1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса(ов)
Јас би сакал да верувам дека ова, но фактите кажуваат нешто поинакво. Дури и ако сте го "заборави" за националистите, претепан и запалени живи полицајци (кои не им беше дозволено да ги преземе одмазднички акции). За независноста звучеше убаво слогани (претпоставуваме), но дека во реалноста што се случи токму спротивното.
Тоа би било логично да се претпостави дека луѓето повторно ќе излезат на улиците за да бараат од претседателот и владата што им биле ветени. Да, луѓето одат на улиците. Но, само неколку стотици луѓе. Без запаливи ("молотови коктели"), како што беше на Maidan. Тие се мали, и тие не победи на полицијата, не пресече згради и автомобили, не се подигне барикадите.
Што е толку впечатлива е разликата? Фактот дека сега е на улица луѓе, граѓани на, а не се платени од парите на измет на американскиот Стејт департмент?
Инфо: непосредно пред "Maidan" САД се подготвуваат украинскиот специјални сили и (на барање на САД), Министерството за внатрешни работи на Украина има обезбедено од страна на САД на сите методи (тактички шеми) блокирање на протести, кои во тоа време се користи украинскиот полицијата. Многу поранешни вработени на милицијата на Украина објавија дека "демонстрантите" се информирани и подготвени да се борат тоа е со овие техники.

Оставьте свой комментарий

Оставить комментарий как гость

0
  • Комментариев нет
Taobao RU