ελ Αλαμέιν νικήθηκαν οι Ιταλο-γερμανικά στρατεύματα. Άρχισε ασταμάτητα την αναχώρησή τους προς τα δυτικά. Τον Νοέμβριο, στην αντίθετη πλευρά της Βόρειας Αφρικής, στο Μαρόκο, προσγειώθηκε αμερικανικά στρατεύματα υπό τις διαταγές του στρατηγού Dwight D. Eisenhower. Πιέζεται από τις δύο πλευρές των Ιταλο-γερμανικά στρατεύματα πιέζεται προς τη θάλασσα στην Τυνησία, όπου παρέδωσε 13 Μάη του 1943.
Τον Ιούλιο του 1943, οι Σύμμαχοι προσγειώθηκε στη Σικελία. Η εμφάνιση των εχθρικών στρατευμάτων στο έδαφός του έχει προκαλέσει μια κρίση του φασιστικού καθεστώτος στην Ιταλία. Μουσολίνι ανατράπηκε και συνελήφθη. Η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον στρατάρχη Μπαντόλιο. Το φασιστικό κόμμα διαλύθηκε, κατείχε μια αμνηστία των πολιτικών κρατουμένων, άρχισαν μυστικές διαπραγματεύσεις με τους Συμμάχους. 3ης του Σεπτέμβρη Σύμμαχοι διέσχισε το Στενό της Μεσσήνης και προσγειώθηκε στη χερσόνησο των Απεννίνων. Την ίδια ημέρα Μπαντόλιο υπέγραψε ανακωχή με τα Ηνωμένα Έθνη. Ιταλικά στρατεύματα κατέληξαν οι σύμμαχοί τους αντίσταση. Σε αυτό το σημείο, από το Βορρά στην Ιταλία, η ταχεία προέλαση των γερμανικών στρατευμάτων άρχισε. Στα βόρεια της Νάπολης σχηματίζεται άλλο μέτωπο στην Ευρώπη. Στη γερμανική κατοχή τμήματος της Ιταλίας αποκαταστάθηκε φασιστικό καθεστώς του οποίου ηγείται από την απελευθέρωση από την επιτήρηση του Μουσολίνι. Αλλά τώρα την εξουσία του στηριζόταν μόνο στη δύναμη του γερμανικού στρατού. Μπαντόλιο κυβέρνηση, από την πλευρά της, κήρυξε τον πόλεμο στη Γερμανία.
Υπήρχε ένα σημείο καμπής στη μάχη του Ατλαντικού. Πρώτα απ 'όλα, οι Σύμμαχοι κατάφεραν να μειώσουν τις απώλειες από τις ενέργειες των γερμανικών υποβρυχίων. Όλα τα πλοία άρχισαν να διασχίζουν τον Ατλαντικό μόνο στις προστατευόμενες συνοδείες. Πάνω από ολόκληρο το Βόρειο Ατλαντικό αναπτύχθηκε ένα σύστημα συνεχούς επιτήρησης των αεροσκαφών, περίπου 3.000 πλοία ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει το κυνήγι για υποβρύχια, από τη στιγμή που βρέθηκαν να ανακαλυφθεί. Τα γερμανικά υποβρύχια αναγκάστηκαν να μείνουν περισσότερο καιρό βυθισμένο, η μείωση της ακτίνας δράσης και να παραμείνουν σε επιφυλακή. Απώλεια άρχισε να αναπτύσσεται στο γερμανικό στόλο υποβρυχίων και η δυνατότητα αναπλήρωσης της μειώθηκε. Κατά τη διάρκεια του 1942 βυθίστηκε περίπου 200 υποβρύχια. Έχουν σχεδόν πάψει να επιτεθούν οι συνοδείες και οδήγησε το κυνήγι μόνο με μερικές παράξενες και otbivshimisya δικαστήρια. Συνοδείες άρχισαν ελεύθερα να διασχίσουν τον Ατλαντικό.
1944 ήταν μια χρονιά πλήρους απελευθέρωσης της επικράτειας της ΕΣΣΔ. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης επιθετικές επιχειρήσεις του Κόκκινου Στρατού έχει απομακρυνθεί πλήρως η πολιορκία του Λένινγκραντ, που περιβάλλεται και κατέλαβε την ομάδα του εχθρού Κορσούμ-Σεβτσένκο, που κυκλοφόρησε την Κριμαία και το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας.
26 Μάρ δυνάμεις του 2ου ουκρανικό μέτωπο κάτω από τις διαταγές του στρατάρχη IS Κόνεφ ήλθε για πρώτη φορά την κατάσταση στα σύνορα της ΕΣΣΔ με τη Ρουμανία. Η τρίτη επέτειο από τη ναζιστική Γερμανία επιτέθηκε στη Σοβιετική χώρα έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο Λευκορωσίας επιθετική λειτουργία, να ολοκληρώσει την απελευθέρωση από τη γερμανική κατοχή μεγάλου μέρους της σοβιετικής επικράτειας. Το φθινόπωρο του 1944 η κατάσταση στα σύνορα της ΕΣΣΔ αποκαταστάθηκε στο σύνολό της. Κάτω από τα χτυπήματα του Κόκκινου Στρατού το φασιστικό μπλοκ έχει καταρρεύσει.
Η σοβιετική κυβέρνηση δήλωσε επίσημα ότι η καταχώριση του Κόκκινου Στρατού στο έδαφος των άλλων χωρών λόγω της ανάγκης πλήρους ήττας των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, και δεν έχει σκοπό να αλλάξει την πολιτική δομή των χωρών αυτών, ή να παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα. Σοβιετικά στρατεύματα έπρεπε να παλέψει στο έδαφος πολλών χωρών της Ευρώπης που καταλαμβάνεται από τους Γερμανούς - από τη Νορβηγία προς την Αυστρία. Οι περισσότεροι (600.000) σοβιετικούς στρατιώτες και οι αξιωματικοί σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σε αυτό που είναι τώρα η Πολωνία, πάνω από 140 χιλιάδες - στην Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία, 26000 - στην Αυστρία.
Μάχονται στους δρόμους της Konigsberg
Η απόδοση σε ένα ευρύ μέτωπο του Κόκκινου Στρατού στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη έθεσε αμέσως το ζήτημα των μελλοντικών σχέσεων μεταξύ των χωρών της περιοχής με την ΕΣΣΔ. Την παραμονή της και κατά τη διάρκεια της μάχης για την τεράστια και ζωτική περιοχή της Σοβιετικής Ένωσης άρχισε ανοιχτά για την υποστήριξη των φιλο-σοβιετικό πολιτικές των χωρών αυτών - κυρίως μεταξύ των κομμουνιστών. Την ίδια στιγμή, η σοβιετική ηγεσία ζητείται από την αμερικανική και τη βρετανική αναγνώριση των ιδιαίτερων συμφερόντων τους σε αυτό το μέρος της Ευρώπης. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός της παρουσίας των σοβιετικών στρατευμάτων εκεί, ο Τσόρτσιλ συμφώνησε το 1944 να συμπεριλάβει όλες τις βαλκανικές χώρες εκτός από την Ελλάδα, στη σοβιετική σφαίρα επιρροής. Το 1944, ο Στάλιν έκανε την δημιουργία του φιλο-σοβιετική κυβέρνηση της Πολωνίας, της παράλληλης Emigre κυβέρνηση στο Λονδίνο. Από τις χώρες αυτές, μόνο στη Γιουγκοσλαβία, τα σοβιετικά στρατεύματα είχαν ισχυρή υποστήριξη από το αντάρτικο στρατό του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο. Μαζί με τους αντάρτες 20 Οκτωβρίου 1944 ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε από τον εχθρό του Βελιγραδίου.
Μαζί με τα σοβιετικά στρατεύματα στην απελευθέρωση των χωρών τους συμμετείχαν Τσεχοσλοβακίας Σώματος, του βουλγαρικού στρατού, του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Γιουγκοσλαβίας, του 1ου και 2ου πολωνικού στρατού, ορισμένα ρουμανικά μονάδων και σχηματισμών. Το καλοκαίρι του 1944, μια συνωμοσία - οι κομμουνιστές να μοναρχικούς - προέκυψε με αυτό το σκοπό στη Ρουμανία. Προς το παρόν, ο Κόκκινος Στρατός ήταν αγωνίζονται ήδη στην επικράτεια της Ρουμανίας. Βουκουρέστι, 23, Αυγούστου υπήρξε πραξικόπημα. Την επόμενη μέρα, η νέα κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στη Γερμανία.
31 του Αυγούστου, τα σοβιετικά στρατεύματα εισήλθαν στο Βουκουρέστι. Ο ρουμανικός στρατός προσχώρησε στη Σοβιετική μέτωπα. Ο βασιλιάς Mihai αργότερα έλαβε ακόμη την εντολή από τη Μόσχα "Νίκη" (ακόμη και πριν από το στρατό του και πάλεψε ενάντια στη Σοβιετική Ένωση). Στη συνέχεια, μια μάλλον έντιμους όρους κατάφερε να βγει από τον πόλεμο Φινλανδία υπογράφει ανακωχή 19, Σεπ 1944
Καθ 'όλη του πολέμου, η Βουλγαρία ήταν σύμμαχος της Γερμανίας και πολέμησε ενάντια στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, αλλά η Σοβιετική Ένωση δεν είχε κηρύξει τον πόλεμο σε αυτό. 5 Σεπτεμβρίου 1944. Η σοβιετική κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στη Βουλγαρία, έχοντας δώσει την εντολή να επιτεθεί, αλλά ένα από τα τμήματα πεζικού του Βουλγαρικού Στρατού, επένδυση στο δρόμο, συνάντησε τα στρατεύματά μας αναπτύσσονται σε κόκκινο πανό και εορταστική μουσική. Μετά από λίγο καιρό τα ίδια γεγονότα έλαβαν χώρα σε άλλες περιοχές. Ξεκίνησε αυθόρμητη συναδέλφωση με τους σοβιετικούς στρατιώτες βουλγαρικού λαού. Τη νύχτα της 9ης Σεπτεμβρίου, στη Βουλγαρία υπήρξε μια αναίμακτο πραξικόπημα. Στην εξουσία στη Σόφια μια νέα κυβέρνηση, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τους κομμουνιστές. Βουλγαρία κήρυξε τον πόλεμο στη Γερμανία.
Στα τέλη Αυγούστου του 1944, η εθνική αντιφασιστική εξέγερση της Σλοβακίας ξέσπασε, και η ενίσχυση είχε μεταφέρει μέρος της πρώτης ουκρανικής Μετώπου, που αγωνίστηκε ως μέρος του πρώτου Τσεχοσλοβακίας Σώμα Στρατού υπό τη διοίκηση του στρατηγού Λ Svoboda. Σφοδρές μάχες άρχισαν στην περιοχή της οροσειράς των Καρπαθίων. 6, Οκτωβρίου, Σοβιετικής Ένωσης και της Τσεχοσλοβακίας στρατεύματα εισήλθαν στην Τσεχοσλοβακία στο έδαφος κοντά στο Ντούκλα Pass. Αυτή η μέρα γιορτάζεται σήμερα ως η ημέρα της Τσεχοσλοβακίας Λαϊκού Στρατού. Αιματηρές μάχες διήρκεσαν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Σοβιετικά στρατεύματα δεν μπορούσε να ξεπεράσει πλήρως τα Καρπάθια Όρη και τη σύνδεση με τους επαναστάτες. Αλλά σταδιακά η απελευθέρωση της Ανατολικής Σλοβακίας συνέχισε. Την ημερίδα παρακολούθησαν και οι αντάρτες που είχαν πάει στα βουνά και να γίνει αντάρτες και άμαχοι. Η σοβιετική διοίκηση τους βοήθησαν τα ανθρώπινα όντα, τα όπλα και τα πυρομαχικά.
Τα σοβιετικά τανκς στους δρόμους της γερμανικής πόλης
Με Οκτώβριος 1944 Γερμανία έχει παραμείνει η μόνη σύμμαχο στην Ευρώπη - Ουγγαρία. 15 Οκτωβρίου η ανώτατου άρχοντα της χώρας, Μίκλος Horthy, πάρα πολύ, προσπάθησε να την απομακρύνει από τον πόλεμο, αλλά εις μάτην. Συνελήφθη από τους Γερμανούς. Μετά από αυτό η Ουγγαρία έπρεπε να παλέψει μέχρι το τέλος. Επίμονη μάχες ήταν πάνω από τη Βουδαπέστη. Σοβιετικά στρατεύματα κατάφεραν να τον πάρει μόνο την τρίτη προσπάθεια 13 Φεβρουαρίου 1945 Μια πρόσφατη μάχες στην Ουγγαρία έληξε τον Απρίλιο. Τον Φεβρουάριο, νικήθηκε από την ομάδα της Βουδαπέστης των Γερμανών. Στην περιοχή της λίμνης Μπάλατον (Ουγγαρία), ο εχθρός έκανε μια τελευταία προσπάθεια για να λάβει την επίθεση, αλλά νικήθηκε. Τον Απρίλιο, τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν την αυστριακή πρωτεύουσα Βιέννη και στην Ανατολική Πρωσία κατέλαβαν την πόλη της Koenigsberg.
Γερμανικά κατοχικού καθεστώτος στην Πολωνία ήταν εξαιρετικά δύσκολες: Κατά τη διάρκεια του πολέμου των 35.000.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν 6.000.000 άτομα. Παρ 'όλα αυτά, από την αρχή του πολέμου εκεί ενήργησε Κίνημα Αντίστασης, γνωστό ως «σπίτι του Στρατού" ("πατριωτικό στρατό»). Υποστήριξε την πολωνική κυβέρνηση στην εξορία. 20, Ιούλ 1944 στο έδαφος της Πολωνίας, τα σοβιετικά στρατεύματα εισέλθει. Αμέσως δημιουργήθηκε προσωρινή κυβέρνηση, με επικεφαλής τους κομμουνιστές - την Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης. Εκείνος υπάκουσε Στρατού Ludowa («Λαϊκός Στρατός»). Μαζί με τα σοβιετικά στρατεύματα και μονάδες του στρατού Ludovit επιτροπή μετακόμισε στη Βαρσοβία. Αρχική στρατός απέρριψε σθεναρά την άνοδο στην εξουσία της επιτροπής αυτής. Έτσι, η ίδια προσπάθησε να απελευθερώσει Βαρσοβίας από τους Γερμανούς στις δικές τους. 1 Αυγ στην πόλη μια εξέγερση ξέσπασε, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από τους κατοίκους της πολωνικής πρωτεύουσας. Η σοβιετική ηγεσία αντέδρασε πολύ αρνητικά στην εξέγερση. Ο Στάλιν έγραψε στον Τσώρτσιλ στις 16 Αυγούστου: «Η δράση της Βαρσοβίας είναι ένα απερίσκεπτο και φοβισμένοι τυχερό παιχνίδι, στέκεται πληθυσμό άνω των θυμάτων Στην παρούσα κατάσταση, η σοβιετική διοίκηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να διαχωρίσει τη θέση της από την περιπέτεια της Βαρσοβίας, επειδή δεν μπορεί να φέρει οποιαδήποτε άμεση ή. έμμεση ευθύνη για τη δράση της Βαρσοβίας ". Μήπως δεν υποστηρίζουν τους αντάρτες, η σοβιετική ηγεσία αρνήθηκε να ρίξει τα όπλα και το φαγητό τους από το αεροσκάφος.
13 Σεπτεμβρίου, τα σοβιετικά στρατεύματα ήρθε στη Βαρσοβία και εγκαταστάθηκαν στην άλλη όχθη του Βιστούλα. Από εκεί θα μπορούσαν να δουν πώς οι Γερμανοί αντιμετωπίζονται ανελέητα με τους επαναστάτες. Τώρα έχουν αρχίσει να παρέχουν βοήθεια στους σοβιετικούς αεροπλάνα ρίχνοντας όλα όσα χρειάζεστε. Αλλά η εξέγερση έχει ήδη ξεθωριάσει. Κατά τη διάρκεια της καταστολής του σκότωσε περίπου 18.000 αντάρτες και 200.000 πολίτες της Βαρσοβίας. 2 Οκτώβρη ηγέτες της εξέγερσης της Βαρσοβίας αποφάσισαν να παραδοθούν. Ως τιμωρία, οι Γερμανοί κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά Βαρσοβία. Κατοικίες κάηκαν ή ανατινάχτηκαν. Τα σωζόμενα κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη.
Μάχονται στους δρόμους της Βιέννης
Μέχρι τις αρχές του 1945 ως μέρος των υφιστάμενων σοβιετικών στρατευμάτων ήταν δύο φορές περισσότερους στρατιώτες από τις αντίθετες δυνάμεις, τρεις φορές περισσότερες δεξαμενές και αυτοπροωθούμενα πυροβόλα όπλα, τέσσερις φορές περισσότερα όπλα και όλμους, σχεδόν οκτώ φορές περισσότερα πολεμικά αεροσκάφη. Αεροπορία μας αδιαίρετη κυριαρχία στον αέρα. Δίπλα-δίπλα με τον Κόκκινο Στρατό αγωνίστηκε σχεδόν μισό εκατομμύριο στρατιώτες και αξιωματικοί των συμμάχων της. Όλα αυτά επιτρέπεται η σοβιετική διοίκηση να αναπτύξει τόσο την επίθεση σε ολόκληρο το μέτωπο, και να χτυπήσει τον εχθρό, όπου ήταν βολικό για εμάς, και όταν ήταν κερδοφόρα για μας.
Με την έναρξη του χειμώνα έφερε τα επτά μέτωπα των στρατευμάτων - τρεις Λευκορωσίας και της Ουκρανίας τέσσερις. Το 1ο και 2ο Βαλτικής μέτωπα συνέχισαν να εμποδίζουν από τη γη της εχθρικής ομάδας σε Kurland. Στόλος της Βαλτικής επικουρείται επίγειες δυνάμεις να κινηθούν κατά μήκος της ακτής και το βόρειο στόλο παρέχεται μεταφορά μέσω της Θάλασσας του Μπάρεντς. Εξαπέλυσε επίθεση προγραμματιστεί για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.
Αλλά η σοβιετική διοίκηση αναγκάστηκε να τροποποιήσει το πρόγραμμά του, και είναι εδώ γιατί. Στα μέσα Δεκεμβρίου 1944 οι Γερμανοί επιτέθηκαν ξαφνικά τις αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις στις Αρδέννες, στα σύνορα του Βελγίου και της Γαλλίας, και πέταξαν τα συμμαχικά στρατεύματα στις 100 χιλιόμετρα προς τα δυτικά, προς τη θάλασσα. Ιδιαίτερα οδυνηρή επίγνωση ότι η ήττα οι Βρετανοί - η κατάσταση υπενθύμισε τα τραγικά ημέρα του Ιουνίου του 1940, όταν τα στρατεύματά τους είχαν πιεστεί στη θάλασσα στην περιοχή της Δουνκέρκης. 6 Ιανουαρίου, Τσώρτσιλ προσέφυγε στο Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Σοβιετικής Στάλιν με το αίτημα να επιταχύνουν τη μετάβαση της επίθεσης του Κόκκινου Στρατού να ανακουφιστούν από τα δεινά των αγγλο-αμερικανικών στρατευμάτων. Αυτό το αίτημα έγινε δεκτό και ο Κόκκινος Στρατός, παρά την ελλιπή εκπαίδευση, 12 Γενάρη 1945 πέρασε μια γενική επίθεση στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας στη νότια σπιρούνια των Καρπαθίων. Ήταν η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή επίθεση του πολέμου.
Κύρια στρατεύματα επίθεση του πρώτου Λευκορωσίας και τις πρώτες ουκρανική μέτωπα προώθηση από τον ποταμό Βιστούλα, νότια της Βαρσοβίας, και να κινηθεί δυτικά προς τα σύνορα με τη Γερμανία. Αυτά τα μέτωπα είχαν εντολή από τον στρατάρχη της Σοβιετικής Ένωσης Γκεόργκι Ζούκοφ και IS Κόνεφ. Ως μέρος αυτών των μέτωπα, υπήρχαν 2.000.000. 200000. Αξιωματικοί και στρατιώτες, πάνω από 32.000. Όπλα και κονιάματα, 6.500 άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα, περίπου 5.000. Πολεμικά αεροσκάφη. Τα γρήγορα συνθλίβονται οι Γερμανοί κατέστρεψαν ολοκληρωτικά 35 μεραρχίες του εχθρού. 25 διαιρέσεις εχθρός χάνονται από 50 έως 70% της σύνθεσής της.
23 ημέρες διήρκεσε η συνεχής επίθεση κατά της Δύσης. 500 - Οι 600 χιλιόμετρα αγωνιστεί σοβιετικά στρατεύματα. 3 Φεβρουαρίου ήταν ήδη στην όχθη του Όντερ. Πριν από αυτούς θέσει μια χώρα της Γερμανίας, ήρθε σε μας από τη μάστιγα του πολέμου. Οι μάχες στα περίχωρα της γερμανικής πόλης, στις 17 Ιανουαρίου, τα σοβιετικά στρατεύματα εισήλθαν στην πολωνική πρωτεύουσα. Η πόλη μετατράπηκε σε ένα ερείπιο, φαινόταν εντελώς νεκρός. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας Βιστούλα-Όντερ (Φεβρουάριος 1945) από τους κατακτητές Ναζί είχαν εκκαθαριστεί πλήρως στο έδαφος της Πολωνίας, της λειτουργίας Βιστούλα-Όντερ έσωσε από ήττα οι συμμαχικές δυνάμεις στις Αρδέννες, όπου οι Αμερικανοί έχασαν 40.000. Μαν.
Η σοβιετική διοίκηση προσφέρθηκε να οργανώσει συνομιλίες με την ηγεσία του υπόγειου Αρχική Στρατού. Ωστόσο, κατά την πρώτη συνεδρίαση του επικεφαλής της Γενικής Λ Okulicki συνελήφθη. Τον Ιούνιο του 1945, η Μόσχα φιλοξένησε μια ανοιχτή δίκη των ηγετών του εγχώριου στρατού. Όπως και στις προηγούμενες ανοικτές μελέτες στη Μόσχα, οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκε την ενοχή τους και μετανόησε των «αντι-σοβιετική δραστηριότητα." 12 από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης.
Στα μέσα Ιανουαρίου στην Ανατολική Πρωσία εκτυλίχθηκε λιγότερο ισχυρή επίθεση του 3ου και 2ου Λευκορωσίας μέτωπο κάτω Στρατού ID Chernyakhovsky και Marshal Rokossovsky. Ανατολική Πρωσία - φωλιά πρωσικού γαιοκτήμονες και ο στρατός - οι Ναζί μετατράπηκε σε μια οχυρωμένη περιοχή με έντονη συγκεκριμένες οχυρώσεις. Ο εχθρός οργανωμένη άμυνα των πόλεων τους εκ των προτέρων. Οι προσεγγίσεις με τον ίδιο, που καλύπτει τις οχυρώσεις (προσαρμογή των παλαιών οχυρά, που χτίστηκε pillboxes, αποθήκες, τάφροι, και ούτω καθεξής. Δ), και μέσα σε πόλεις στην άμυνα περισσότερα από τα κτίρια έχουν προσαρμοστεί, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου. Πολλά από τα κτίρια έχουν σφαιρική ορατότητα, ενώ άλλοι πλαισιώνεται τις προσεγγίσεις τους. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε μια πολύ ισχυρά σημεία στήριξης και αντίστασης μονάδες, ενισχυμένος οδοφράγματα, χαρακώματα, παγίδες. Αν προσθέσουμε στα παραπάνω ότι οι τοίχοι μερικών κτιρίων δεν γίνονται με τον τρόπο βλήματα ακόμα και 76-χιλιοστών διαιρεμένη όπλα ZIS-3, καθίσταται σαφές ότι οι Γερμανοί ήταν σε θέση να έχουν μια μακρά και επίμονη αντίσταση στην προώθηση των στρατευμάτων μας.
Οι τακτικές του εχθρού στις αστικές αγώνα ήταν να μεριμνήσει ώστε να κρατήσει σταθερά τη θέση (ενισχυμένα κτίρια, γειτονιές, στους δρόμους, σοκάκια), υψηλής πυκνότητας φωτιά εμποδίζουν την κυκλοφορία των προχωρώντας προς το αντικείμενο της επίθεσης, και σε περίπτωση απώλειας μιας αντεπίθεσης από τα γειτονικά σπίτια, για να δημιουργήσετε εκ νέου τις σακούλες φωτιά κοντά στο κατέλαβε αντικείμενο και να εφαρμόσει την επερχόμενη ήττα, να ματαιώσει την επίθεση. Garrison κτίριο (μπλοκ) ήταν αρκετά πλούσιο, όπως η άμυνα της πόλης δεν ήταν μόνο η τακτική στρατεύματα της Βέρμαχτ, αλλά και παραστρατιωτικές ομάδες (Volkssturm).
Μάχονται στους δρόμους του Βερολίνου
Σοβιετικούς στρατιώτες υπέστησαν βαριές απώλειες. 18 Φεβρουαρίου έπεσαν στο πεδίο της μάχης εχθρός κέλυφος οβίδα χτύπησε τον ήρωα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ένα εξαιρετικό διοικητή, ο διοικητής της τρίτης Λευκορωσίας Μετώπου, Γεν Chernyakhovsky. Βήμα προς βήμα, κρατούσε το δακτύλιο γύρω από τις περικυκλωμένες γερμανικές δυνάμεις, στρατεύματα μας αγωνίζονται για τρεις μήνες εκκαθαριστεί τον εχθρό από το σύνολο της Ανατολικής Πρωσίας. Sturm Konigsberg ξεκίνησε στις 7 Απριλίου. Αυτό συνοδεύτηκε από μια άνευ προηγουμένου επίθεση πυροβολικού και εναέρια υποστήριξη για την οργάνωση της οποίας ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Novikov έλαβε το Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης. Εφαρμογή των 5.000 όπλα, συμπεριλαμβανομένων βαρύ πυροβολικό διαμετρήματος 203 και 305 (!) Mm και 160 χιλιοστά κονιάματα, 2.500 αεροσκάφη, «... να ενισχύσει το φρούριο καταστράφηκε και το ηθικό τους στρατιώτες και αξιωματικούς. Πηγαίνοντας έξω στο δρόμο για να έρθετε σε επαφή με τα επιτελεία των τμημάτων δεν ξέρουμε πού να πάμε, να χάνει τον προσανατολισμό, οπότε καταστράφηκε και καύση θέα στην πόλη αλλάζει "(μαρτυρία από τη γερμανική πλευρά). 9 Απριλίου Ναζί παραδόθηκαν κύριο οχυρό - την πόλη της Konigsberg (τώρα Καλίνινγκραντ). Σχεδόν 100.000. Γερμανοί στρατιώτες και οι αξιωματικοί παραδόθηκαν, δεκάδες χιλιάδες σκοτώθηκαν.
Και αυτή τη στιγμή στα νότια του μετώπου, κοντά στα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν 13 του Φεβρουαρίου 1945 στη Βουδαπέστη, οι Ναζί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αναλάβει την πρωτοβουλία και να εφαρμόζονται κατ 'επανάληψη αντεπιθέσεις. 6 Μαρ, ότι ακόμη και πήγε στο μεγάλο επιθετικό ανάμεσα στη λίμνη Balaton και Βελένς, νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης. Ο Χίτλερ διέταξε να μεταφερθεί εδώ από τη Δυτικοευρωπαϊκή μέτωπο, από τις Αρδέννες, μεγάλες θωρακισμένα δυνάμεις. Αλλά οι σοβιετικοί στρατιώτες του 3ου και 2ου ουκρανική μέτωπα, έχοντας ηττηθεί σφοδρές επιθέσεις του εχθρού, 16 Μαρτίου επανέλαβε την επίθεση, απελευθερώθηκε η Ουγγαρία από τους Ναζί, εισήλθαν στο έδαφος της Αυστρίας και της 13ης Απριλίου κατέλαβαν την πρωτεύουσα - Βιέννη.
Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο τα σοβιετικά στρατεύματα ανέτρεψε επιτυχώς μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν την επίθεση του εχθρού στην Ανατολική Πομερανία και οδήγησε τους Ναζί έξω από αυτή την παλαιά πολωνική περιοχή. Από τα μέσα Απριλίου του 1945, η 4η και 2η ουκρανική μέτωπα ξεκίνησε τελευταίες μάχες για την απελευθέρωση της Τσεχοσλοβακίας. 30 Απρ κυκλοφόρησε ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο της Τσεχοσλοβακίας - Μοραβίας Οστράβα. Μπρατισλάβα, Σλοβακία έχει κυκλοφορήσει στις 4 Απριλίου, αλλά η πρωτεύουσα Πράγα, Τσεχοσλοβακία ήταν ακόμα μακριά. Εν τω μεταξύ, στις 5 Μαΐου στο κατεχόμενη από τους Ναζί Πράγας άρχισε μια ένοπλη εξέγερση των κατοίκων.
Οι Ναζί ετοιμάζονταν να πνίξουν την εξέγερση στο αίμα. Οι αντάρτες γύρισε από το ραδιόφωνο στις συμμαχικές δυνάμεις να καλούν σε βοήθεια. Η σοβιετική διοίκηση ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα. Δύο στρατοί δεξαμενή του πρώτου ουκρανικής Μέτωπο έκανε για τρεις ημέρες trehsotkilometrovy πρωτοφανή πορεία από τα περίχωρα του Βερολίνου στην Πράγα. 9 Μάη, μπήκε στην πρωτεύουσα των αδελφική ανθρώπους και βοήθησε να το αποθηκεύσετε από την καταστροφή. Η επίθεση εκδηλώθηκε από Δρέσδη προς τον Δούναβη, συμπεριλαμβανομένων όλων των στρατευμάτων των 1, 4 και 2 nd ουκρανική μέτωπα. Εισβολείς ήταν εντελώς απελάθηκαν από την Τσεχοσλοβακία.
16η του Απρίλη ξεκίνησε η λειτουργία του Βερολίνου, η οποία έληξε δύο εβδομάδες αργότερα ανέλκυση την κόκκινη σημαία πάνω από τον ηττημένο Ράιχσταγκ. Μετά την κατάληψη του Βερολίνου, οι ένοπλες δυνάμεις της πρώτης ουκρανικής Μέτωπο έκανε μια ταχεία πορεία προς την ενίσχυση της ανταρτών στην Πράγα και το πρωί της 9ης Μαΐου να κατέβουν στους δρόμους της Τσεχοσλοβακίας κεφαλαίου. Στη νύχτα από 8 έως 9 Μάιος 1945 στο προάστιο του Βερολίνου εκπροσώπους Karlshorst της γερμανικής διοίκησης υπέγραψε μια πράξη άνευ όρων παράδοση όλων των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Ο πόλεμος στην Ευρώπη τελείωσε.
Μια θεμελιώδης αλλαγή κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, ως αποτέλεσμα των πολεμικών επιχειρήσεων του Κόκκινου Στρατού προκάλεσε έντονη αύξηση των αντι-φασιστικών και των εθνικών απελευθερωτικών κινημάτων στις κατεχόμενες χώρες, η οποία αναπτύχθηκε από τις πρώτες ημέρες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, και πήρε το όνομά της Αντίστασης. Ήταν η αναπόφευκτη αντίδραση του πληθυσμού των κατεχόμενων χωρών με τη σειρά που απορρέει από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ιαπωνία. Η θέση των χωρών που κατέλαβαν ήταν διαφορετικό - μερικοί ανεξαρτησία απλά καταστρέφονται, άλλα ιδρύθηκαν καθεστώτα τα οποία επικαλύπτουν κατάσταση του συστήματος στη Γερμανία (Σλοβακία, Κροατία). Όμως, η έννοια της «νέας τάξης» ήταν πάντα η ίδια: η εξάλειψη της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας όλων των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων, την αχαλίνωτη οικονομική εκμετάλλευση και την τυραννία εισβολείς. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε τις ενέργειες των γερμανικών αρχών κατοχής για την εφαρμογή των πολιτικών της φυλετικής εξόντωση «κατώτερες» τους λαούς.
Σε όλη την Ευρώπη ήταν διάσπαρτα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η μεγαλύτερη από τις οποίες ήταν στο Άουσβιτς, Majdanek, Τρεμπλίνκα, Νταχάου, Μπούχενβαλντ, Sachsenhausen, Ravensbrück, Μαουτχάουζεν. Βασανίστηκαν αιχμάλωτοι πολέμου, τα μέλη του κινήματος αντίστασης, οι άνθρωποι που δηλώνονται φυλετικά κατώτεροι. Συνολικά, τα στρατόπεδα αποδειχθεί ότι είναι 18 εκατομμύρια ανθρώπους, 12 από τους οποίους σκοτώθηκαν. Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη εκτοπίστηκαν βίαια για να εργαστούν στη Γερμανία. Προκειμένου να διατηρηθεί ο πληθυσμός στην υπακοή ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα των ομήρων και τις σφαγές αμάχων. Τα σύμβολα της πολιτικής αυτής ήταν η πλήρης καταστροφή των κατοίκων της Oradour στη Γαλλία, Lidice στην Τσεχοσλοβακία, Khatyn στη Λευκορωσία. Στις περιοχές που κατοικούνται από σλαβικών λαών, οι Ναζί δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για τη σταδιακή εκφύλιση και το θάνατο τους. Σάμη τα εδάφη αυτά διευθετήθηκαν από τα Αρίων. Ήταν μια πολιτική γενοκτονίας.
Οι μορφές αντίστασης ήταν διαφορετικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ήταν η συλλογή και μετάδοση των συμμάχων των πολύτιμων πληροφοριών. Άλλα - σαμποτάζ, η διατάραξη των στρατιωτικών προμηθειών, στρατιωτική διαταραχή του ρυθμού παραγωγής, σαμποτάζ. Στα ίδια χρόνια δημιουργήθηκαν και οι πρώτες αντιστασιακές μονάδες στην Πολωνία, τη Γιουγκοσλαβία, την Αλβανία και την Ελλάδα. Μία από τις πρώτες πράξεις της Ευρωπαϊκής αντίστασης ήταν η εξέγερση του Γκέτο της Βαρσοβίας το 1943. Σχεδόν ένα μήνα κακώς ένοπλες κατοίκους του εβραϊκού γκέτο, καταδικασμένη σε καταστροφή, διεξήγαγε μια ηρωική μάχη με τα γερμανικά στρατεύματα. Άρχισαν να σχηματίσουν τα διοικητικά όργανα της κοινής κινήματος αντίστασης. Έτσι, η Γαλλία είναι ενωμένοι κάτω από την ηγεσία του στρατηγού Σαρλ ντε Γκωλ.
Το κίνημα αντίστασης έχει αποκτήσει μαζικό χαρακτήρα, τις τάξεις του ήταν εκπρόσωποι διαφόρων τομέων του πληθυσμού. Ένα ενεργό ρόλο στην Αντίσταση έπαιξε τους κομμουνιστές. Τείνουν να γίνουν οργανωτές των ομάδων ανταρτών, που δημιουργήθηκε με τον φασιστικό πίσω από τις απελευθερωμένες περιοχές όπου η εξουσία ανήκε στη δημοκρατική συμβούλια ή επιτροπές του λαού. Η αρχή των κομμουνιστικών κομμάτων στην πάλη ενάντια στο φασισμό έχει μεγαλώσει, έχει αυξηθεί ο αριθμός τους.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα ενήργησε αυτοτελώς, όπως η Κομιντέρν διαλύθηκε. Οι κομμουνιστές ενεργά αγωνίστηκαν κατά του φασισμού, συμμετείχε στην ηγεσία του κινήματος αντίστασης, απέκτησε κύρος και την διεκδίκηση της εξουσίας ή, τουλάχιστον, να συμμετάσχει στην κυβέρνηση σε πολλές χώρες. Έτσι, στην απελευθερωμένη μέρος της Ιταλίας οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων όλων των αντι-φασιστικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων και των δύο κομμουνιστές. Στα εδάφη, τα οποία κυκλοφόρησαν από βρετανικά και αμερικανικά στρατεύματα, οι δυτικές χώρες που υποστηρίζονται φιλελεύθερα κόμματα και ομάδες και ζήτησε από όλα τα μέσα για να ωθήσει τους κομμουνιστές από την εξουσία. Δικαίως είδαμε στα κομμουνιστές, παρά τον αγώνα τους ενάντια στο φασισμό, την καταστροφική δύναμη του δυτικού πολιτισμού, γιατί οι κομμουνιστές είχαν ως στόχο την καταστροφή των δραστηριοτήτων της. Σε χώρες που απαλλάσσει τον σοβιετικό στρατό, υποστηρίχθηκαν από τις κομμουνιστικές δυνάμεις. Με την υποστήριξη της Σοβιετικής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, των χωρών της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης ήρθε στην εξουσία τα κυβερνητικά αντι-φασιστικές δυνάμεις στις οποίες κομμουνιστές έπαιξε σημαντικό και συχνά καθοριστικό ρόλο.

Η απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Νορμανδία λειτουργία ή η λειτουργία "Overlord" (από την αγγλική Overlord «Κύριε».) - Μια στρατηγική λειτουργίας για τα συμμαχικά στρατεύματα προσγείωση στη Νορμανδία (Γαλλία), η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί της 6ης Ιουνίου 1944 και έληξε στις 31, Αυγούστου του 1944, μετά την οποία οι σύμμαχοι είχαν διασχίσει Σηκουάνα, στο Παρίσι απελευθερώθηκε και πήγε στην επίθεση στο γαλλογερμανικά σύνορα.
 
Η λειτουργία άνοιξε τη Δύση (ή το λεγόμενο «δεύτερο») μπροστά στην Ευρώπη το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Μέχρι τώρα, η μεγαλύτερη αμφίβια επιχείρηση στην ιστορία - που παρακολούθησαν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν διασχίσει τη Μάγχη από την Αγγλία στην Νορμανδία.

Ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας στα γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το καλοκαίρι του 1924 στη διάσκεψη του Λονδίνου είχε εγκρίνει ένα σχέδιο για τη μείωση κατά το ήμισυ γερμανικής πληρωμές αποζημιώσεων, και τη λύση του προβλήματος των πηγών της κάλυψης τους. Ωστόσο, ο κύριος στόχος των ΗΠΑ ήταν η παροχή ευνοϊκών συνθηκών για τις επενδύσεις των ΗΠΑ, το οποίο ήταν δυνατό μόνο στη σταθεροποίηση του γερμανικού μάρκου. Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με την αναπτυχθείσα στα έγκατα της εταιρίας "JP Morgan" σχέδιο, η Γερμανία θα πρέπει να κάνει ένα δάνειο στο ποσό των 200 εκατομμύρια δολάρια, τα μισά εκ των οποίων έρχεται ακριβώς στην JP Morgan. Μέχρι τον Αύγουστο του 1924, η παλιά γερμανικό μάρκο αντικαταστάθηκε από ένα νέο, και, γράφει ιταλική οικονομολόγος και ιστορικός Guido Giacomo Preparata στο βιβλίο του «Ο Χίτλερ Inc. Η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν το Τρίτο Ράιχ ", η Δημοκρατία της Βαϊμάρης ήταν προετοιμασμένος για« το πιο όμορφο της οικονομικής βοήθειας στην ιστορία, που ακολουθείται από την πιο πικρή συγκομιδή της ιστορίας του κόσμου. - Στη Γερμανία οικονομικό πυρήνα ανεξέλεγκτη πλημμυρίσει αμερικανικό αίμα " Οι συνέπειες δεν ήταν αργήσει να έρθει.
Όπως έγραψε στα απομνημονεύματά του, ο πρώην Γερμανίδα Καγκελάριος Bruning, από το 1923, ο Χίτλερ έλαβε μεγάλα ποσά από το εξωτερικό, μέσα από τις ελβετικές και σουηδικές τράπεζες. Το 1922 στο Μόναχο, ο Χίτλερ συναντήθηκε με τον Αμερικανό στρατιωτικός ακόλουθος στη Γερμανία καπετάνιος Τρούμαν Σμιθ, τη σύνθεση των προϊσταμένων της Ουάσιγκτον (στο γραφείο της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) μια λεπτομερή έκθεση, στην οποία μίλησε ιδιαίτερα του Χίτλερ. Ήταν μέσα από τον κύκλο των γνωριμιών εισήχθη Χίτλερ Hanfstaengl το παρατσούκλι "Putzi" Σμιθ - απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του Χίτλερ ως πολιτικός, για να του δώσει σημαντική οικονομική στήριξη, και του παρέχει την οικειότητα και την επικοινωνία με τα ανώτερα Δυτική στοιχεία.
4 Ιανουαρίου, 1932 υπήρξε μια συνάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Montagu Norman με τον Χίτλερ και το μέλλον καγκελάριος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης φον Πάπεν, η οποία είχε συνάψει μυστική συμφωνία για τη χρηματοδότηση του NSDAP. Σε αυτή τη συνάντηση παρέστησαν επίσης από τους αδελφούς Ιωάννη και Allen Dulles, τι δεν ήθελα να αναφέρω βιογράφοι τους. Ένα 14 του Ιανουαρίου του 1933 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Χίτλερ και του φον Πάπεν, φον Σρέντερ, ο τραπεζίτης και βιομήχανος Κέπλερ, στο οποίο το πρόγραμμα του Χίτλερ εγκρίθηκε πλήρως. Ήταν εδώ που εγκαταστάθηκε οριστικά το ζήτημα της μεταβίβασης της εξουσίας στους Ναζί, και στις 30 Ιανουαρίου ο Χίτλερ έγινε καγκελάριος. Εδώ αρχίζει η υλοποίηση της επόμενης φάσης της αγγλο-αμερικανικής στρατηγικής.
Τον Μάιο του 1933, ο Πρόεδρος του Reichsbank Hjalmar Schacht επισκέφτηκε ξανά την Αμερική, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Ρούσβελτ και η μεγαλύτερη αμερικανική χρηματοδότες. Σύντομα Βερολίνο λαμβάνει επενδύσεις σε γερμανική βιομηχανία και τα δάνεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχονται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Ένα μήνα αργότερα, τον Ιούνιο, στο διεθνές συνέδριο στο Λονδίνο Hjalmar Schacht κατέχει επίσης μια σειρά από συναντήσεις και συνομιλίες με τη βρετανική τράπεζα Ν Montague. Πώς λοιπόν, κατά τη διάρκεια της δίκης της Νυρεμβέργης, είπε J. Schacht, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παράσχει δάνεια άνω του ενός δισ λίρες, το οποίο σε όρους δολαρίου ανήλθαν σε δύο δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Την παραμονή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι εταιρείες και οι τράπεζες μας έχουν επενδύσει 800.000.000 δολάρια. Στον κλάδο και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Το ποσό για εκείνες τις μέρες μεγάλη. Από αυτές, η κορυφαία τετράδα της Αμερικής έχει επενδύσει στην στρατιωτικοποιημένη γερμανική οικονομία περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια:. "Standard Oil" - 120 εκατομμύρια, "General Motors" - 35000000 επενδύσεων "ΔΑΤ" ανήλθε σε 30.000.000, και «Ford» 17.500.000 δολαρίων .
Δεν μπορεί να σοκάρει το γεγονός ότι ακόμη και μετά την έναρξη των ΗΠΑ στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο 11η Δεκεμβρίου 1941 οι αμερικανικές εταιρείες συνέχισαν να ασκήσουν ενεργά τις διαταγές επιχειρήσεων εχθρικών χωρών, υποστηρίζει τις δραστηριότητες των θυγατρικών της στη Γερμανία, την Ιταλία και ακόμη και στην Ιαπωνία. Για να το κάνετε αυτό, απλά έπρεπε να υποβάλουν αίτηση για ειδική άδεια για να ασκούν οικονομικές δραστηριότητες με τις εταιρείες που ελέγχονται από τους Ναζί ή των συμμάχων τους. Διάταγμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών από 13 Δεκεμβρίου 1941 επιτρέπει παρόμοιες συναλλαγές με τη συνεργασία των εταιρειών εχθρό, αν δεν υπήρχε ειδική απαγόρευση του υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής. Πολύ συχνά, οι αμερικανικές εταιρείες χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα που λαμβάνουν έγκριση για να λειτουργούν με τις επιχειρήσεις του εχθρού και να τους παρέχονται με την απαραίτητη χάλυβα, μηχανές, καύσιμα αεριωθουμένων, καουτσούκ, ραδιόφωνο συστατικά ... Έτσι, την εξουσία της στρατιωτικής βιομηχανίας στη Γερμανία και οι σύμμαχοί της να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, οι εταιρείες των οποίων λαμβάνουν επιπλέον κέρδη για τους αφορά, με τον εχθρό.
Χρηματική βοήθεια στο Φύρερ και τις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισε να παρέχει κατά τη διάρκεια του πολέμου. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι του 1942, η Αμερική έσπασε ένα τεράστιο σκάνδαλο. Εφημερίδα NewYorkHerald τίτλο «Άγγελοι του Χίτλερ - τρία εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα» (σύμφωνα με τους «αγγέλους του Χίτλερ» σήμαινε εσωτερικό κύκλο του Φύρερ -... Περίπου Ed). Οι δημοσιογράφοι έγραψαν ότι ο Χίτλερ, Goebbels και Γκέρινγκ "φύτεψε το αμερικανικό κομπόδεμα» και τη Νέα Υόρκη επενδυτική τράπεζα UnionBankingCorporation (UBC) ήταν η «κύρια οργάνωση ξέπλυμα του ναζιστικού χρήματος." Ως αποτέλεσμα της έρευνας που πραγματοποίησε το FBI, αποδείχθηκε ότι οι επενδύσεις αυτές έχουν επιτρέψει η γερμανική Steel Trust για την παραγωγή του 50% του χυτοσιδήρου που παράγεται στο Ράιχ, το 35% των εκρηκτικών υλών, το 38% του γαλβανισμένου χάλυβα και 36% του φύλλου χάλυβα. Με τον τρόπο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο, ενώ UBC τέθηκε Πρέσκοτ Μπους, παππούς του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ George W. Bush.
Κατά τη διάρκεια της δίκης της Νυρεμβέργης ο πρώην πρόεδρος της Reichsbank Hjalmar Schacht σε μια συνέντευξη με έναν Αμερικανό δικηγόρο, δήλωσε: «Αν θέλετε να κατηγορήσετε τους βιομηχάνους οι οποίοι βοήθησαν να επανεξοπλιστεί η Γερμανία, θα πρέπει οι ίδιοι κατηγορήσει. Θα σας ζητηθεί να κατηγορήσει κανείς τους Αμερικανούς. Το εργοστάσιο αυτοκινήτων "Opel", για παράδειγμα, δεν παράγουν τίποτα άλλο εκτός από τα στρατιωτικά προϊόντα. Που ανήκει στην ίδια αυτή είναι το "General Motors". Σχεδόν μέχρι το τέλος του πολέμου, με ειδική άδεια για το εμπόριο με τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ διεξήγαγε επιχείρηση τηλεπικοινωνιών από την ITT. Δεν σταμάτησε η παραγωγή στη Γαλλία μετά τη γερμανική κατοχή του γίγαντα αυτοκινήτων της "Ford", με δραστηριότητες ειδικής προστασίας "Ford" στην Ευρώπη παρέχονται προσωπικά Χέρμαν Γκέρινγκ, επικεφαλής του βιομηχανικού ομίλου "Reyhsverk Χέρμαν Γκέρινγκ." Τι να πω, αν και μακριά από τις στρατιωτικές υποθέσεις της εταιρείας «Coca-Cola» έχει αναπτυχθεί στη Γερμανία η παραγωγή του ποτού «Fanta"!
Η διάσημη στρατός "Standard Oil" του Χίτλερ παρέχει τακτικά διάφορα καύσιμα και τη βιομηχανία τροφίμων για την παροχή συνθετικού καουτσούκ και διάφορες πρώτες ύλες. Οι παραδόσεις ήταν επίσης στην Ιταλία και την Αυστρία. Στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου υπήρξαν σοβαρά προβλήματα με την προμήθεια συνθετικού καουτσούκ για την βιομηχανία των ΗΠΑ. Μην διακόπτεται από τον πόλεμο, "Standard Oil", χρησιμοποιώντας βρετανική μεσάζοντες για τη σύναψη σύμβασης με την εταιρεία «Ι Γ Ferbinidustri ", η οποία επιτρέπει αεροπορικών καυσίμων στη Γερμανία. Έτσι αεροπλάνα "Luftwaffe", το οποίο βομβαρδίστηκε ειρηνική πόλεις της Σοβιετικής Ένωσης, η Μεγάλη Βρετανία, σκοτώνοντας Βρετανούς και Αμερικανούς στρατιώτες που έλαβαν βενζίνης που δημιουργήθηκε από μια αμερικανική εταιρεία. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, κανείς δεν δεξαμενόπλοιο "Standard Oil" βυθίστηκε από τα γερμανικά υποβρύχια.
Σχεδόν μέχρι το τέλος του πολέμου, με ειδική άδεια για το εμπόριο με τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ διεξήγαγε τις δραστηριότητές της "ΔΑΤ". Δεν σταμάτησε η παραγωγή στη Γαλλία μετά τη γερμανική κατοχή του αυτοκινήτου ανησυχία "Ford". Ειδική προστασία των δραστηριοτήτων του ομίλου στην Ευρώπη παρέχουν προσωπικές Χέρμαν Γκέρινγκ, ο οποίος ηγήθηκε της βιομηχανικός όμιλος «Reyhsverk Χέρμαν Γκέρινγκ." Ακόμα και μη στρατιωτικών προμηθειών στην εταιρεία «Coca Cola» έχει αναπτυχθεί στη Γερμανία η παραγωγή του ποτού «Fanta." Και αυτό δεν είναι όλα τα παραδείγματα της συνεργασίας των μεγάλων επιχειρήσεων και των ΗΠΑ Ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του πολέμου. Στη συνέχεια Yalomir Ορυχείων σε μια συνέντευξη με έναν Αμερικανό γιατρό Gilbert κατά τη διάρκεια της δίκης της Νυρεμβέργης, είπε: «Αν θέλετε να κατηγορήσετε τους βιομηχάνους οι οποίοι βοήθησαν να επανεξοπλιστεί η Γερμανία, θα πρέπει οι ίδιοι κατηγορήσει. Το εργοστάσιο αυτοκινήτων "Opel", για παράδειγμα, δεν παράγουν τίποτα άλλο εκτός από τα στρατιωτικά προϊόντα. Που ανήκει στην ίδια αυτή είναι το "General Motors" ... Όπως γνωρίζετε, το Δικαστήριο της Νυρεμβέργης κήρυξε αθώο Ya ορυχείο.
Η εταιρεία Random House, ως μέρος της Bertelsmann AG, ασχολείται με την έκδοση της ναζιστικής προπαγάνδας, μεταξύ άλλων δημοσίευσε το βιβλίο με τίτλο «Αποστείρωση και την ευθανασία:. Συμβολή στη χριστιανική ηθική" Bertelsmann AG εξακολουθεί να ανήκει και λειτουργεί από διάφορες εταιρείες. Random House το 1997, αποφάσισε να επεκτείνει την έννοια των «Ναζί, Ναζί" στο λεξικό του Webster. Κοινώς, έτσι ώστε να μαλακώσουν τον ορισμό. (Πηγή: New York Observer, ADL)
Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου συνεργάστηκε με τον Χίτλερ οι ακόλουθες εταιρείες: η General Electric (GE), η General Motors, η Standard Oil, ITT, Hugo Boss, η Kodak, η IBM, η Coca-Cola, Random House, Chase Bank.

Γιάλτα (Κριμαία) Διάσκεψη των Συμμαχικών Δυνάμεων (4 με 11 Φεβ 1945)

Η δεύτερη συνάντηση στη σειρά των ηγετών του συνασπισμού αντι-Χίτλερ - η ΕΣΣΔ, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο - κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που διατίθενται για τη δημιουργία της μεταπολεμικής παγκόσμιας τάξης. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Λιβαδειάς (Λευκός) Palace στη Γιάλτα, στην Κριμαία και ήταν η τελευταία διάσκεψη των ηγετών του συνασπισμού αντι-Χίτλερ του "Big Three" στο προ-πυρηνική εποχή.

Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από αεροσκάφη των ΗΠΑ

(6 και 9 Αυγ 1945, αντίστοιχα) - οι μόνοι στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι δύο παραδείγματα από την καταπολέμηση της χρήσης των πυρηνικών όπλων. Πραγματοποιήθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις στα τελευταία στάδια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (δηλώσει επίσημα στόχος - να επιταχύνει την παράδοση της Ιαπωνίας) σύμφωνα με ειρηνικό θέατρο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
Από το πρωί της 6 Αυγ 1945 ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-29 «Enola Gay», το όνομά του από την μητέρα του (Enola Gay Haggard) διοικητής του πληρώματος, ο Τίμπετς, έπεσε στην ιαπωνική πόλη της Χιροσίμα ατομικής βόμβας «Μικρό Αγόρι» («The Kid"), το ισοδύναμο του 13-18 χιλιάδες τόνους ΤΝΤ. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου 1945, μια ατομική βόμβα «Fat Man» («Fat Man») έπεσαν στο Ναγκασάκι πιλοτικά Charles Sweeney, διοικητής του Β-29 βομβαρδιστικό «Bockscar». Ο συνολικός αριθμός των νεκρών κυμαίνεται 90 έως 166 χιλιάδες άτομα στη Χιροσίμα και 60-80000 ανθρώπους - στο Ναγκασάκι.
Το σοκ των ατομικών βομβαρδισμών των Ηνωμένων Πολιτειών είχε μια βαθιά επίδραση στην ιαπωνική Πρωθυπουργό Kantaro Suzuki και η υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Shigenori Τόγκο, οι οποίοι τείνουν στο γεγονός ότι η ιαπωνική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο.
15 Αύγ 1945, η Ιαπωνία ανακοίνωσε την παράδοσή της. Η πράξη της παράδοσης που έληξε επισήμως τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, υπεγράφη 2 του Σεπτεμβρίου, 1945.

Σοβιετική απώλειες στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Θύματα της ΕΣΣΔ - 6.300.000 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέθανε από τραύματα, 555 χιλ πέθαναν από ασθένειες, που σκοτώθηκαν στο περιστατικό, καταδικάστηκε σε θάνατο (σύμφωνα με τις εκθέσεις των στρατευμάτων, των νοσοκομείων, των στρατιωτικών δικαστηρίων) και 4.500.000 αιχμάλωτος και. λείπει. Γενικά δημογραφικές απώλειες (συμπεριλαμβανομένης της απώλειας άμαχου πληθυσμού στα κατεχόμενα εδάφη και αυξημένη θνησιμότητα στην υπόλοιπη Σοβιετική Ένωση από τη δυστυχία του πολέμου) - 26.600.000 άνθρωποι?
Οι συνολικές απώλειες του προσωπικού του Κόκκινου Στρατού κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας ανήλθαν σε 8668400 άτομα.

Оставьте свой комментарий

Оставить комментарий как гость

0
 • Комментариев нет
Taobao RU