1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 (0 Голоса(ов)
Јас сум рускиот! И тоа не е само за мојата националност. Јас сум рускиот! Јас - Рускиот! I - поранешен државјанин на голема земја наречена Советскиот Сојуз.
Јас сум роден и израснат во Советскиот Сојуз. Се срамам од тоа? Не, јас не се срамам, јас сум горд на тоа!
За жал, ако јас, бидејќи на земјата наречена Советскиот Сојуз не е ништо повеќе? Да, јас сум тажна дека имаме дозволено Америка да го уништи голема земја. Јас сум тажна, но јас не се срамам, бидејќи живеам во Русија. Треба да се засрамат за оние што го предале на меморијата на нивните предци кои се бореле против нацистичка Германија.
Тоа е срамота ако на Полјаците, поради фактот дека Полска го поддржува Украина, која се смета за херој Bandera? Срам на Германците за она што тие канцелар носи пиво на претседателот на САД, иако САД неодамна ги прислушкува мобилен телефон канцеларка?
Лично, јас бев засрамен само доколку Русија му дозволи на Америка да се дејствува во Европа, дома со нозете на маса. Ми беше срам дека Русија му дозволи на НАТО да ја уништи Југославија. Јас би сакал да му се извини на Србите за она што тогаш беше Русија е слаба, и не може да ги заштити. Но, повеќето од Русија нема да дозволи тоа да го стори тоа. Јас нема да се расправаат дека борбата со САД е многу тешко. Затоа што Русија ги исполнува закони и Америка верува дека домашните закони на Америка ќе се изврши на целиот свет. Затоа што Русија ја кажува вистината. И Америка лаже ако Америка е профитабилна. Но, Русија ќе победи.
И дали срами Бугарите и Полјаците кои некогаш биле пријатели на СССР? Тоа се засрами од Литванците и Естонците, кои живееле во СССР, а сега почна да се зборува за советската окупација? Беше источноевропските земји се срамам од фактот дека тие даде на милост и немилост на Југославија?
 

Јас - руски, и јас сум горд на тоа.

Оставьте свой комментарий

Оставить комментарий как гость

0
  • Комментариев нет